BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. november 8. 22:50
  • érzékenység: Canon 80D
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Édes nyuszim :)

" szűz" kép,a szabadban. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. november 24. | 13:20 | kazoly

A tömörítést mondhatjuk úgy is a kép átméretezését én Photoshoppal csinálom. Egy elég régi verzió de a célra ...főleg, hogy én sem piszkálom szét a képeimet tökéletesen megfelel. Több lépésben legalább 3X ra érem el a kb 1200 pixelt hosszanti irányban közben mindíg kicsit élesítve mert a pixelek egyre kevesebben vannak :-) A végén amikor mented el a képet van egy csúszka amivel be tudod állítani a kb 400 kb méretet ami itt a max feltöltési fájlméret ami nem ugyanaz mint a kép mérete. Ezért itt mindkettőre figyelned kell. Érdemes vele megismerkedni mert sokat javíthatsz is esetleg egy kissé életlen képen. A vágás is fontos főleg ha mérethűen szeretnéd megtartani. Egy 80D hez már kell egy kis melléktudás is :-)
Ha segítségre van szükséged emailben szívesen segítek esetleg leírással is.

bogofoto válasza:
Köszönöm Szépen. Várom az e-mailt.

2016. november 21. | 13:08 | kapka

Szia,
A címből gondolom, hogy hozzád nagyon közel áll a kislány, akár a kislányod is lehet. Ilyen esetben nagyon nehéz elfogadni a kritikát külső személyektől, többen belebuktak ebbe az oldalon. Így kérlek objektíven fogadd az itt kapott véleményeket.
A kislány nagyon tündéri, kis huncut lehet a valóságban.
A középre komponált arc nem javasolt portrék esetében, itt sem mondanám jónak. A helyedben eltolnám a szerkesztői jobb felé. Viszont jó, hogy a szem vonala a kép felső harmadához közelebb van.
A vágás kicsit furán hatású a fejnél. Itt érdemes lenne a sapka vonalához közelebb is vágni, vagy teljesen meghagyni a sapkát.
Mivel ennyire nagyban töltötted fel, így látható, hogy kissé lágy a fotó, ez azonban egy portrénál nem mondanám hibának. szerintem így is élvezhető kép.
Összességében jó kképnek gondolom, de ezekre érdemes figyelni, hogy szakmailag is egy jó képet kapj.
Üdv,István

bogofoto válasza:
Kedves István.
Nagyon köszönöm az őszinte véleményt,melyből tanulhatok is. Amit leírt,átgondolva teljesen igazat adok önnek.
Köszönöm :)

adott pontszám: 3
2016. november 11. | 15:00 | kazoly

Szia!
Sajna, hogy nem értékelik a képed pedig ez sokat segít abban, hogy a következő jobb legyen. Zárójelben persze ha olyan mondja el a véleményét aki ért is valamit hozzá. A portré mindíg kényes téma sokan keverik az elkapott pillanattal ami már egy engedékenyebb kategória. Nagyon huncut és nem erőltetett a mosoly :-) Beszél a szeme ez nagyon jó. Ami probléma, hogy nagyon nagyban tetted fel a képet és a tömörítésnél nem vigyáztál, hogy az élesség is megmaradjon. A szűz szó jelentése, hogy nem nyúltál bele nem szerkesztetted és eredeti. Ha így fotózol akkor a komponálást úgy kell tervezni, hogy ez megfeleljen azoknak a szabályoknak amik egy portrénál mondhatni betartandók. Ebből a képből egy kis szerkesztéssel lehetne egy jobbat készíteni. A probléma, Hogy középre helyezted az arcot így a jobb szeme amin az élesség van nincs ott ahol lennie kéne. A komponálásnál a gépet a rendezői bal felé mozdítva kikerült volna ebből a statikus helyzetből. Sokan vitatják a mindkét szem legyen éles vagy ne éles kérdést. Itt egy kicsit szűkebb rekesszel mindkét szem éles lenne de mint mondtam ez csak ízlés kérdése. További szép fényeket és jó fotózást!

bogofoto válasza:
Nagyon Szépen köszönöm a tanácsot és véleményt.
Mindenképp figyelni fogok ezekre a továbbiakban.

Sajnos telórol töltöttem fel. Tömöríteni még nem tudok,de ezt is megtanulom.
Mégegyszer köszönöm.

További kellemes fotózást. :)