BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. szeptember 5. 15:35
Hat éves hódító !?

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. november 7. | 17:07 | fotozz.hu-admin

Képed a 2016 szeptemberében feltöltött képek közül a
XVIII. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 3 kredit (tipp: használd fel a kreditjeid képfeltöltésre és főoldali megjelenésre is)!

A teljes sorrend hírünkben tekinthető meg:
https://pixinfo.com/hirek/2016/11/07/fotozzhu-a-legsikeresebb-fotok-szeptemberbol/

botosferenc válasza:
Köszönöm ... :)

adott pontszám: 5
2016. október 4. | 20:50 | mazzz

Hát ez nagyon jó fotó lett, mind technikailag, mint hangulatában, a modell, a beállás, ömlik a képből a menőség :) király

botosferenc válasza:
Köszi :) örülök, hogy tetszik !

adott pontszám: 3,2
2016. szeptember 10. | 23:49 | petergalos

Szia!
Kedves, szimpatikus modell alany, laza beállással. Egy dolog nem volt szerintem a legjobb választás, mégpedig a nagyon világos háttér. Ennek ellenére nagyon szerethető kép.

botosferenc válasza:
:) Szia ! A pontozást meg kel indokolni, amit azt hiszem nem igazán tettél meg. Amugy köszönöm a véleményt !

2016. szeptember 7. | 13:55 | suppsupp

Szia, ki is próbáltam tegnap a receptet... ha kíváncsi vagy rá akkor Ő Minnie... azért van még csiszolnom rajta...:)

botosferenc válasza:
:) megnézem

adott pontszám: 5
2016. szeptember 7. | 08:35 | Aron76

Szia!
Nekem nagyon tetszik, hogy jól felfedezhetőek a szakkönyvekben szereplő szabályok a kompozícióban. Jó a vágás, az arc derített és nagyon éles a kép. Abszolút tudatos szép portré.
Klassz!

botosferenc válasza:
Köszönöm.

2016. szeptember 6. | 23:26 | BlendeR

Szia! Kicsit hálátlan helyzetben érzem magam, mert ez a fotó egy számodra fontos személyt ábrázol és biztos vagyok benne, hogy a fotó címét nem gondoltad teljes mértékben komolyan. Viszont a címválasztás is ugyanolyan fontos, mint maga a fotó. Minden esetre belőlem komoly tiltakozást váltott ki első olvasatra. Nem mélyednék bele az okfejtésbe, nézzük inkább a fotót.
A képterület 60%-a üres. Ez megint tiltakozást vált ki belőlem, mert nem ürességet, hanem inkább tartalmat szeretnék látni. Olyan ez, mint egy filmnek a legérdekesebb felét nem látni, hanem csak egy részt belőle. Körülbelül ilyen ez a fotó is. Tessék bátran nagyban megmutatni azt, akire büszkék vagyunk.
A gyerkőc testtartása elég magabiztos. A hódító részt inkább csak a merész frizura támasztja alá, a testtartás még nem. Hangsúlyozom, még. Tetszik, hogy a kép fekete fehér, és hogy jók a tónusok, igaz én kontrasztosabban szeretem, de ne érts félre, így is nagyon jó a kép, olyan filmes fotó hatása van (mint a szkennelt negatív, ami még nincs multigrade papírra levilágítva).
Ami nagyon tetszik, és ezt merem állítani, hogy még a kép készítője sem gondolta, hogy észrevetted, hogy a mai fiatalok egyre korábban és egyre hitelesebben utánozzák a felnőtteket. Mondjuk úgy, hogy felnőnek (ami így nem teljesen igaz, mert csak a viselkedési mintázataik hasonlítanak a felnőttekére, a tapasztalat, higgadtság, megfontoltság, és még sok más felnőtt tulajdonság nincs meg bennük ahhoz, hogy igazi felnőttek legyenek). Egyre fiatalabban egyre hitelesebb felnőtt szerepeket játszanak el, ebben az esetben a hódítót. A fiatalokról Erwin Olaf Berlin sorozata jut eszembe, ami ezzel a témával foglalkozik, kicsit másképp, felnőtt fejjel, nagyon precízen átgondolva.
Összeségében van a fotóban valami, nem tudom, hogy mennyire szándékos és átgondolt, viszont nekem ez a fotó emlékképként működik. Ahhoz, hogy portréként is megállja a helyét, még többet kell beleadni: a téma átgondolását, azt, hogy mit szeretnénk kifejezni, hogyan szeretnénk azt, és csak azután megcsinálni.

botosferenc válasza:
Szia ! Örömmel olvasom terjedelmes észrevételeidet, mely számomra tulságosan is kiméletes, mégis értem mire gondolsz. Tény, hogy számomra fontos személy, de inkább őszinte velemenyeket, észreveteleket várok mint fotó, a tiedhez hasonlót. Maga a címválasztás nehézkes, törekszem a humoros megközelítést több-kevesebb síkerrel. Nem szándékoztam egy klasszikusan értelmezett potrét késziteni, póbalkozom a megszokott, átlagost kerülni, + egy bizonyos szituaciót, környezetet kreálni, kisebb nagyobb sikerrel természetesen. Az üres résszel, úgynevezett negativ tér, probalom diszkréteni kiemelni az alanyt. A helyzet szándékos, előkészített már mint a frizura. Remélem nem fog anyira rohamosan felnőtté válni hisz még csak 6 éves. Köszönöm, hogy megosztottad észrevételeidet, gondolataidat. Feri

2016. szeptember 6. | 08:24 | suppsupp

Szia, kösziiii a receptet...:D

botosferenc válasza:
o, semmiség, használd egészséggel. Szép fényeket :)

adott pontszám: 5
2016. szeptember 5. | 17:26 | bau52lac

Szia ! Szerintem egy jól sikerült kép, a "hódító" arckifejezés kifejező, talán csak a kéztartás, ami beállítottnak tünik, de ront semmit az összhatáson. A ff változat jó, Üdv!

botosferenc válasza:
Szia ! Köszi az értékelést és örülök hogy elnyerte neked is a tetszésedet. A kézben egyetértek, ezt a pillanatot a fotózás végén sikerült elcsípni, mikor már kezdett durcáskodni.

adott pontszám: 5
2016. szeptember 5. | 17:08 | Westover

Hello! Nekem ez bejön, szép kompó, jó vágás, jó modell, szép high-key megoldás. . Talán a derék táján azt a halvány vízszintesen végigfutó vonalat kiretusáltam volna.
Gratula!

botosferenc válasza:
Szia ! Köszi a véleményt, a horizont azért maradt, hogy ne legyen tulságosan letisztult a fotó.

adott pontszám: 4,5
2016. szeptember 5. | 16:47 | suppsupp

Szia, klassz kép. Jó a szerkesztés...a fókusz a szemeken. Nekem a beállítással van bajom egy picit, lehet azért mert nem szeretem a beállításos képeket, node azt is kell készíteni...:) Mondjuk egy zsebre rakott kéz, lehet jobb lett volna. Illetve egy álló formátum, de a ff jól áll neki. Ma már láttam egy hasonló képet itt az is tetszett és ez is... Csak valaki árulná el a receptjét, hogyan kell csinálni, mert szívesen kipróbálnám... :) Grat

Üdv

botosferenc válasza:
Szia !Van hasonló, szükebb verzió is, ez némi szándékoságot takar. A kéz az utolsó pár fotó unalmas mivoltát tükrözi. A recept egyszerü, relative homogén háttér, tulexponált fotó, amiből visszahuzod a kivánt részt / árnyalatot. Természetesen RAW (nyers) fotó.