BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,58
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. december 22. 19:30
Lány ferde képpel, kávéval

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. február 18. | 12:54 | fotozz.hu-admin

Képed a 2016 decemberében feltöltött képek közül az
IX. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 7 kredit lett volna, de jutalmat csak 20 kredit egyenlegig osztunk (tipp: használd fel a kreditjeid képfeltöltésre és főoldali megjelenésre is)!

A teljes sorrend hírünkben tekinthető meg:
https://pixinfo.com/cikkek/a-fotozzhu-legsikeresebb-decemberi-fotoi/

adott pontszám: 5
2017. január 5. | 21:17 | citromos12

Szia Ildikó!

Örülök, hogy ismét a feltöltés mellett döntöttél! A fotó remek, ilyen jöhet máskor is!

Üdv, Árpád

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Árpád, nagyon örülök, hogy tetszik Neked! Nem tudom, lesz-e még újabb kép itt, ma úgy érzem, nincs elég inspiráció hozzá.
Köszönöm, hogy megálltál a kép mellett!
Üdvözöllek,
Ildikó

adott pontszám: 5
2017. január 2. | 13:16 | fodbal

Nem igazán tudom/akarom elemezgetni, egyszerűen tetszik. Valami megfog benne: a lány szépsége, az atmoszféra, a tekintet... fene tudja.
Grat.

Üdv.:
Balázs

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Balázs! Belölem is hasonló érzést vált ki. Úgy gondolom, van a hangulatában ezzel a színvilággal valami, amit eddig sosem tudtam ´összehozni´. Számomra annyira egyértelmü, hogy mi miért pont olyan a képen, ahogy a látvány visszaadja. Ma is úgy érzem, nyilvánvaló az elemek szándékossága, talán ezért gondolom, hogy az öszhatás elérte a célját. Nálad biztos, köszönöm!
Ildikó

adott pontszám: 4,8
2016. december 23. | 15:06 | Alexander Nevermind

:D Háááát kellett ez nekem(tek)
Megfogadtam ha lúd legyen kövér és teszek fel pár képet azon a pár krediten amit kaptam és ha már idejövök írok is pár értékelést. De az a helyzet hogy nem is olyan egyszerű ez már ennyi év után :D
Több gondolat is eszembe jutott. az első, hogy hogy megnőtt a leányzó :D A másik meg az, hogy szerencséd van mert engedi magát fotózni. harmadik a képről.... Szóval látom, hogy csendélet, nekem a csendéletre lágabb képek ugranak be illetve nekem egy puha lágy hangulat ugrana be egy kávézgatós csendéletre, ez meg egy brutál kemény szögletes kép lett. Amit elképzeltél szerintem maximálisan visszaadod. Nekem 15 lesz a nagyobbik lányom, asszem ebben a képben benne van minden ami egy tinit jellemezhet. Egyenes derék, kivillanó comb, kissé flegmas tekintet, okos szemüveg és a kemény bőrkabát az egyenes háton! Na jó ez elég bla bla -sra sikerült. A vágáson gondolkodnék még, hogy esetleg vagy kicsit többet mutatnék az aljából, vagy meg kicsit még szűkebbre vágnám. Egyébként meg szép a kidolgozás, tetszetős a színvilág. Na jól leírtam ezt is. Üdv. Krisz

pilipár válasza:
Nagyon örülök, Krisztián a soraidnak, köszönöm a részletes elemzést! Jól csináltad, és ezt nem azért mondom mert szép pontot adtál, hanem mert jól kivesézted! Külön öröm, hogy megláttad benne a tinik bemutatásának (engedett) lehetöségét! :)
Köszönöm, hogy értékelted!
Ildikó

2016. december 23. | 09:19 | mutty.hu

A fekete csík a jobb oldalon van persze, csak tegnap kissé rohantam. A nyomtatott árnyék attól még nekem egységet alkot a lány kezével.

pilipár válasza:
Értem, rendben.
A pohár árnyékának szerepe is érthetö most már, az én elképzeléseim szerinti épp oda komponálást Pirinyó látta meg.
Köszönöm!

2016. december 23. | 08:01 | Zoran_2

Szia! Nagyon megnőtt .. nem tudom ez így jó megfogalmazás-e vagy sem. :)
A képben pedig benne van a titokzatosság, kicsit visszafolytott glamúrság . Nekem tetszik, a színvilág is egyedi, érdekes.

Z.

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Zorán, nagyon örülök a véleményednek!
Igen, elmúlt 16 :)
Ildikó

2016. december 22. | 23:38 | kulcsarati

Ez a véleménykülönbség mindössze arról tanúskodik, hogy mennyire másként közelítünk egy témához. Mennyire más a látásmódunk. Valóban nincs ezzel baj, maximum nekem van még mindig tanulni valóm mások látásmódjában felfedezni azt amit meg akart mutatni...
QQ

pilipár válasza:
Én meg néha annyira szeretnék jó glamourfotós lenni, csak ahhoz még sokat kell gyakorolnom, és túl fiatalok még a lányok, akikkel együtt dolgozom :)
És igen, amíg nem jutok a közelébe annak a stílusnak, addig máshol keresem a lehetöségeket, emiatt ezek egész más gondolatok mentén születö képek, még akkor is, ha a modellnek néha rövidebb a nadrágja.
Köszönöm, Ati!

2016. december 22. | 22:47 | kulcsarati

Na megint egyedül maradtam...úgy látszik a képértékelési-értelmezési képességeim nem javultak :-)

pilipár válasza:
Kicsit sokáig tartott, mire mindenkinek válaszoltam.
Azt gondolom, Ati, hogy nincs semmi baj azzal, amit javasoltál, de ez egy egész más stílusú és tatalmú kép akart lenni. Nem abban a kategóriában gondolkodtam, mint amiben ezek a dolgok hibaként felróhatók.....szerintem. Tudod, mint amikor feltesznek egy tócsába lehullott öszi falavelet hangulatfotóként, és a makrós kettes ad, hogy nem elég éles. ;)
Nekem ez a kép egyre jobban tetszik :))
Köszönöm, hogy írtál, nincs semmi baj, tényleg!

adott pontszám: 3
2016. december 22. | 22:09 | kulcsarati

Ha nem nézne bele a kamerába, hanem szépen belekortyolna a KV-ba, ha nem ülne vigyázzban, ha nem lenne a kevés ruhára dobva vállra vetve egy bőrkabát, h a bal kéz ujjai nem lennének görcsben, akkor adnék rá 5 pontot. Így csak 3-at tudok adni. Ugye nincs harag?
QQ

pilipár válasza:
Ati, ha nem nézne bele a kamerába, ha kávét kortyolna, ha lazán ülne, ha a börkabát a széken lenne, akkor ugyanolyan lenne, mint másik 100 kép. Csendéletnek szántam, nem glamournak vagy portrénak. Egy festményt ill. annak a hangulatát akartam utánozni, mai környezetben. És az én elképzelésemnek csak így felelt meg.

Én láttam abban valami érdekeset, hogy egyenes derékkal ül, hogy kicsit hüvös a pillantás hozzá, hogy direkt rám néz, hogy ilyen feszes szögek-egyenesek vannak a kompozícióban. Söt, ha úgy veszem, van, ami szándékosan ki is centizve. És még a kép is ferde a falon.
Ati, amiröl Te beszélsz, az szerintem egy egész más kép, egész más kategóriában. Szerintem úgy is megállja a helyét, ahogy én fotóztam, csak valószínüleg nem ugyanaz lett volna a koncepciód a helyszínen, mint nekem.
Természetesen nincs harag, de a meglátásaid egy egész más képet adnának. Ez meg ez :)
És nincs görcsben az ujja, mobilt nyomogat. 16 éves :))
Köszönöm, hogy írtál! Ildikó

2016. december 22. | 21:55 | mitcsenkov

Lusta voltam leírni, de legszívesebben aláírnám én is mutty.hu véleményét... ha lehetne ilyet. Pont ilyenek kavarogtak a fejemben.
Egyszerre minden annyira groteszk ebben a képben, hogy ha csak kevésbé lenne ilyen... rossz lenne. De így már érdekessé válik - és jó.

pilipár válasza:
Sokszor csak átlagos képeket sikerül készítenem. Mikor ezt a helyszínt megláttam, abban a pillanatban tudtam, hogy egy korábbi tervemhez minden összeállt, és egy olyan kompozíciót fogok tudni összehozni, amit régóta szerettem volna. Úgy gondolom, megvalósítottam, amit akartam, és ebben az egyedüli dolog, amit másképp csinálnék ma: kicsit hátrébb húznám a kabátot, hogy látszódjon jobban a két felkar. De csak ennyi. A többi elem mind ott van, ahol én szerettem volna :)
Én semmi groteszket nem találok ebben a fotóban :)
Köszönöm Attila!

adott pontszám: 5
2016. december 22. | 21:53 | NZsuzsi

Végtelenül kiváncsivá tett miért is van a mutató új igy kinyújtva. Talán a telefonját babrálja vagy az asztalt kapargatja :) Na félre vicc a mûvészi cimadás is megérné már a pontot de a kép is tetszik.

pilipár válasza:
Köszönöm Zsuzsi, örülök, hogy leírtad! A lányom a mobilt babrálta, és amikor a gépbeállításokkal megvoltam, és exponáltam, elfelejtette lehúzni az ujait róla :)

2016. december 22. | 21:53 | mitcsenkov

De a legjobb, hogy a "... három kézzel" is kb. helytálló lenne, mert a leghangsúlyosabb keze épp a kabát ujja. :)

pilipár válasza:
Erröl írtam az elöbb.

adott pontszám: 5
2016. december 22. | 21:42 | mutty.hu

Ma csak pont nélkül akartam nosztalgikus értékeléseket írni,d e itt megálltam. Így jártam. Nem igazán a lány a lényeg. Vagyis pont ő. Alul alul van öltözve, felül meg túl. Borzalmasan groteszk disszonancia a kéztelen lány, aztán ott a karja, mindkét tenyere, ujjai. Feszült tartásban. A képen az espresso felé pedig odanyúl az árnyéka, visszaköszön a fekete a kabátról, és ég bal oldalt a már-már André Kertész villáját idéző fekete csík.
Rengeteg apró diszharmónia, amik rángatják a szemet, de az egész összeáll valami olyanná, amit nem felejt el az ember. Grat.

pilipár válasza:
Sok hozzászólás elolvasása után még mindig úgy érzem, hogy a célomat elértem, a képi elemekkel megteremtettem valamit, ami mégis egységes kompozíciót és hangulatot adott. Hogy ez valakinél groteszk, valakinél kíváncsiságot okoz, nem számít. Megállított és ez a lényeg.

A képen az espresso felé pedig odanyúl az árnyéka, visszaköszön a fekete a kabátról, és ég bal oldalt a már-már André Kertész villáját idéző fekete csík.´

A plakáton a nyomtatott árnyékot látod, ahhoz a modellnek semmi köze, mi az, hogy visszaköszön a fekete? És bal oldalon semmilyen fekete csík nincs :(

Köszönöm, hogy leírtad, örülök, hogy a végsö benyomás az, hogy tetszik, számomra több harmónia van ebben a képben, mint ezek szerint Nektek, de ez nem baj!
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2016. december 22. | 21:36 | dmcdmc

meg kell mondjam a lányod a szépségét tőled örökölte, nagyon szép karakteres arca van, igazi modell, nagy szerencséd van vele.

a kép pedig eszméletlenül jó, nekem már korábban is bejött, talán jeleztem is már neked máshol!

a vignette talán picit sok nekem, főleg, hogy a lábaknál is látszódik, de talán így akartad csökkenteni a figyelmet onnan? :D

pilipár válasza:
Megoszlanak a vélemények a képet illetöen, de tény, nem akartam "hagyományos" jelenetet beállítani. Mikor megláttam a teremben a ferde kép alatti üres asztalkát, azonnal beugrott egy bizonyos festmény, és kicsit átültetve a mába, megcsináltuk Krisztivel. Ha nem is tetszik mindenkinek, de kaptam néhány ötletet a következöhöz :)
Köszönöm, Gergö! Örülök, hogy leírtad a véleményed, Kriszti nevében pedig a dicséretet is!
Ildikó

adott pontszám: 5
2016. december 22. | 20:23 | Farkas

Valamit írnom kell ez alá kép alá. Tetszik még akkor is ha talán kicsit merev :-D

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, hogy megállított. Igen, merev. Direkt. Célom volt vele :)
Örülök, hogy írtál, jó fotózást! ;)
Ildikó

adott pontszám: 5
2016. december 22. | 20:00 | Pirinyó

Május óta nem léptem be, de ezért most kivételt tettem!

Elsőre az jutott eszembe, hogy mit nekem ferde kép, lennék én az a ferde kép, főleg, hogy a rajta lévő árnyék a csinos modell gondolatainak kivetülése, miszerint egy KV-ra koncentrál épp.

A kabát kellően mókássá teszi a képet így ebben az SW-s időszakban, hisz véder így nevelte fiát, Pilipár meg így a lányát? :D Na vonuljunk a groteszk témáról inkább a combok...őő...akarom mondani inkább a comboz...őőő kompozícióra.

A balkéz és a tekintet kicsit erős, morcos, agresszív, de hát nem hozzák a KV-t! Érthető. A jobbkéz viszont brutalitisz-erotikus lett :D

Kész flörtölésnek fognám fel , ha rám nézne így és csak remélném, hogy a kabát alatt csak ..... porcukor van :D

1 SZaU Mint szMáz:
Remek munka, szép modell!
Kellemes ünnepeket kívánok!

pilipár válasza:
Vajon honnan tudja egy frissen regisztrált fotós, hogy Pilipár lányát látja a képen? Vajon miért emeli ki egy nöi nicknév mögötti fotós ennyire a combokat, érez áthallásosnak egy ártatlan kézmozdulatot? Miért esne neki jól egy kis flört?
SZUMMA: Örülök, hogy újra itt! Csak ésszel azokkal az értékelésekkel! :)
Köszönöm, hogy értékelted! Ildikó