BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,16
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. február 9. 09:17
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 50 mm
  • objektív: Canon 1/8 mm
  • rekeszérték: 1.8
  • zársebesség: 1/1000
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés helye: Gallspach
Meli

A fénykép ablakon keresztül lett lészítve KERLEK BENNETEKET, HOGY A MEGTEKINTESNEL A "KÖZEPES" MERETET VALASSZATOK. NYILVAN AZ EN HIBAMBOL; DE ILYEN NAGYBAN SIKERÜLT FELTÖLTENI: KÖSZÖNÖM 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2016. február 28. | 11:40 | Zoli80

Üdv! A kompozíció jól sikerült, bár a háttérben kicsit sok a zavaró dolog számomra. Én nem alkalmaztam volna ennyire tág rekeszt, sokkal jobban mutatna ha az előtérben lévő fényképezőgép valamivel élesebb lenne. A hölgy ruhája de úgy az egész kép hemzseg a cromatikus aberrációtól, ez persze az obi hibája, de utólag lehetett volna orvosolni!

metkos válasza:
Szia,
koszi az ertekelest
Udv
Akos

adott pontszám: 3
2016. február 10. | 20:39 | halligalli

Szia!
Ablakon keresztül vagy nem, azért némi kívánni valót hagy a minőség. Az obid nagyon szépen dolgozik és bizony sokkal jobb minőségű képet képes produkálni, legnagyobb baj, hogy a fókusz nem az arcra esett hanem valahol a mell körüli ruhán van. A környezet nem rossz, hisz egy kávézás egy vendéglőben, háta mögött talán egy kemence, igazi természetes környezet. Viszont az előtérben nem értem........ ha jól látom egy analóg régi fényképezőgép... milyen szerepet játszik. Tehát nekem egy kicsit túl sok az információ és nem igazán értem, nem tudom kibogozni, miről is lenne itt szó. Ha már portré, akkor azért az alapvető portré retust ajánlanám szíves figyelmedbe, mert nagyon nem szép a modelled bőre és igen erősek a szem alatti karikák, ezt kicsit javítani kellett volna.
Nagy méretben teljesen szétesik a kép és bizony még a közepes méretben sem tökéletes, pedig ez az obi sokkal többet tud.
Nem rossz próbálkozás, kevesebb képelemmel jobb lehetne, van érzéked hozzá, szerintem próbálkozz még újra, biztosan jobb lesz.
Minden jót!
üdv. Piroska!

metkos válasza:
Szia
Köszönöm az észrevételeket és az építő jellegű kritikát
Üdv
Ákos

adott pontszám: 2
2016. február 9. | 16:57 | kapka

Szia Ákos,
A modelled nagyon szép volt és mozdulatlan is tudot maradni egy portré erejéig. Szóval nem rajta múlt a kép sikere. ;)
A portrék többségében azért előnyös, ha a modell a kamerába néz, biztos vagyok benne, hogy Melinek szép szemei vannak, amit érdemes lett volna megmutatni. persze lehet az is egy kifejező mód, ha nem látjuk a szemét, de ebben az esetben azt gondolom, hogy nem erről van szó.
A asztal, mint kompozició elem jó ötlet, de jobb lenne, ha kevesebbet látnánk belőle, így nagyon hivalkodó, sokat takar a modelból, úgy, ahogy azu asztalon heverő fényképezőgép is. Számomra elvonja a figyelmet a főtémáról, még akkor is, ha el van mosva és nincs fókuszban és ez is takar a modelből sajnos.
Nézzük a technikai oldalát. A kép nem éles és ezt jól is lehet látni a nagyméretnek köszönhetően, hogy nincs fókusz igazán. persze lehet az ablak is oka ennek.
A CA-t nagyon ajánlott eltüntetni utómunka során, ahogy a színeket is rendbe tenni. Egy portrénál szerintem elvárt, hogy a nagyobb bőrhibákat is tüntessük el, itt is jó lett volna.
És akkor már olyan apróságokat nem is említek, hogy kilógó melltartó és melltartó pánt A vízjelért azt hiszem még sosem szóltam, de itt annyira hivalkodó, nagy és a piros színnek köszönhetően vonzza a szemet is.
Egy valami tetszik az pedig a héttér elmosása.
Összeségében azt kell, hogy mondjam, hogy ez abszolút kerülendő. Hidd el én nem vagyok nagy portré fotós, sőt leginkább semmilyen sem, de ilyenekkel érdemes tisztában lenni. Ha javasolhatom, akkor olvass többet és nézegess másoktól portérkat akár itt akár más oldalakon is.
Üdv, István
Küldök neked segítséget, hogy tudj még feltölteni képet. hajrá! :)
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

metkos válasza:
Szia.
Köszönöm szépen az értékelést és az építő jellegű kritikát. Tulajdonképpen ezt a képet évekkel ezelőtt készítettem, de a hibái ellenére nagyon kedves nekem. Természetesen a tanácsaidat nagyon hasznosnak találom.A krediteket külön köszönöm, ígerem a lehető legjobban fogom használni.
Üdv.
Ákos

adott pontszám: 3,5
2016. február 9. | 16:25 | mitcsenkov

No, itt viszont egyáltalán nem jó az "adott" fény használata - az arc az egyetlen, igazán árnyékban lévő pont.
Több a zavaró elem, nyoma sincs annak a rendezett, klasszikus szépségnek, mint a másik képen. Nyugtalanul szűk ez a vágás, fekvő képként, picit jobbra és sokat balra hozzátéve a képhez sokkal harmonikusabb lehetne...

metkos válasza:
Koszi az epito jellegu kritikat, igyekszek tanulni belole
Udv
Akos

2016. február 9. | 09:32 | majabiene

Szia! Szintén túl nagy a képméret, a logo szerintem zavaró. Igy nagyban megnyitva görgetve nem túl élvezhető.

metkos válasza:
Koszi szepen. amugy kozepes meretben is meg lehet tekinteni.