BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. február 2. 19:47
Szerencse...

Szerencse hogy az a piros autó pont ott parkolt hiszen minden képre kel egy kis piros :) Az Országos Biróssági fotópályázaton Piros autó című pályaművet Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke különdíjban részesítette. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. február 25. | 15:19 | Zoli80

Szerintem nem kell rá a repülő(gondolom azért digi illusztráció mert utólag került oda), önmagában is megállja a helyét, a kép széleket én nem életlenítettem volna el, vagy nem ekkora mértékben.

Jose Z Vargas válasza:
Köszönöm..

2016. február 5. | 09:32 | dmcdmc

ne menjünk el ilyen irányba! én nem a kategóriát értékeltem, hogy az digit ill, vagy sem, nekem tök mindegy.
Pontosan tudom, hogy a gép odarakott kategória nélkül is, és hiába van odarakva, nekem nem ad hozzá értéket a képhez. A képet önmagában néztem, géppel együtt, de mivel a repcsi sem ad hozzá értéket, így nekem ez sajnos azért 2-es, mert körülbelül az én szememben az igaz rá, ami oda van írva a 2-es pontszám mellé: elfogadható, unalmas, tucatfotó..
Bár megmondom őszintén, hogy abszolút gyűlölöm ezt a tucatfotó megbélyegzést, meg a turista fotó megbélyegzést is, de a képedet nézve semmilyen pluszt nem látok, amit Te, fotós szemmel hozzáadtál a képhez. Se digitálisan, se az alap képet tekintve.
Na jó... a piros autó egyébként bejön a képen. :) Ebben mondjuk van egy kis látásmód, de meg kell hagyni, hogy elnézve a képed, egy sokkal szűkebb vágással, a piros autóval, az épület íveit használva egy részlet fotóval lehet már sokkal jobb lenne ez a kép az én szememben. Persze, az egy másik kép lenne, tudom.

A pontot ki akartam vonatni, hogy ne tűnjön el a főoldalról (van egy olyan szabály, ha egy kép 3 értékelést kapva, az átlaga 2.5 alatt van, akkor lekerül onnan, ezt a szabályt nem én hoztam), és másnak is legyen lehetősége elmondani a véleményét, aztán Birdie tett róla, hogy visszakerüljön a képed, és nem vonta ki. Így viszont azt gondolom, hogy vállalom a véleményem, és látod az eddigi kommentek alapján egyedül vagyok vele.

3.6 alatt pontozni azért már nem akkora érvágás, hisz már nincs olyan, hogy az alacsony átlagú embereket kirúgják, maximum átesel moderálandóvá.
Egyébként nem is nagyon szoktam ilyen pontszámot adni, és nem tudom mennyire maradt meg a nickem benned, de sok képedet díjaztam már 5-össel. És egyébként szeretem a képeidet, de ezt most így látom, sajnos :( Nem tudok rá több pontszámot adni, de ezt most már alaposan kiveséztük. :)

Jose Z Vargas válasza:
Nem isten ments nem akartam elmenni semmilyen irányban csak beszélgetünk. A szabályzatot majd elolvasom mert akkor akad új és pozitív változás számomra :) Igen emlékszem a nick nevedre .) és köszönöm hogy most is értékelted. Üdv Vargas

2016. február 4. | 16:43 | Rasputin79

Értem én, de a bazinagy repülő amúgy is vonzza a tekintetet, teljesen felesleges ilyen mesterkélten ráerősíteni. Ez így túl direkt. A kevesebb néha több...

Jose Z Vargas válasza:
Utólag már mindent másképp csinálnék :)

adott pontszám: 4,2
2016. február 4. | 10:51 | Rasputin79

Szia! A legutóbbi nikonos fiaskó óta máshogy nézem az ilyen repülős képeket :) Ettől függetlenül jó kép, jó a pillanat, viszont nekem sok a vignette és nem értem, miért szükséges a képszélek életlenítése egy városi épületfotón.

Jose Z Vargas válasza:
Igen ezt a képet annak kapcsán tettem fel. A vignetta azért sok hogy vezesse a szemet középre nem az épület részleteit tartottam fontosnak hanem az összképet de lehet túlzásba estem :)

2016. február 4. | 09:03 | najó

repülő nélkül, szerintem fasza lenne, nekem kifejezetten tetszene, szép ez az épület.

Jose Z Vargas válasza:
:) köszönöm az értékelést

2016. február 3. | 22:20 | metkos

JA amúgy meg gratulálok a díjhoz... a lényeg, hogy ha összben nézem az alkotást, számomra nagyon rendben van. Talán a vignetálást picit túlzónak érzem.
Üdv Ákos

Jose Z Vargas válasza:
Köszönöm az értékelésed.

2016. február 3. | 22:18 | metkos

Szia,
Nem is tudom... nekem kísértetiesen hasonlít a Nikon fotópályáza kapcsán kirobbant botrányra :P Ha tényleg ekkora mázlid volt, hogy a gép éppen ott repült el, akkor nagyon gratulálok, vagy a repülő utólag került oda? A kis piros autó valóban feldobja a képet :P

Jose Z Vargas válasza:
Szia! Kizárt hogy ez a kép hasonlít arra a képre, inkább az a kép hasonlít az enyémre :) A fotó amúgy montázs. Üdv Varga

adott pontszám: 4
2016. február 3. | 20:13 | fotozz.hu-admin

Értékelés:
Ideiglenesen felpontozva 3 pontozott értékelésig.

Jose Z Vargas válasza:
:)

2016. február 3. | 19:33 | dmcdmc

írtam Birdie-nek, hogy vonjuk ki a pontomat, tényleg a főoldali megjelenés megszűnését nem szerettem volna.

Egyébként a díjhoz én is gratulálok!

Jose Z Vargas válasza:
Igazán nem kellet volna nincs jelentősége. Köszönöm a gratulációt.

2016. február 3. | 19:26 | dmcdmc

köszönöm a válaszod, és egyúttal azt is, hogy "értékelted" a babafotóimat.
kicsit félreértetted, amit írtam. Az épület pedig dől, hisz perspektívában torzít az objektív, így olyan, mintha hátra akarna esni. Nyilván ez egy teljesen természetes dolog, hisz a nagylátók így működnek, amiket vagy kihúzol aztán egy perspektívikus torzítás korrigálásával, vagy meghagyod a plusz feszkó miatt.. Egyéni döntés.
Én egyébként ezt nem nehezményezem, hogy ott hagytad, szeretem a nagylátós húzást, sőt a vignettel sincs bajom, meg a blurral sem.
Egyszerűen kevésnek érzem az egészet.
És igen, valóban nem tudsz ilyet fotózni, de úgy értem ezt, hogy annak az utómunkának, a digit illiusztráció kategóriának, akkor legyen értelme. Adjon tényleg sok pluszt hozzá, és itt önmagában a lent és fent is felsoroltak (blur, repülőgép, vignette, szinek) nem ad hozzá, nekem kevés.

Itt egy példa a jó digit illusztrációra:
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=154129

Na itt, már számomra értelmet nyer, hogy belenyúlunk a képbe, pedig ezen még repülő sincs.
Semmi baj, hogy nem fogadtad el a véleményem, de ettől ez nem változik.
Ha gondolod, kivonatom a pontot, mert látom sikerült elérnem, hogy már a főoldalon se legyen a képed (ezt pedig nem akartam), de fenttartom a véleményemet, és az adott pontot is.

Itt van ez a képed:

http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=255692

Ebben benne van a plusz, még ha a gép odarakott is. Érdekes a perspektíva, és jó az absztraktra hajazó kompó is. Ez nálam az 5-ös kép.

Üdv,
Gergő

Jose Z Vargas válasza:
Az épület dőlésénél én a jobbra, balra dőlésére gondoltam. A perspektivikus torzítást szándékosan hagytam meg mert ezzel úgy gondolom hogy érzékeltetni lehet hogy felfele nézünk. Ha ebből a szögből kihúztam volna akkor sok részlet elveszik és az épület is alacsonyabb lenne persze azt is lehetett volna korrigálni. Nem tudom a digitális illusztráció nagyon sok réttű és stílusú lehet amit te küldtél képet az szerintem egyik a sok irányzat közül. Igazából nem értem hogy mért számít a kategória értékelésnél ez egy kép aminek a mondanivalója vagy jó vagy nem a többi csak információ. Akár lehetne egyéb mappában is vagy város építészet de akár a hangulatképek között is.
Ezt csak azért írom mert meglehetne kérdőjelezni itt is egy két portré képet az oldalon hogy az porté vagy digitális illusztráció mert a nap becsilonásakkal és a háttér kicserélésével valótlan képet kapunk. Ilyen esetekben viszont senki se azt nézi hanem az összképet és a kategória másodlagos vagy teljesen érdektelen. :) Azt elfogadom hogy neked nem tetszik a kép ez teljesen rendben van mindenkinek más az ingerküszöbe valakinek kevés valakinek meg újak az információk és percekig nézi mert megfogta a kép :)

Nem kell kivonni a pontot. :) nincs jelentősége szerencsére jó az átlagom (még). Csak ha valaki ismeri az oldal pontozási rendszerét akkor az tudja hogy 3,6 alatt pontozni már érvágás, 1pontott vagy 2pontott adni az meg különösen. És ahogy említetted a főoldalról való lekerülést (amit pontosan nem tudok hogy mi de ha az amire gondolok) akkor az is megmutatja hogy egy ember véleménye és pontozása menyire tudja cenzúrázni azaz blokkolni a képet hogy másokhoz eljusson. Ami mások szemében lehet hogy jó lenne persze az is lehet hogy nem de ezt már nem tudhatjuk meg. Üdv Vargas

2016. február 3. | 10:26 | Birdie

Hirtelen ránézve azt hittem a BME :) Grat a díjhoz!

Jose Z Vargas válasza:
:) Köszönöm

adott pontszám: 4,7
2016. február 3. | 09:23 | majabiene

Az a piros autó valóban elengedhetetlen. Nélküle nem is érne semmit a fotó :) A vignette szerintem fölösleges.

Jose Z Vargas válasza:
Igazad lehet :)

adott pontszám: 2
2016. február 3. | 09:03 | dmcdmc

igen.. jól néz ki az odarakott repülő, de valljuk meg, ha anélkül nézzük a képet, akkor viszont egy eldőlő házat látunk nagylátószöggel fotózva, egy piros autóval.
semmi több az elfogadható, unalmas tucatfotónál..
Tudom, hogy egy digit illusztrációnál nem köthetünk abba bele, hogy a repülő oda van rakva, de én úgy vagyok vele, hogy ha már egy képbe belenyúlunk, akkor azt csináljuk úgy, hogy mutassunk valami mást, valami újat, valami olyat, amit fényképezőgéppel soha nem tudunk megcsinálni.. Ha most veszem az alap képet, akkor Te is tudod, hogy nem állna meg önmagában.. erre ráraktál egy blurt a szélekre, meg egy vignettet, plusz egy repülőt, elvitted a színeket, és kész a képed.
Ilyen képet tök egyszerű utómunkával is 100-at lehetne csinálni 1 órán belül... és itt most nem az utómunka ráfordított idejét pontozom, hanem azt, hogy semmi olyan nincs benne, amitől a kép újdonságot hordozna, aminél azt mondja az ember, hogy na igen, ügyes az utómunka, és egy kiváló alkotás lett így belőle.
Kimegyek itt Pesten, nagylátóval 20 ilyen épületet lefotózok, és kész.
Szóval, nem, nekem ez nem több egy átlag fotónál.

Jose Z Vargas válasza:
Igen jól néz ki. Hát azért van ott a repülő. MI lenne ha nem lenne ott az nem érdekes mert ott van igy teljesen felesleges arról beszélni hogy nélküle milyen tömegfotó ez a kép. Ha már digit illusztráció akkor mutassunk valami mást amit soha nem tudunk megfotózni. Hát úgy gondolom ilyet soha nem fog senki megfotózni de ha te úgy gondolod hogy neked sikerül akkor várok tőled egy próbálkozást :) Az épület dől igazából nem dől semerre, mert erre különösen figyeltem az alap fotó elkészítésénél sőt utólag korrigálva is lettek a vízszintes egyenesek hogy azok azok legyenek. A blur és a vignettázás azért tettem rá hogy vezesse a szemet középre ez kinek hogy tetszik tényleg egyén függő ugyan úgy mint az utólagos színezés amivel próbáltam drasztikussá borússá tenni a képet. A véleményedet hogy neked nem tetszik elfogadom de az értékelésedet nem tudom mert szerintem vicc nem a kész képet értékelted nem azt amit mutatok hanem kiragadtad az alap képet hogy az nagy látóval mindenki tud szóval lehúzzuk. Gondolhatod hogy azt a képet önmagában én se osztottam volna meg. A megosztáshoz nekem kelletek ezek a pluszok amiket nem értékeltél :) Ilyen képeket 100at lehet csinálni. én még sem látok olyan sokat belőle, se jobbat se rosszabbat. Szerettem volna belevinni valami pluszt és szerintem benne van ez nem számít hogy 20 perc alatt teszi az ember vagy egy órát photoshopozik nem ettől lesz érdekes a kép. Személyeskedni nem akarok de kikívánkozik belőlem hozzáteszem remek a babafotóid de ha te nézőpontod szerint értékelném akkor azok is 2 pontnál megállnának mert semmi újat nem mutatnak klisések a beállítások, photoshopos a színek megvannak dolgozva és újat nem mutatsz. Úgy ahogyan az én képemet is megtudja más fotózni a tieidet szinten. De szerintem ez mind nem igaz úgy ahogy te időt szánsz a képeidre más nem biztos hogy fog és ez az én képemnél is igaz , nem hiszem hogy ki fogsz menni és készítesz majd 20 képet ilyen épületekről nagy látóval miért mert lehet nem érdekel.

Üdv Vargas

2016. február 3. | 07:29 | bau52lac

Szia ! Igazántiból félelmetes látvány lehet, de így, hogy dig.illusztráció nem annyira mégsem. A piros autót tetted rá? Üdv!

Jose Z Vargas válasza:
:) nem az autó ott volt . ÜDv.

2016. február 2. | 20:34 | csupakambra

Szervusz! Egyből Birdie mostani cikke jutott eszembe az utómunkázásról és a photoshopozásról. A különdíjhoz meg hát illik gratulálnom. Üdv: István

Jose Z Vargas válasza:
Hát igen olvastam én is, amiatt gondoltam hogy megosztom :)