BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. december 29. 21:45
Nelly II

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. január 2. | 13:09 | murypeti

Köszönöm a kimerítő leírást, hasznos volt. A "nagykönyvi"-t nehogy félre értsd, nem negatív kritikaként fogalmaztam meg, egyetértek azzal, amit írtál: nem hiába találták fel ezeket a dolgokat... nem hülyeségek vannak abba a nagykönyvbe írva. :)

dmcdmc válasza:
Te se értsd félre, nem is vettem negatív kritikaként, inkább ezt más fotósoknak szántam, mert annyiszor olvasom már ezt a tankönyvszerű mostanában itt, hogy esetleg a most kezdő fotósok, akik betévednek ide, azt hiszik, hogy nem szabad alkalmazni soha az örök fogásokat.. Gondoltam, hogy azért adok hangot, azoknak, akik azért néha elolvasnak más képek alatt is értékeléseket. :)

adott pontszám: 5
2017. január 1. | 20:00 | murypeti

Szia! Igazán kellemes kis családi kép. Jól szerkesztett (olyan "nagykönyvi" forma - de illik is), semmi sallang. Bájos mosoly, bájos csemete, lehet ezt elrontani?! :-) Tudom, lehet, de ez nem az az eset.
A fényekről lehet valamit tudni? Mármint használtál valami derítést, vakut. vagy pusztán természetes fényeid voltak?
Üdv, Péter

dmcdmc válasza:
nagyon szépen köszönöm, örülök a véleményednek.

Ezt a nagykönyvet, tankönyvszerűt sokszor olvasom.. néha már úgy érzem az a baj, ha valami az alapján készült? Persze, tudom jól, hogy el kell szakadni a tanultaktól, kell merészet is alkotni, de azért ne felejtsük el, hogy nem hiába találták fel ezeket a dolgokat... nem hülyeségek vannak abba a nagykönyvbe írva. :)

igen.. én szinte mindig vakuzom, kültéren ernyővel, mert rendszervakum van csak, és más fényterelőt nem világít meg kellőképpen a rendszervaku. Régi vágyam egy flashmob beszerzése.. de anyagiak miatt ez még sokáig várat magára :)

Itt annyit kell tudni, hogy jobbról volt egy ernyő, balról meg derítés, ami nem is sikerült túl jól. (ha megnézed, árnyék mentes lett az arc, persze ha ez lett volna a cél, nem lenne baj, csak nem ez volt, viszont a kompozíció, a pillanat, a szemek, ezen tetszettek a legjobban) szeretem, ha van egy kis árnyék az orr alatt. Amúgy sem egy túl kreatív megvilágítás ez, de hát családi emlékkép, nem feltétlen az extrém dolgok a nyerők a családoknál :(
A záridőt pedig úgy állítottam be, hogy a háttér alexpós legyen, és ahhoz mérten a vakut, hogy az pedig szépen megvilágítsa az arcot. Ezt a módszert szeretem alkalmazni, szeretem ha a környezet sötétebb, főleg hogy ez még nyáron 9 óra környékén készült, amikor már volt fény bőven.

2017. január 1. | 09:34 | FantomFonix

Szép. (A vignette ennél a képnél zavar.)

dmcdmc válasza:
köszönöm Balázs! igen, a vignette miatt már többször kaptam kritikát.. nem tudom, imádom alkalmazni pedig.

adott pontszám: 5
2016. december 30. | 19:28 | zolqa

Szia.Nagyon szép és aranyos ez a kislány remekül lett elkészitve a fotó,igazán bájos ahogyan néz ránk,látszik rajta,hogy szereti ha fotózzák,az jó mert akkor nincs feszült hangulat és jobb kedvel megy a munka.
Szépek a fények az arcon és a póz sem erőltetett,még ha pont szembe is néz,igazán kislányos.Kellemes,lágy szépen mosott háttér,egy kis beszürődő ellenfénnyel,mind családiassá,emlékezetessé varázsolja ezt a pillanatot.
Ha én kértem volna a kislányomról ezt a képet,biztos,hogy a bútorunk polcára tenném.
Szuper fotó,gratula.
Üdv.ZolQa.

dmcdmc válasza:
nagyon szépen köszönöm a véleményed Zoli, igazán örültem szavaidnak!