BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. február 6. 20:15
  • objektív: Canon 10-18
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest-Városliget
A természet festménye

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. február 7. | 19:06 | csupakambra

Szia!

Nem rossz ez a meglátás így. Főleg, hogy egy természet alkotta struktúrát vettél észre. Valóban festményszerű. Picikét talán több a szaturáció, mint kellene, de gondolom ezt a jobb alsóból induló fagyottnak tűnő vizes rész megfelelő láttatása indokolja.
Üdv: István

petike_2006 válasza:
Szia!
Azt gondolom, hogy a szaturáció ízlés kérdése, de elfogadom, hogy a határon van. :) Nem fagyott, sőt.. A helyszín a Városligetben a Petőfi csarnok mögötti domb. Az irdatlan mennyiségű olvadó jég miatt "patak" alakult ki és ezt fotóztam. Többen néztek, hogy mi a fenét fotózok. :-) Tervem az volt, hogy hosszú záridővel készítek képeket, de az ND otthon maradt, így nem tudtam kellően hosszan exponálni. 2 sec nem volt elég ahhoz, hogy dinamikát adjon így marad a "fagyasztás". Köszönöm, hogy írtál!
Üdv!
Peti

adott pontszám: 3
2017. február 6. | 22:10 | Huti

Szia!

A képen látható formák és tónusok valóban érdekesek, szerintem ez az a valami ami téged megfogott a képben és lehet engem is megfogna ha nem látnék rajta több hibát.
Ami engem borzasztóan zavar, hogy a feldolgozásnál valószínűleg több csúszkát is feleslegesen a végletekig húztál, rettenetesen túlszaturált, túl élesített lett a kép, igazából fogalmam sincs, hogy mit nézzek rajta, annyira harsány, hogy lepattan róla a tekintetem.
Tudatos komponálást sem vélek felfedezni a rajta, pedig a fekete foltokkal vagy akár az élességgel, egy érdekesebb nézőponttal biztosan emészthetőbbé lehetett volna tenni a képet.
Ez az én véleményem, lehet valakinek tetszik, mondván olyan mint egy impresszionista festmény, de ebben az esetben is felhoznám utómunka során elkövetett hibának a fent említett dolgokat.

Üdv.!

petike_2006 válasza:
Elfogadom a véleményed örülök, hogy írtál. Az utómunka sokasága.. Azt semmiképp nem érzem soknak, hisz ha nem ennyire strukturált akkor a formák sem jönnek ki..
Üdv!
Peti

adott pontszám: 5
2017. február 6. | 20:38 | hoho

Szia!

Úgy nézem én leszek az első értékelő, bár nem vagyok nagy.

Nem csodálom, hogy megfogott valami. Én is így jártam ezzel. Semmi konkrét nincs ezen a képen, mégis sok mindent bele lehet látni. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én halat is látok benne. Legalább is egy rabló halnak a fejét, éppen az előtt, mielőtt rárabolna a kishalra.

Rá lehetne fogni, hogy az a zöld valami a fő téma a jobb alsó harmadolóban, mert annak színvilága jócskán elüt a többi színtől, mégis az egész úgy egyben jó. Nincs ennek a képnek se eleje se vége, mégis valami egyensúlyt teremt benne, talán az átló mentén egyenletesen elosztott leírhatatlan mintázatok.

Azt nem merem állítani, hogy a képet kitenném a falra, mert az ismerősöknek nem biztos, hogy meg tudnám magyarázni, mi fogott meg benne.

Összegezve, és a végkövetkeztetést levonva, minek utána azt sem tudom mi van a képen, így hibát nem tudok felróni, és még is tetszetős, szerintem öt pontot adok.

petike_2006 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy értékelted, külön köszönöm, hogy részletesen. Való igaz, hogy egy káosz, amiben mégis van harmónia. Jól észrevetted az átlós vonalvezetést és a zöld levél is tudatosan került a szerkesztésembe. Örülök, hogy nem vagyok egyedül. :)
Üdv!
Peti