BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. október 8. 14:33
Vanessa

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. november 1. | 16:54 | tamasL

Szia! Már láttam a fotót de akkor elfelejtette írni, sajnos. Hát az utómunka az elég "gyatra"! A fej és a bal kar körül de a jobb alkar körül is kimaradtak részek és folts maradt, olyan mint amikor a háttér szürke és fehéret akarsz belőle csinálni csak nem sikerül. Nem tudom, hogy te vagy-e Balázs mert ha igen ennél te sokkal jobb fotókat készítesz és már készítettél. A Huncutka képnél is azt látom mint ennél, hogy ez monitor hiba vagy más valami nem sikerült. Engem már monitor vert át színte úgyan így, itthon jónak tűnt és másik monitoron pedig nagyon silány lett ilyen hibával. Nem leszólás a célom csak a figyelmedet akarom felhívni, hogy legközelebb ilyen hibába ne essél. Hát egyszer ennyi.
Üdv:
Tamás

FantomFonix válasza:
Köszönöm. Nem tudom még az okát. Lehet, hogy csak én vagyok, lehet, hogy a technika.

2016. október 12. | 13:14 | Birdie

Elmondom én is, hogy mit látok:
a modell szép, a póz jó. De kb. ennyi. A fények nekem kicsit túl laposak, nem látok főfényt, olyan, mintha beraktad volna a modellt egy brutál nagy tárgysátorba és mindenhonnan ugyanolyan erősségű szórt fényt kapott volna. A főfény (ami nyilván rendezői balról jön) lehetne kicsit határozottabb.
A fókusz helyességét sajnos nehéz megállapítani, az egész kép életlennek tűnik, amit okozhat egy rossz leméretezés is, vagy az utólagos élesítés elmaradása. Lehet, hogy az alapképpel semmi gond nincs, de ezt te látod.
A színek nem okék. Sok a bíbor, és kevés a szaturáció (bár ezt okozhatja az erős alexpós hatás is).
A rendezői jobb könyöknél van valami furcsaság, mintha sötétítő ecsettel mentél volna rá (még a háttér is sötétebb). De ezt is csak te tudod :)

Szóval összességében a modell munkájára 5 pontot adnék :) a fotóséra 2-t :(

FantomFonix válasza:
Köszönöm a részletes értékelést. A szórt fény abból adódik, hogy majdnem az történt amit mondasz csak fehér falu szoba és egy brutál nagy fehér ernyő. Én pont erre a hatásra törekedtem, bár látom ez csak nekem érdekes. A kép színeit is direkt hangoltam ilyenre. A homályosságot lehet, hogy az okozza, hogy abban a fene nagy fehérségben sok visszavert fény került a lencsére. Én ezt sejtelmesnek ítéltem. Úgy látom összességében nem jött be a kísérlet. Bár az is igaz, hogy a plasztikusabb világításokat jobban szeretem én is, de ilyen viszonylag homogén dolgot még nem láttam glamour fotón. Gondoltam megnézem mi a tisztelt publikum hozzászólása.

2016. október 9. | 17:15 | BlendeR

Szia!
Első ránézésre azon gondolkodom, hogy a kép lett-e utólag módosítva. Gondolok itt a színekre, görbékre, mert óriási dilemmában vagyok, hogy miért tűnik természetellenesnek a kép megvilágítása. Néhány percet eljátszadoztam vele Photoshopban, hogy kiderítsem mi nincs vele rendjén, vagy be tudnám-e utólagosan lőni a képet jó színekre. Úgy érzem, hogy a képből hiányzik a kontraszt. Ezt fekete-fehérben látszik inkább, mint szinesben. A másik dolog, ami eszembe jutott, hogy ez egy 16 bit színmélységű kép, ami nem lett jól konvertálva, mert azok ilyen furák. Ennyit a technikáról, nézzük azt ami a képen van.
Kettőt is átugrott a szivem, amikor néztem a képet. Egyszer tiszteletből a modell felé, mert ritka szép modellt látunk a képen, és megvan neki mindene, hogy glamour fotón legyen. A másik átugrás meg azért, hogy ha a vele csinált sorozatból ez a legjobb kép, akkor itt még hiányzik egy rakás munka, hogy élvezhető és tényleg értékelhető tartalom szülessen.
Így, ahogy van ez a kép számomra üres, pedig bő 70%-át kitölti a modell, mégis üresnek érzem az egészet. Úgy érzem, hogy beleestél abba a hibába, hogy ott a modell, és gyorsan kell csinálni róla pár képet, mielőtt elmegy. A modell tényleg gyönyörű, de a képen semmi több nincs. Fehér háttér, fekete ruha. Számtalan lehetőséget rejt már ez a két dolog. Itt már a sziluett is bevállalható, súrlófény, de akár egy valamilyen kellék is ami megtöri ezt a monotonitást. Sőt el lehet menni messzebbre is, és fel is lehet építeni egy egész történetet is. Nincs szükség minden áron a szeril fehér háttérhez ragaszkodni.
Az lesz a kép, amilyen történetet elmesél nekünk. Ez a történet, amit a képen látunk a fotósról szól, aki a szárnyait bontogatja. Ezzel semmi rossz sincs, de azt szeretném, ha a következőkben a fotón lenne még valami, ami megtöri a monotonitást, és egy aprócska történetet mesélsz el vele nekünk.

FantomFonix válasza:
Legközelebb igyekszem megfogadni tanácsodat. A technikát nem igazán értem és azt sem, hogy mi fura. Lehet, hogy a monitorom nincs jól kalibrálva. Igyekezetem arra terjedt ki, hogy a fekete ruha ne bukjon be, és észrevehetők maradjanak a redők a kép más része meg ne égjen ki. A megvilágítás a világ leg egyszerűbb megvilágítása. egy 120-as octagon és derítőlap a másik oldalról. Hátra a falra is külön megvilágítás rendszervaku és ernyő.