BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,95
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. november 21. 23:39
  • objektív: Minolta 85 f1.4
Türkiz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. január 2. | 17:39 | fotozz.hu-admin

Képed a 2016 novemberében feltöltött képek közül a
XV. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 4 kredit lett volna, de jutalmat csak 20 kredit egyenlegig osztunk (tipp: használd fel a kreditjeid képfeltöltésre és főoldali megjelenésre is)!

A teljes sorrend hírünkben tekinthető meg:
https://pixinfo.com/hirek/2017/01/02/fotozzhu-a-legsikeresebb-fotok-novemberbol/

adott pontszám: 5
2016. december 17. | 19:57 | tamasbellak

Szia! Klassz fotó. Látszik a tervezettség és a technikai kivitelezés maga szintje egyaránt. Gratulálok! Nme tudok belekötni. :) Üdv

Zorko válasza:
Köszönöm Tamás :)

adott pontszám: 5
2016. december 10. | 17:40 | balatonifotós

Szia !

Nagyon szép munka, gratulálok!

Nem értek a divathoz, de ha ez a divat, akkor nekem bejön..:)

Üdv, Z.

Zorko válasza:
Köszönöm,

Én meg természet és tájképben vagyok gyakorlatlan. Pedig egyre inkább érik bennem a tettvágy hogy kiránduljak egyet a tanuhegyek birodalmában. Még soha nem voltam, de ha eljutok tuti géppel megyek!!! :)

Üdv,


Zorko

adott pontszám: 5
2016. november 30. | 21:49 | pcsabi1975

Szép portré , tetszik az exponálás és a kompozíció. Gratulálok.

Zorko válasza:
Köszönöm Csabi

adott pontszám: 5
2016. november 29. | 20:01 | tania alioth

Szia!
Első pillanatban kissé meglepett, hogy relatíve kevesen írtak a kompozíciódhoz, aztán ráébredtem, hogy igazán nem is lehet sok mindent, azon túl, hogy nagyon ott van.
Szinte minden momentumában sugároz, ideértve a hátteret képező deszka falat, vagy olyasmit.
A modell olyannyira fényképre, vagy festményre illő, hogy szerintem bármilyen színt életre keltene. Persze eme árnyalat sem kispályás. :)
Nem érzem fontosnak a részletekbe menő véleményezést, hiszen a kompozíciód minden kékség, és sötét barnaság ellenére süt. Annyit azonban megjegyzek a margóra, hogy a felület-tömeg súlypontját kissé magasabbnak érzem, mint ahogy az bennem ideális, ám ez természetesen tök szubjektív.
Gratulálok a művedhez, és külön elismerésem a modell részére. :)
Üdv!

Zorko válasza:
Húha!

Azért köszönöm az értékelést, mert olyat írtál benne amiről még nem is hallottam! :) "felület-tömeg súlypont" Utána is nézek! Szeretek okosodni!
A képről még annyit hogy akik hasonló témákban utaznak tudják-tudhatják, akik nem azoknak elmondom. Egy ilyen képben rengeteg munka benne lehet. Alapból ugye sminkes-pillás-fodrász. Ruhaválogatás. A szék pl Szegedről jött direkt erre az alkalomra. A deszkafalat többször használtam már, de azt is 60 km-ről hoztam az autó tetején, és saját kezemmel szereltem fel a stúdiófalra. És természetesen a fénybeállítás! Centiméterre fontos a távolsága-dőlése, ugyanígy nagyon fontos a lágysága és ereje.
Mindezzel nem magam akarom magasztalni, csak ösztönözni próbálom azokat akik elsőnek ilyenbe fognak hogy minél jobban sikerüljön a tervük!

Szép fényeket, Üdv,

Zorko

2016. november 22. | 18:16 | FantomFonix

nagyon jó

Zorko válasza:
Köszi

adott pontszám: 4,8
2016. november 22. | 17:48 | btomi77

Szia!

Jó ötlet volt a ruhaválasztás , tetszik a környezet amiben megörökítetted a szép modelled. Viszont a felsőtest tartása nekem kicsit görnyedtnek tűnik.
Üdv, Tomi

Zorko válasza:
Köszönöm,

Nem találom görnyedtnek, inkább talán természetesebbnek. Nem is gondolná az ember hogy egy fotóspóz és egy kényelmi póz között mekkora a különbség. Szinte a két véglet....

adott pontszám: 5
2016. november 22. | 16:15 | halligalli

Szia!
Szerintem ez a divat, portré, hangulatkép vagy bármi más kategóriában teljesen tökéletes kép. Rendkívüli módon figyelve a színekre azok harmóniájára, életszerűségére. Remek fotó!
Aki ennek a fotónak az összhatásában hibát talál az vagy nem lát, vagy csak a kreditért küzd.
Gratulálok!
üdv. Piroska!

Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Zorko válasza:
Köszönöm Piroska a védőbeszédet :)

Nem baj ha látnak valamit. Jót vagy rosszat, hibát. Nem az a szándékom hogy itt nagy versenyekbe küzdjem bele magam a képeimmel. Kreditet is sokszor elfelejtek adni. Célom inkább az hogy ha már itt kezdtem a szárnyaim próbálgatását, az első szárnycsapásokat akkor néha illik benéznem ide értékelni, képet kitenni. Ettől független nem tartom ám magam valami mindenki fölött álló szupersztárnak! Remélem hogy tudok a képeimmel ösztönözni - gondolatot ébreszteni

Üdv,


Zoli

adott pontszám: 5
2016. november 22. | 11:27 | kulcsarati

Nagyon egyben van a kép! A barnát szépen egészíti ki a türkiz. A póz jó, a világítás is nagyon rendben van. Üde színfolt az oldalon!
QQ

Zorko válasza:
Köszönöm,

Amiért kifejezetten örültem az első kattintás után a képnek hogy nem ez volt az eredeti terv. Sminket fotóztunk, műszempillát. Ezt a ruhát csak úgy elhozta a modell, meg a hátteret sem erre a projectre készítettem. De ott akkor jó döntéseket hoztunk, és jó lett az eredmény.

Üdv,

Zoli

2016. november 22. | 07:44 | kapka

Nagyon jól megtervezett és kivitelezett divat fotó ez, a legtöbb magazinba teljesen jól bele illene, ha a nők csábítási szokásairól szólna a cikk.
A világítás szép. erről írhatnál nekem. A modell gyönyörű, a türkiz, mint téma jól megvalósított, a modellben is van egy pici hűvösség, ahogy a kékben is.
Egyedül a lábtartás hat nekem furán, csak nem tudom ,hogyan lehetne jobb. Ha egymás mellé teszi, akkor teljesen átlagos képet kapsz, egy unalmas, átlagos lábtartással. Így, a lábak kereszteződése talán jobb is.
A háttér valami újításod, vagy ez külső stúdióban készült?
Üdv,István

Zorko válasza:
Köszönöm István,

A háttér már lassan egy féléve fenn van a stúdióm falára szegelve eredeti fadeszkák amelyek egy góréoldalban öregedtek ilyen szépre vagy 40 évig. Csak nem sokat fotóztam, nehogy megunjam. Persze majd idővel leszerelem. A kép egyébként két dolog miatt működik. Az egyik a színek uralkodásai. A másik a nagyon jól eltalált világítás. Ez utóbbi nem nagy trükk, nem nagy varázslat. Csak szerintem centiméterre, dőlésszögre, teljesítményre el lett találva hova és merre. Egy octabox van pont tengelyen felette enyhén lefelé billentve (papillon). Én elég sokáig szöszmötölök azzal hogy centiméterenként tologatom - billentgetem minden expo után a fényt. Most ez volt a legjobb!

Üdv,

Zorko