BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,06
KATEGÓRIA: csillagászat/égbolt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. január 27. 07:54
  • érzékenység: 1600
  • fókusztávolság: 17 mm
  • zársebesség: 30s
  • Készítés helye (ország): Románia
Idő

Köszönet Zolqa-nak a kreditért, remélem fog tetszeni mert az én egyik kedvencem, ugyan akkor készült csak másik helyszínen. Egy idézettel zárok: Az idő (...) túl lassú azoknak, akik várnak, túl gyors azoknak, akik félnek, túl hosszú azoknak, akik gyászolnak, túl rövid azoknak, akik örvendnek. Ám azoknak, akik szeretnek, az idő nem számít. Henry Van Dyke 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2017. január 30. | 09:09 | zolqa

Szia.Bocsi de nem volt eddig időm irni.Először is köszi szépen az ajánlást és az idézet is nagyon elgonolkodtató és igencsak van valóságtartalma bőven,hiszen az idő egy nagyon fontos kincs az ember számára,csak az a baj,hogy néha tékozlóan bánunk vele,viszont,ő nem kegyelmez,keményen visszavág.
A fotóról.Ami megfogott,az a kerités ami szépen zárja a teret és nekem pont ez adja a lényeget,hogy próblnám az időt a magam hasznára megfogni,de a háttérben lévő végtelen univerzum,-amit itt kiválóan mostál el,szerintem jó lett igy,hogy nem éles-
az ami nem engedi és ezáltal egy pillanat alatt kiszökik,ebből a képzeletbeli csapdából és mi csak sietve futunk utánna néha ugy gondoljuk,hogy utolértük,de mindig előttünk fog járni.
Szép éjszakai fotó,gratula.
Üdv.ZolQa.

adott pontszám: 4
2017. január 28. | 20:50 | halligalli

Szia!
Valóban kedvelhető kép. Azonban egy kicsit sok minden van rajta, amitől nem olyan letisztult. Látszik, hogy jól előkészítetted, hisz igen hosszú záridővel készítetted állványról, akkor viszont lehetett volna sokkal kisebb ISO-val is készíteni........... csak hosszabb záridőt kaptál volna. Szépek a csillagok ahogy megjelennek az égen, viszont a kompozíción más szemszögből próbálkozva lehetett volna javítani. Nálam erőteljesen dől a fotó jobbra, egy pici kontrasztot és élesítést elbírt volna. Érdemes kihasználni azt hiszem most a 600 KB. limitet, mert sokkal részletgazdagabb képet kapunk!
Amúgy tényleg hangulatos és szépen előkészített fotó, egy kicsi javításra szorul, ha nem haragszol! :)
üdv. Piroska!

Mincsor válasza:
Köszönöm az értékelést néhány pontjával azért elbeszélgethetünk mint pl. a nagy ISO, azért használtam nagy érzékenységet hogy a csillagok lehetőleg pontszerűek maradjanak ha csökkentsük az érzékenységet növelnünk kell a záridőt ami a csillagok bemozdulásához vezet. Az erőteljes megfogalmazás az szerintem egy kicsit túlzó inkább úgy mondtam volna hogy van egy enyhe dőlése a képnek, de semmi gond elfogadom a kritikát, nyilván minden képet meg lehet más szemszögből is közelíteni ez innen volt.