BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,9
KATEGÓRIA: vízalatti fotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. január 19. 17:54
  • érzékenység: iso-100
  • fókusztávolság: 25mm
  • rekeszérték: f-2
  • zársebesség: 1/1600
  • Készítés helye (ország): Egyiptom
  • Készítés helye: Abu Dabab
  • Készítés ideje : 2015-09-26
Sugárhajtás

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. február 23. | 19:13 | skywater

Szia!
Nyilván az értékelést adott képnél, a színvonalhoz kell igazítani. Ha ez az általános tanácsok vízalatti fotózáshoz, akkor ott. Tíz éve, mikor az első képeimet csináltam a víz alatt, szentül meg voltam róla győződve, hogy azok mind kivételesek, és hibátlanok. Most pár kattintással később, már bőven látom a hibáikat és lehet jobb képeket készítek, de tudom, hogy nagyon messze vagyok a legjobbaktól. Viszont, ha nem látom a saját képeim hibáit, biztosan nem fogok tudni fejlődni, mint ahogy Te sem.

Brehm válasza:
Szia! Én hasznosnak találtam azt amit írtál, azért is regisztráltam az oldalra, hogy találjak valakit akivel megbeszélhetem a dolgokat. A fotó technikai kivitelezésével felmerülő problémákat az ember ellenőrzi, ha kell javít rajta a kapott tanácsok alapján, esetleg vág rajta stb. De mi van például a homok szemcsékkel. Nekem tetszik és örülök hogy ott vannak, te meg azt mondod hogy belerondít a képbe. Ilyenkor mi van?

2016. február 12. | 19:54 | skywater

Szia!
Már régóta nézegetem ezt a fotót, pontozni nem akartam, de amikor láttam, hogy kapott már értékelést azokat elolvastam, hogyan látják mások. Emiatt mivel lehet nem jön rá több értékelés, szükséges beszélni róla, mielőtt tényleg azt gondolnánk, ez egy 4,9-es fotó. (az majdnem tökéletes)
Vegyük számba az erényeit:
Víz alatt készült, egy olyan élőlény van rajt amit rajtunk kívül mások csak fotókon látnak, egy izgalmas pillanatban sikerült elkapni, van rajta viszonylag éles rész.
A hátrányai:
Képből kifelé mozgó, előlünk menekülő lábasfejűt sikerült elkapni, hátulról. Ez a majdnem fele fele háttér, amiben a felkavarodó homokszemek teljesen belerondítanak a kékbe. A tintahal majdnem középen van, nagyon statikus, a mozgást szinte csak a "nyitott hajtómű" jelzi. Mitől lehetett volna jobb a fotó? Ha megpróbálod alulról fotózni, hogy homogén kék háttere legyen(lehetőleg nem felkavart homokkal) Ha a mozgást akarod szemléltetni, ahhoz túl nagy a téma a fotón, és a kékben átlósan elhelyezve jobban érezhető lenne, hogy tart valahová.Szűkebb rekesszel az egész éles lenne. Nappal ezen a homokos aljzaton sokkal jobb képet nehéz lett volna ezzel a technikával készíteni. Az igazán látványos fotókat éjszaka fekete háttérrel készítik róluk, külső vakuval.
Szóval reálisan pontozva ez olyan 3-3,5 pont lenne.

Brehm válasza:
Szia! Azzal, hogy nem ártott volna egy kicsivel több dinamizmus én is egyetértek, de a többi úgy hangzik mint például: Általános tanácsok a víz alatti fotózáshoz. Ez nem is olyan rossz csak nem illik minden kép alá. Itt vannak ezek a fránya arányok. Az aranymetszés nem "majdnem fele fele" ... A bal oldali tér kb háromszorosa a jobboldali térnek tehát nincs "majdnem középen". Ha egy hal visszatekint, miért kéne szemből készíteni a képet és ha még a kép címét is elolvasom...

adott pontszám: 4,9
2016. január 20. | 09:35 | ravaszguba2

Szia, nagyon jó kép egy érdekes állatról. Jól elkaptad a nyitott hajtóművet:) Szép éles és jól szerkesztett, hiszen a mozgás iránya a nagyobb tér felé halad. A víz alatti képekre jellemzően gyönyörű színek is dominálnak a képen. Tetszik a felkavart homokszemcsék látványa, dinamizmust visznek a képbe. Talán, ha egy lehelletnyit világosabb lenne, ez még jobban látszana.

Brehm válasza:
Szia! Szerintem, ez az a ritka esetek egyike, amikor a felkavart homok kedvező hatással van a képre. Emiatt is, raktam fel elsőnek ezt a képet.

adott pontszám: 4,5
2016. január 20. | 09:19 | Lajmo

Szia!

Az állat 'arc' kifejezése miatt a címen nagyon jót nevettem. :)) Szép színek,és jó elhelyezés valamint nem szokványos téma jellemzi a képedet. Egy dolog lenne szerintem látványosabb,ha a teljes állat éles lenne. Először azt hittem,hogy bemozdult a csápja,de az 1/1600nak ugye ezt is meg kellett volna fagyasztania. Nem tudom a szűkebb rekesz mennyire volt kivitelezhető.
üdv:ljm

Brehm válasza:
Szia! Azzal, hogy látványosabb lenne, ha a teljes hal éles lenne nem nagyon értem miért? Nekem elég, ha ott éles ahol kell. A kérdésedre a válasz előtted van. Sajnos a hal valódi sebességére csak a nyitott hajtómű utal igazán.