BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. szeptember 19. 20:06
Edzés

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. november 7. | 16:38 | fotozz.hu-admin

Képed a 2016 szeptemberében feltöltött képek közül a
VII. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 8 kredit lett volna, de jutalmat csak 20 kredit egyenlegig osztunk (tipp: használd fel a kreditjeid képfeltöltésre és főoldali megjelenésre is)!

A teljes sorrend hírünkben tekinthető meg:
https://pixinfo.com/hirek/2016/11/07/fotozzhu-a-legsikeresebb-fotok-szeptemberbol/

dmcdmc válasza:
köszönöm

adott pontszám: 5
2016. október 1. | 21:26 | .virus.

20 év mulva , visszanézve , már csak 4 !!!
Vannak hibái , de családi . emlékképbe , tökéletes !!!Grt !!!

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen az értékelésed.

adott pontszám: 5
2016. szeptember 23. | 05:17 | Tern

Szia!
Nem az a szokványos esküvői fotó az biztos! A mosolyok sem a megszokottak és a felállás is egészen új. Persze, tudom csak viccből készült, de egy pillanatra elgondolkodtat, mennyit változott a világ. Régen elég volt felvenni az ember kalapját, vagy szoknya helyett nadrágot húzni, most kicsit direktebben fejezi ki a kép ugyanazt: majd én leszek az úr a háznál! :)
Szépek a ruhák, ünnepire hangoltak a fények, a fekete-fehér kidolgozás is a pillanat különlegességét hangsúlyozza. Tetszik a nézőpont, bár talán kicsit sok teret hagy a jobb oldalt, cserébe az árnyékok kapnak egy kis támogatást a bordásfal mögötti félhomálytól.
Összegezve, úgy érzem jó fotó született, még ha pillanatnyilag nem is sugároz rajta át a házastársi szeretet fénye. :)

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen Tibor, mindig nagyon örülök a részletes, mindenre kiterjedő véleményednek!

adott pontszám: 5
2016. szeptember 22. | 11:01 | ravaszguba2

Szia, bár a menyasszony kapott egy kis bajuszt, mégis a hely kihasználást komponálást, kiemelkedőnek, ötletesnek, és egyedinek tartom. Szép fényt találtál ehhez a képhez!

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen!

2016. szeptember 21. | 21:02 | kulcsarati

Nehéz eredeti és egyedi esküvőfotót készíteni! Az ember mindent megpróbál, de aztán végül rájön, hogy a leglehetetlenebb pozitúrákba és helyszínekre vonulunk ki modelljeinkkel, akik a környezetbe egyáltalán nem illő ruhában próbálnak vicces vagy egyedi módon pózolni. Ritkán sikerül és bizony ha saját weblapomat megnézem, magamról ugyanezt tudom elmondani :-) Pedig pár esküvőn túl vagyok...
Itt sem lett eredeti és vicces sem. A nagylátó miatt a menyasszony feje pont fele akkora mint a vőlegényé. A kép jobb fele teljesen üres lett, amit az erős vignettálás sem tud menteni, borul a kép egyensúlya. Extra tág rekesz, 1,8/1,4 erősen mosott háttérrel kicsivel jobb lehetne.
A vőlegény lábának meghosszabbítása lett az elliptikus trainer szára. Ezen a kis DOF segítene valamelyest. A háttérben ottfelejtett menyasszonyi csokor kérdéseket vet fel. Ahhoz kicsi, hogy szerepe legyen a képen, ha nincs akkor miért van ott? Távolabb a faltól a bordásfalat is elmostam volna, mert így a radiátorokkal kusza egyveleget alkot.
A pár albumában biztosan jól mutat majd mint emlék, de esküvőfotóként szerintem kevésbé értékes.
Hangsúlyozom magam is elkövetek ilyen képeket, kizárólag a pár kérésére :-)
Pont nélkül, mert látom, hogy a kép amúgy népszerű. Remélem nem volt bántó őszinte véleményem...
Üdv: QQ

dmcdmc válasza:
Szia Ati!

Először is egyáltalán nem volt bántó a véleményed... sőt, szerintem magadhoz képest most nagyon finoman fogalmaztál, ettől talán direktebb, keményebb véleményeket szoktál megfogalmazni.
Nekem azzal sem lett volna bajom, sőt kifejezetten örülök, hogy írtál a képhez, ismerve a képeidet, a munkásságodat amiket írsz, azokban sok esetben mindig van valami, érdemes megfontolni.

Azt mondod, hogy nem egyedi a kép, megvallom én azt gondoltam róla, hogy igen, mondjuk nem szoktam ebben a témában sok képet nézegetni, inkább csak a fotozzra apellálok, de itt nem nagyon szoktam ilyeneket látni. Ezért is bátorkodtam feltölteni. Nyilván te, aki ebben a témában sokat fotózol, te sokkal nagyobb tapasztalattal írod, hogy nem lett túl egyedi, és kreatív kép. Sajnálom, tényleg azt éreztem, hogy az. Vagy legalább is, egy kicsit kirívó a sok általános sétálós, természetbeni fotóktól.
Érdekes, amit a rekeszről írsz, ez az objektív 2.8-at tud (1.4-es nagylátom nincs is), de ez 4.5-ön készült, teljesen szándékosan, azt akartam, hogy a bordásfal is éles legyen, a ritmikája vonalvezetése tetszett, ezért is akartam így.
A nagylátószög választása is teljesen tudatosan akartam így, igazából meg is akartam nyújtani az egész képet, hogy olyan bazi nagy érzése legyen az embernek, amikor nézi a képet, fokozva a hangulatot, az alsó nézőpont is ezért lett. A menyasszony amúgy sem volt túl nagy fejű, de való igaz, hogy erre rátett a nagylátószög is.
Abban maximálisan egyetértek, ha már éles minden, akkor a részletekre jobban kéne ügyelni. Pl radiátorok (sajnos ezt nem tudtam kikerülni, nem egy nagy konditerem volt), kondi gép, és láb találkozása is abszolút rossz.

Megvallom a virágot is jól észrevetted, azt valóban ott felejtettük. Ezt én is kiszúrtam a képen rögtön, de valahogy úgy éreztem, végül is miért ne? Gondolhatnánk, hogy eldobtuk a szokásos kellékeket, és bejöttünk gyúrni egyet az asszonnyal. Persze lehet a gondolatom hibás, ha nem jött át, akkor vélhetően az.

Szóval egy szó mint száz, megfontolandó azok, amiket írsz a képről, amit ezúton is köszönök... bár többet találkoznék a véleményeiddel. Néha azt gondolom, hogy az, hogy ha egy képre te írsz, már abban a képben van valami, ami a nagyon nagy átlagtól több.. még akkor is, ha nem dicséred.. :)

2016. szeptember 21. | 18:57 | pjotr007

Nem akartam pontozni, mert van ami nagyon tetszik, van ami nem tökéletes.
Ami nagyon tetszik, a póz, a szög, a fények, a tekintetek, az FF konverzió. Egy nagyon jó,egyedi esküvői kép.
Ami zavar, a háttérben a gépek, azok zavarossá teszik a képet és nem is illenek oda, de nyilván nem lehetett ide-oda pakolni. A másik ami szerintem jobbá tette volna a képet, kellett volna egy derítés a menyasszony arcára, így túl sötét és nagyok az árnyékok a szem alatt.

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen a véleményed.

Igen letisztultabb lenne a gépek nélkül, de megvallom őszintén, hogy szándékosan komponáltam bele, hisz egy edzőteremről van szó, amihez szerintem nem lenne elég a bordásfal. A lágy fényeket is kerültem, derítést is, szerintem teljesen megölné a kép hangulatát. Teljesen szándékos a kemény fény, a gépek. Amit én látok hibának, vagy hogy másként kellett volna, azt az utána író kulcsarati fogalmazta meg.

Üdv

adott pontszám: 5
2016. szeptember 20. | 21:40 | btomi77

Szia!

Ebben a képben az a kiemelkedő, hogy nem egy szokványos esküvői fotó. Kedves, humoros. Kidolgozását még szoknom kell, de a jelenethez még passzol is. Remek ötlet volt a fiatalokat erre a beállításra rávenni.

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen!

adott pontszám: 5
2016. szeptember 20. | 19:28 | calabash

Nagyon ötletes és eredeti esküvői fotó. A kidolgozás is igen jól sikerült. A beszűrődő fénypászmák sokat dobnak a kép hangulatán. A nézőpont is jó választás volt. Szóval jó kép.

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen Szabolcs!

adott pontszám: 5
2016. szeptember 20. | 13:48 | halligalli

Szia!
Ez egy nagyon különleges fotó lett, a nagylátószög miatt egészen érdekes perspektíva alakult ki ami kicsit vicces, humoros és egyedi. A környezet nagyon jó választás ehhez a beállításhoz, a fények beszűrődése teszi a pontot az "I"-re. Szóval nekem nagyon tetszik, klassz lett! Grat!
üdv. Piroska!

dmcdmc válasza:
nagyon szépen köszönöm Piroska!

adott pontszám: 5
2016. szeptember 19. | 20:51 | atreides

Szia,
Vágás, kompó, színvilág zseniális. Nekem kicsit éltelen a női alany arca, és zajosnak is látom, de ez biztos csak a méret korlát miatt van. Tetszik, hogy jobb oldalt ennyi helyet meghagytál, szép mélységet ad a szereplőknek.

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen! Valóban kissé zajos, de életlennek egészen biztos nem az, ha jól emlékszem 4.5-ös rekeszen készült 14 mm-en, ezen a rekeszen biztosan éles. :)

adott pontszám: 5
2016. szeptember 19. | 20:13 | kapka

Szia,
Nincs 5 perce, hogy azt írtam, hogy nehéz esküvő témában egyedit alkotni. Most még is azt mondom, hogy ez a kép egyedi, az FF szokatlan itt és most inkább azt mondanáém, hogy színesben jobb lenne ez a kép.
A hangulat óriási, van izzadság szaga a képnek, megérte.
Üdv,István

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen István! Való igaz, hogy színesben is jó a kép, hezitáltam is, hogy végül melyiket válasszam, végül is ez maradt.