BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. május 19. 22:41
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Szomszédolás

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2016. május 21. | 11:16 | Szarvassy Gábor

Ez egy nagyon jó kép, véleményem szerint kissé bő lére eresztve. Itt a lényeg a főalak, annak beszédes tartása. Tény, hogy a történet csak az adott környezettel érthető, ami viszont rendkívül tagolt és ebben a kivágásban nem érvényesül kellően a főalak. Mindig figyelembe kell venni, hogy a fekete-fehér kép jelentős képi információ vesztéssel jár, jelen esetben a színkontraszt hiánya, ez itt azt eredményezi, hogy az alak beleolvad a háttérbe. Valószínűleg a bizonytalan vágás kritikától félve a megtartott oldalarányok miatt néhány olyan dolog is bekerült a képbe, ami zavaró, példának okáért az a villás valami, vagy fa, rajta egy valami, ami abban az esetben a valami helyi cigány jelkép, akkor elnézést kell kérnem. A cím nem értékelés tárgya, de ha szomszédolásról van szó, valami utalás is kellene a szomszédra legalább, az üreg bejáraton kívül, a főalak tartásából az következik, hogy valakivel beszélget. Röviden a téma jó, a főalak remek, a fekete fehér konverzió alapjában jó gondolat, itt viszont említett okból zavar, a vágás túl tág. Kis hibák az eredetiség rovására.

citromos12 válasza:
Szia!

Én egy kicsit másképp látom. A "főalak" pont a harmadolóban van. A szomszédolás nem csak a testtartásból következik: ha mefigyeled, a kerítésen látod a szomszédasszony kezét. Szűkebb vágásnál ahölgy nagyon a szélére került volna.
Ezzel együtt köszönöm a véleményedet, örülök, hogy a fotó felkeltette az érdeklődésedet!
Üdv, citromos

adott pontszám: 4,8
2016. május 21. | 10:42 | Hedera

Szia!

Nagyon sokatmondó a fotód, jól sejteti a közeget, életteret, ahol ez a néni él. Egy picit kár, hogy ilyen kevés látszik az arcából, talán, ha Te is a járda belső részén álltál volna, többet mutathatnál az arcából. És ha már szomszédolás, én hiányolom a szomszéd arcát, fejét a kerítés túloldalán. Ez inkább leskelődős jellegű. A baloldali belógó botszerű valami kicsit eltereli a figyelmemet, azt inkább lehagytam volna. Ezzel együtt kifejező!

citromos12 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy tetszett!
Ennél a képnél "csak" a szomszéd keze látszik a kerítésen. Van olyan képem is, ahol mindketten látszanak, de ezt érdekesebbnek ítéltem.
Üdv, citromos