BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. szeptember 5. 09:03
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 11 mm
  • rekeszérték: 3,5
  • zársebesség: 1/200
  • Készítés helye (ország): Izrael
  • Készítés helye: Jeruzsálem
  • Készítés ideje : 2016-03-01
Múzsa

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2016. szeptember 29. | 08:59 | h_tibor85

Szia!

Egy nagyon érdekes jelenetet találtál. Gyanítom, hogy sokunknak ritkán van lehetősége a közel-keleten fotózni.
Viszont a kivitelezésben és képminőségben vannak javító célzatú meglátásaim, remélem találsz benne majd hasznosat:

- A kép minősége nem a legjobb, sőt, mondhatni hogy rossz. A személy nem éles, sőt, talán egy két szikla kivételével semmi sem az igazán éles. Nekem úgy tűnik, mint amikor egy nagyon kis felbontású vagy nagyon durván tömörített képet néznék. Nem képzajnak tűnik, emiatt nekem az sem elképzelhetetlen, hogy a tömörítéskor romlott ennyit a minősége a képnek. Erre oda kell figyelni, mert zavaró, hogy a lány nem éles.

- Tetszik, hogy nem középre, hanem a jobb alsó sarok felé komponáltad, de kár volt kihagyni a boltív bal oldalát - azzal lenne egy természetes kereted és egy sokkal erőteljesebb kompozíciód. Az sem lett volna baj, sőt talán még jobban erősítené a kompozíciót, ha a falra teljesen merőlegesen fotózol, a boltívet benne tartva körben, és a lány a jobb alsó sarokban.

Utómunkával is lehetne egy kicsit játszani (durva fényeket tükröződéseket korrigálni), de alapvetően nem az a legnagyobb gond, inkább a kompozíció meg az élesség. Érdemes egy kicsit nagyobb körültekintéssel megválasztani a nézőpontot.

Remélem jársz még ilyen országokban és hozol még nekünk képeket! :)

Gyémánt64 válasza:
Köszönöm az értékelést. Nagyon hasznos, a tanácsokat a jövőben fel tudom használni. Komolyabban most, akarok foglakozni a fotózással és most akarok komolyabb gépet is venni. A kiszemelt Canon EOS 70D. Remélem idén még meglesz.

2016. szeptember 8. | 00:17 | BlendeR

Szia!
Most, hogy olvasom a válaszod, sajnálom, hogy pontoztam a fotót. Sajnos nem tudhattam előre, hogy ez egy próbálkozás, és hogy még csak most bontogatod a szárnyaidat.
Sajnálom, de remélem, hogy a következő képednél már több pontot adhatok.

Gyémánt64 válasza:
Köszönöm a válaszod. Végül is magamnak régóta fotozgatok. Jelenlegi gépemmel Fujifilm Finepix S8100 sdgéppel, illetve Samsung Galaxy S6 telefonnal, illetve ezen eszközök korlátaival. Ez az oldal viszont más dimenzió. Most nézve a képeimet ,hát nagyon kevés az ami ide feltölthető. Főként kép élesség gondok, de az itteni képeket és véleményeket olvasva téma vagy vágási gondjaim is vannak a régi képeimmel, azért még biztosan találok párat amit fel tudok majd tölteni, de ezeket a képeket már én is kritikusabban nézem. Cél egy gép beszerzése, egyenlőre még keresgélek, hogy melyiket is válasszam. a jelenlegi kinézettem egy Canon EOS 70d, de ez úgyis csak év vége felé tud várhatóan megvalosúlni. Addig maradnak a mostani, meglévő eszközök.

adott pontszám: 3
2016. szeptember 7. | 15:53 | kapka

Szia,
Egész hangulatos kép lehetne ez, de a megvalósítás most nem sikerült annyira szerintem.
Nagyon kellene az az egész ablak, nagyon szépen keretbe foglalná a témát. Így sajnos hiány érzete van a nézőnek. Alul és jobb oldalt lehetne kevesebb helyet hagyni, a szerkesztői balon és fönt viszont kellene hely.
Sajnos a kép, így a főtéma nem élet éles, mai fura, mert 1/200-on egy viszonylag statikus témát, azért illene élesen látni még 3.5 rekesz mellett is. De ha nem ment, akkor ISO-t emelj máskor.
Utomunkával a "muzsa"-ra kerülhetett volna egy kicsivel több fény, mert így az árnyékban elvész szegény.
A fény csík jó kis hangulat ellem, ez tetszik.
Összeségében egy jó alapképed van, de erősen javítandónak gondolom.
Üdv,István

Gyémánt64 válasza:
Szia!
Köszönöm a részletes segítőkész értékelést. Mivel új vagyok az oldalon, még ismerkedem a körülményekkel. Amit leírtál azok igazak. illetve a PS-vel történő ismerkedést is most kezdem, de valahol el kell kezdeni! :)

adott pontszám: 2
2016. szeptember 7. | 00:35 | BlendeR

Szia!
Az első dolog, ami miatt kérdés merült fel bennem, hogy miért tűnik életlennek a kép. Aztán megnéztem az adatokat: zár: 1/200 s, fókusztávolság kb. 60mm ekv. blende F3.5, de eléggé távol lehetett a téma, mert elég nagy a mélységélességi tartomány (ehhez hozzájön a szenzor métete is). Vagy a tömörítés vágta gallyra az egész fotót? Nem tudom. De erre oda kell figyelni és nagyon kritikusan tekinteni rá. Helyezd magad egy vásárló szerepébe, akinek ezt a fotót szeretnék eladni. Te megvennéd?
Nézzük a fotó tartalmát. Van egy hárfázó csaj. Ő lenne a múzsa. Benn ül egy ablakkeretben, és ez egy természetes keret lenne, észre is vetted, majd levágtad a végét, mintha egy szalámi lenne. Pedig ott volt a keret. Igaz, hogy azzal (a kerettel) is a képmező 70-80%-a elment volna, és a kép inkább az ablakról szólt volna, mint a múzsáról, de ezzel a vágással sincsen ez másképp.
Akár mennyire nézem a képet, és próbálom megérteni azt, hogy miért érezted úgy, hogy ez a téma, ezen a helyen pont így a legjobb, nem sikerül. Folyton oda lyukadok ki, hogy ez egy túristafotó, ami csak arra az pillanatra épít és arra a helyre ahol készült, de semmi mást nem hordoz magában. Ezt sem címadás, sem szűkebb vágás nem tudja hozzáadni.
Ilyen esetekben ajánlom szivesen a filmes fotózást manuális géppel, mert eléggé lelassítja az embert ahhoz, hogy átgondoltabban fotózzon, ne csak kattintgasson a gépével. Emellett a nyersanyag ára is motivál a jobb képek készítésére, mert minden rosszul sikerült fotónak ára van. (A jónak is, de az nem fáj.)
Szeretném, ha ez a vélemény nem rettentene el az újabb próbálkozásoktól és még sok jó fotót láthatnánk tőled.

Gyémánt64 válasza:
Szia! Köszönöm a választ, és a tanácsokat. Mivel új vagyok az oldalon, így minden segítségre és tanácsra szükségem van. A kedvemet nem vetted el az újabb képek feltöltésétől. De az oldalon a pontozások, értékelések és azok elfogadása néha igen érdekes! És még egy mondat, a profik sem profikként kezdték, mindenki volt tanuló. Ezen a szakaszon át kell esni, hogy most az újak támogatásában ki mennyire segítőkész és támogató az személy függő. További sikeres fotozást!

adott pontszám: 3
2016. szeptember 6. | 08:53 | PZsoltP

Szia! A kép mint ötlet nagyon tetszik a címmel, de néhány dolog, ami nekem nem az igazi. A boltív vágása nem a legszerencsésebb, vagy fentebb, de inkább lentebb vágtam volna, a fehér csík ott középen nagyon erős, és már zavaró, és sajnos a múzsa arca nem éles, legalábbis az én képernyőmön. Nem tudom, hogy utómunkával lehet-e jobbat még kihozni belőle, de ha igen, akkor érdemes lenne nekifutni...(szerintem)

Gyémánt64 válasza:
Köszönöm a választ!

adott pontszám: 3
2016. szeptember 5. | 20:38 | h.rom

Szia. Hogy is mondjam, szóval a modelled és a hárfa is totál életlen, és innentől kezdve a minőségről kár is beszélni. A lány mosolya is lehetne inkább átszellemült, de helyette inkább olyan kényszeredett vigyoros, mintha azon nevetne hogy mit idétlenkedik ott azzal a hangszerrel. A foga valami egész különleges neonsárgán világít a szájában.
ne haragudj, szerintem ez a kép sem technikailag sem hangulatában nem sikerült túl jól. 3 pont, de inkább az alá konvergál.

Gyémánt64 válasza:
Köszönöm a választ.

adott pontszám: 3
2016. szeptember 5. | 14:22 | suppsupp

Szia, nem rossz elgondolás. :) de a szerkesztés nekem nem az igazi...Ezt a képet szemből érdemesebb lett volna fényképezni. Hiányzik a boltív felső és a bal oldali része. Szépen keretbe lehetett volna foglalni. Az alany sem túl éles és nem szerencsés, hogy becsukta épp a szemét. Picit szűkebb rekesszel érdemesebb lett volna próbálkozni, és közelebb hozni annyira az alanyt, (pl:50mm) hogy a boltív szépen látszódjon. A beszűrődő fény klassz és az álló formátum... :)

Üdv

Gyémánt64 válasza:
Köszönöm az értékelést. A kép Jeruzsálemben készült. megállni nem lehetett, csak éppen annyi időm volt hogy elkaptam a pillanatot. Sajnos nem volt időm a gépet állítgatni, vagy több fotót készíteni. Amit írtál az igaz, ezeket a hibákat én is tudom. A lány szeme míg láttam végig csukva volt!