BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,36
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. január 27. 19:43
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Nyugati-Kárpátok
Morcoska

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2017. február 1. | 06:50 | h.rom

Szia. Morcoskát túl nagyban töltötted fel, fekvő képnél elég lenne max 1200 pixel szélesre méretezni, akkor a tömörítés sem gyakná szét ennyire. Pixeles, részlettelen, s bár a háttérelmosás elég jó, a kompozíció is rendben van, de a madáron nem igazán látni élességet.

Tőti válasza:
Köszi. Igyekszek

adott pontszám: 3
2017. január 28. | 22:15 | Attila79

Szia!
Nem akarlak megbántani az adott ponttal se a kedved elvenni ettől a műfajtól csak leírom, hogy mikre kéne legközelebb odafigyelni a jobb eredményért. Először ami jó, éles a feje ennek a rozsdafarkú fiókának, részletes is na meg a szerkesztés is jó volna ha nem vágtál volna bele a bal lábába A beszállónak használt autóantenna nem a legjobb a madarak bemutatására. Használj inkább faágat, nádat vagy valamit ami természetesebb. Nekem erről a képről az jön le, hogy rászállt az autó antennájára és pont kéznél volt a fényképezőgép és máris kattintottál. A háttér elmosás nem az igazi és nem is jól választottad meg mivel van valami ott ami elvonja a tekintetet a fő témáról. Egy kicsit szűknek is érzem. Túl nagy méretbe töltötted fel. Megfelelő méret az 1200 x 800 vagy ennél kisebb tömörítés. Ez a kép így nekem 3 -ast ér. Remélem majd visszatérsz egy jobb tudatosabb képpel. Üdv:Attila.

Tőti válasza:
Szia. Köszönöm, valóban egy "pillanat fotó", nem fizetett modell a madárka. Legközelebb figyelek!

adott pontszám: 3,9
2017. január 28. | 08:03 | csupakambra

Szia!

Aranyos ez a kis madárfióka, ahogy tekintget a kamerád felé. Szép éles lett a feje, jól látszanak a kis tollpihéi is ott.
Ami kevésbé tetszik a fotón az a háttér, no meg az a mesterséges valami amin ül. Jobban mutatna egy természetes ágon. A háttér nem elég homogén. Levágtál a bal lába végéből is egy kis darabot, teljesen feleslegesen. És hát ott a bal láb vonalában némi aurát is látok, ami eléggé ront a látványon.
A feltöltési méret nagyon nagy lett eredetben, közepesben érdemes nézni.
Üdv: István

Tőti válasza:
Szia. Köszönöm az észrevételeidet. Igyekszem figyelni és tanulni.

adott pontszám: 4
2017. január 28. | 06:12 | bau52lac

Szia ! Egy igazi punk kismadár, még a póz is jó. Az viszont látszik sajna, hogy meglepi fotó volt, mert a háttér elég zavaró és az élesség sem az igazi. illetve a DOF. A kép tetszik kis PS beavatkozással még javítható, szerintem, Üdv!

Tőti válasza:
Szia. Köszönöm az észrevételeidet. Igyekszem figyelni és tanulni.

2017. január 27. | 23:19 | btomi77

Amin áll a kismadár azt nevezik beszállónak. Ezt általában valamilyen természetes jellegű faág, napraforgófej, nádszál stb szokott lenni. A madarak rászállnak bármire.Viszont azt -a szebb fotók érdekében- esztétikus jelleggel kell megválasztani. Mivel nálad környezet nem tudatos kialakítás volt, így ez nem is jöhetett össze. Viszont ha kertes házban laksz, otthon is kitudsz alakítani egy szép kis etetőt. Itt az oldalon is találsz ehhez segítséget a cikkek között.
Kérdés, hogy webre méretezted-e a képet. Én max 1200X800-ra szoktam tömöríteni a azokat.
Örülök, hogy tetszenek a képeim, de még azok is messze vannak a jótól.
Üdv: Tomi

2017. január 27. | 22:47 | btomi77

Szia!

Ezen a képen jól látszik, hogy még az első próbálkozásaid egyike lehet a madárfotózásban. Sajnos van pár hiba rajta. Először is a madár bal lábát levágtad. A háttér hiába van elmosva, még így is eléggé kusza. A hátsó fényes vonalak (talán asztallap ?) elhúzzák a tekintetet a madárról. A beszállónak használt tárgy nem éppen az esztétikus, a természetes közegtől még messze van. Ezeket a kritériumokat saját magadnak kell kialakítani. A megfelelő beszálló ágat , a szép hátteret kiválasztani, az optimális fényekhez igazított tájolást megválasztani.
Javaslom ha komolyabban szeretnél madarakat fotózni, nézegess meg pár híresebb természetfotós blogját, fotóit. Abból sokat lehet tanulni. Magad is ráfogsz jönni, hogyan érdemes a különböző előkészületeket alakítgatni a jó kép megszületéséig.
Még egy dolog: túl nagy méretben töltötted fel a fotódat, így a minősége sem egyértelmű.
Nem pontozom, mert lesz még ennél jobb fotód itt.
Üdv: Tomi

Tőti válasza:
Szia! Köszönöm a hozzászólásod és a tanácsaid is. Igazad van abban, hogy az első próbálgatásaim egyike. Abban is igazad van, hogy nem a legjobb. Sőt! (most nem ironizálni akarok, őszintén mondom) a te fotóidhoz képest ez nem is hozható szóba (tényleg tetszenek a képeid). Csak egy pillanafotó, amelyen a madár morcos "pózolása" tetszett meg nekem.
Viszont két dologban pontosítanék.
1. Nem értem mit értesz "A beszállónak használt tárgy" alatt.
2. Túl nagy méretben nem tölthettem fel a képet, mivel a maximum megengedett 600 kb.
Egyébként tényleg köszönöm a hozzászólásodat és a tanácsaidat. Igyekszem megfogadni őket és tanulni belőlük.

Üdv: Tőti :-)