BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,64
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. január 9. 10:41
  • Készítés helye: Balaton
Balatoni absztrakt

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. január 22. | 09:45 | balatonifotós

Szia Gergő !

Most olvasom csak a reakciódat a hozzászólásomra.
Teljesen igazad van abban, hogy ha valaki munkát fektet egy képbe (utazik, komponál, kattint, stb..) akkor nehogy már azt írja valaki rá, hogy "Balatonos valami". Nekem sem esne jól.
Tök jogos és bocsánatot kérek érte.
Tudom, hogy nem bántó szándékkal írtam ( miért is akarnálak bántani), de ez esetben a figyelmetlenségért is illik bocsánatot kérni, úgyhogy ne haragudj, nem neked szólt.

A képen látható valóban szemet gyönyörködtető témához, viszont valóban körültekintőbben nyúlhattál volna szerintem.

üdv, Z.

dmcdmc válasza:
nem vagyok haragtartó típus, amúgy sem haragudtam, meg amúgy is nagyobb a tiszteletem feléd attól, hogy ilyeneken sértődjek meg, csak kikívánkozott belőlem.

A témát illetően meg elfogadom, amit írtál természetesen. Utólag, azért egy két dolgot másképp csinálnék.

adott pontszám: 5
2017. január 10. | 10:55 | Bluray

Szia! Szép, természet alkotta formavilág ízléses tálalásban. Jó, hogy észrevetted ezt a részletet, kár lett volna ott hagyni. Üdv, Gyula

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen Gyula! Elsőnek fel sem tűnt, amikor a teljes "krátert" komponáltam nagylátón, akkor láttam meg ezt az érdekes mintázatot. Tudod, hogy szeretem az ilyen formákat, geonetriákat, vonalakat.. valóban nem hagyhattam ott. :)

adott pontszám: 4
2017. január 9. | 22:21 | balatonifotós

Szia !

Jópofa az ötlet, de az értékelés rendje szerinti egyedi apró hiba azért ott van...
Ha ilyen témához nyúlsz akkor bármennyire is esetleges a hó és jég találkozása, akkor is egy pontos sarkokba kifuttatott szerkesztéssel kell ezt tálalni, hogy igazi kép legyen belőle...
Így "csak" egy jól ötlet hanyagul feldolgozva....(persze lehet hogy csak nekem és mások elájultak tőle)
Grat és üdv, Z.

dmcdmc válasza:
Szia Zoli!

Tisztelem, és becsülöm a munkásságodat, a kitartásodat, a szenvedélyedet, így megpróbálok hasonló tisztelettel válaszolni erre.

Először is köszönöm, hogy értékelted, annak ellenére, hogy másodjára futok abba bele, hogy mindezt csak azért tetted a fotómra, mert vagy hét képe lett, vagy nap képe lett, és neked nem tetszett egyik sem. Igazából fel sem tűnt volna ez nekem, ha nem olvasom a harmincas képe alá írt véleményt:

"Nálam ez a nap képe, nem az a Balatonos valami..."

Na, ez nem volt szimpatikus, akkor sem ha így gondolod, és egyébként igazad van. (harmincas fotója nagyon jó, én is értékeltem) Valaki más képe alatt az én képemet kritizálni, szerintem nem egy kedves gesztus.

És a sarkos szerkesztés?

Ha belenézel a galériámba láthatsz sok sarkos szerkesztésű fotót, egyik modorosabb, mint a másik. Szóval azt gondolom, ha szerettem volna ezt a képet is pontosan megcsinálom úgy, hogy saroktól sarokig menjen. De nem... szerintem ehhez a képhez pont, hogy nem a feszes kompó illik, finom, lágy, érdekes mintázata van, a színek játékával, egy pozitív átlóval a képen, a nyugalmat kívánja hangsúlyozni. Szerintem egyáltalán nem kell itt a sarkos szerkesztés, épp ellenkezőleg.

Szóval, bár egy tőlem jobb fotóstól kaptam a véleményt, de úgy érzem, hogy a kapott kritika, most nem állja meg a helyét.

Természetesen, ettől függetlenül hasznosnak jelöltem.

Gergő

2017. január 9. | 21:03 | takitm

hi! szépek a színek, formák. Nekem 90°-al jobbra forgatva jönne be igazán, absztraktnál ez belefér :), üdv: Taki

dmcdmc válasza:
köszönöm!

próbáltam forgatni ugyanezen oknál fogva, hogy absztraktnál teljesen mindegy, de vhogy idegenkedtem tőle, így maradtam ennél. mindig eljátszadozom a forgatással.

adott pontszám: 4,6
2017. január 9. | 19:36 | Matthias

Nehéz meghatározni a méretét annak ami itt lencsevégre került. Ez általában nem szerencsés de itt jó, érdekessé teszi. Gondolom ez közel van de akár lehetne egy távoli tengerpart is. Jók ezek a sávos tónusváltások, szépek a színek. Szerintem viszont az nem jó , hogy a címmel elárulod mi van a képen. Elveszti a sejtelmességét. Egy absztrakt képnél keljen gondolkodni. "Mi lehet ez?" Illetve az absztrakt szót is feleslegesnek találom a címbe hiszen evidens.
Ha az élesség kitartana egészen a jobb felső sarokig akor 5ös lenne a fotó.

dmcdmc válasza:
köszönöm! igen, élesen nekem is jobban tetszett volna szerintem, de így talán van benne egy kis játékosság is. Tehát nem zavaró számomra.

A cím? Nem akartam szájbarágósra, és ezekhez címet sem könnyű találni... úgyhogy így lett.

Köszi

2017. január 9. | 13:10 | KTB

Picit fénytelen, (ha már vannak sziporkák a hó felületén, akkor feltételezem hogy sütött a nap)
de mutatós ezekkel az ívekkel, textúrával...

dmcdmc válasza:
hááát... a nap csak foltokban volt elérhető... ilyen 2-3 négyzetméteren ebben a szakaszban. Igen lehetne expót emelni, csak már könnyen kiég akkor a hó.. bár szelektíven lehetne, de vhogy engem nem zavart.

Köszönöm a véleményt, örülök, hogy azért tetszik.

adott pontszám: 5
2017. január 9. | 12:22 | csupakambra

Szervusz!
Nagyon jó fotós meglátás szerintem. Látványos, jól komponált és egyedi kép ebben a téli világban.
Nekem tetszik.
Üdv: István

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen István!

adott pontszám: 5
2017. január 9. | 11:27 | harmincas

Szép vonalak és gyönyörű színek - erről szól az absztrakt kategóriája. És értékelendő, hogy a sokat fotózott jeges Balatonon nem a szokásos naplementés-jeges partos képet csináltad meg.

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen !