BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,71
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. január 16. 08:41
*

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2017. január 18. | 05:08 | Tern

Szia!
Mindig bajban vagyok a kategóriákkal és most sem igazán érzem találónak a város, de főleg nem az építészet címkét ehhez a képhez. Mert valóban egy átlagos városi látvány adja az alapját, de ez inkább csak a háttér, ahol a dolgok történnek, a főszereplő itt inkább a fény, a téli napsütés. Az a nap, ami a felhők között bujkálva végigszalad a parti házsorokon, meggyújt egy-egy sárga foltot, de igazi arcát abban a felhők kékjével festett visszfényben mutatja meg, ami a jégtáblák alól dereng fel a folyón. Ez az éteri, ártatlan kéksége tetszik a képnek, az a sárga, nevető derengés, ami a felhőkön vidámkodó napfény könnyedségét sugározza vissza szinte a víz alól, hol teljes nyíltsággal, hol meg belebukva a jeges felszín meghatározhatatlan, szürkével kevert rétegei alá.
Képminőség terén, dacára a nagy fájlméretnek elég szomorú a végeredmény, pixelesnek, foltosnak hat a látvány, az élesség is inkább csak a folyó egyes részleteire koncentrálódik. A világos foltok a parton kevésbé szerencsések, lehet, jobb lett volna várni egy kicsit, hátha szélesebb napos sáv fut végig a házakon....persze ez tipikus fotelből adott tanács, kint a mínuszokban ilyet nem mondanék azt hiszem. :)
Mindez mégsem annyira fontos, mert a képnek van üzenete, hangulata, ha nem is teljesen tisztán szól, de van. Érdemes volt elkapni a pillanatot!
Szép fényeket!

kaláris3 válasza:
Nagyon köszönöm az értékelést! Különösen az előző pontozó után!
Jó lenne ha így értékelnénk egymás munkáját. A hibákra felhívva a figyelmet, de nem úgy hogy el menjen a kedvünk a fotózástól.Most újra erőt adtál, bár még szinte mindig érzem a csontig hatoló hideget.;) Üdv!

adott pontszám: 1,5
2017. január 16. | 21:21 | Espíritu

Szia!
Sajnos ez nagyon gyenge.
A kép több helyen kiégett, míg máshol bebukott.
Hiányzik az élesség és részletgazdagság.
Dől a horizont.
A fehéregyensúly elcsúcsott.
De a legfőbb gond, hogy hiányzik az érdekes, egyedi kompozíció és az egyedi bemutatásmód. Ez egy dokumentarista kép így, amit a rossz minőség csak még tovább ront.

2017. január 16. | 14:44 | Hedera

Szia!

Sokan kaptak a témán, és nekem jobban tetszik, amikor kivehetőek a jégdarabok és nem mossa el őket a hosszú záridő teljesen, de itt jó lett volna még egy kis élesség és kontraszt, főleg az égen látszik ez, és a drámaibb felhők is jobban mutatnának. A legelső dolog, ami feltűnt az az, hogy balra dől a híd...

kaláris3 válasza:
Köszönöm!