BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. február 4. 09:11
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nagycsepely
Nagyi csodája

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2016. február 29. | 20:24 | Hube Péter

Szia! Nagyon tetszenek a színek, a megvilágítás jó, szép puha, nem erős. Jók az árnyékok emiatt, tartsd meg ezt a szokásod. A kompozíció jó, egyik virág fej vezeti át a másikra a szemet, legalább is nálam ez történt. Jó, hogy kimozdítottad középről az éles virágot. Csakis annyi apró dolgot hoznék fel, mint hiba, hogy a zaj a háttérben picit sok. Az előtérben ez nem vehető észre a kellő mennyiségű fény miatt, viszont a háttérben én levenném, finomítanék rajta. Én mindig Lightroomban ecsettel kijelölöm és csak az adott részen veszek le a szemcsésségből, hogy megőrizzem a fő téma élességét.

Zsuzsika880105 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen és örülök hogy tetszik :) Nem vagyok még annyira otthon sem az utólagos javításokban sem a fotózásban de igyekszem amennyire tőlem telik :)

adott pontszám: 3,5
2016. február 5. | 12:26 | Marcigazdi

Szia. Tényleg gyönyörű a virág, ez egy jó meglátás. Szerintem jóval többet is ki lehetett volna hozni belőle. Próbáltad úgy, hogy csak egy fejet próbálsz lefotózni? Ha a legtágabb blendenyílást választod ki, és elkülönítesz egy virágot, arra állítsd az élességet, így a háttér homályosabbá válik, így a fókusz azon az egy virágon van.
Plusz egy másik tipp: próbáld meg a virágot ne felülről, hanem az ő szintjéről vagy még egy icipicit lejjebbről fotózni. Így sokkal érdekesebbé teszed a képet. Így felülnézetből olyan, amilyennek bárki látja a mindennapokban. Ha egyedivé, különlegessé szeretnéd tenni, olyan nézőpontból fotózol, ahonnan alapesetben nem nézegetjük a virágokat. Remélem, tudtam segíteni. :)

Zsuzsika880105 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen!Nem próbáltam akkor egyesével őket! A javaslatodat a beállításokról majd egy másik virágon kipróbálom ha lesz rá alkalom... mert ez a kép sajnos csak egy telefonnal készült,már van digitális gépem szóval nagyon jól jönnek a jó tanácsok!! :) És a nézetet is próbálgatom majd több helyzetből is :) Igen,mindenképp segítségnek veszem amit írtál!És én is remélem hogy tudom is majd alkalmazni

adott pontszám: 3
2016. február 5. | 10:37 | majabiene

Szia! Nagyon szép virág. Talán izgalmasabb lenne, egy részletre koncentrálsz. Nekem egy tűzijáték jutott eszembe róla. Egy fejet fotóztam volna ebből a megközelítésből. Igy csak egy szép virág.

Zsuzsika880105 válasza:
Köszönöm azért! A tűzijáték így hogy most mondod ... tényleg olyan :) Nem gondoltam eddig erre :)