BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,05
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 18. 22:30
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Tradíció

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. november 22. | 09:42 | distant.gates

Véletlen kimaradt egy fontos szó, amit csak utólag vettem észre.
'Sok témával találkozunk, ahol lehetetlen, vagy épp értelmetlen a célpont NEM megvágása, és a kompozíció akkor (is) teljes lesz, '
Így helyes. :)

adott pontszám: 2,3
2015. november 22. | 09:32 | distant.gates

Szia!
A hagyományok ápolása bizony fontos szereppel bír a gyökereink óvásában, tiszteletében.
A kompozíciód mintha egy mára kihalófélben lévő szakma pillanatát ábrázolná, legalábbis a kovácsfogó, és az izzó vasnak tűnő munkadarab ezt sugallja, ám a mester öltözete ezt cáfolni látszik, hiszen a felettébb hagyományos, és nem mellesleg kötelező bőrkötény abszolút hiányzik róla.
Tehát lehet, hogy nem is kovácsot látok, mert ha jól belegondolok, akkor egy kovácsüllőn, izzó vasat kalapáccsal csapkodó pillanat jóval eklatánsabb példa lehetne, a kovács mesterség egyértelmű bemutatásához.
A kompozíciód szerkesztésében sem érzem a téma kellő kifejezését. Az ff. nyilvánvalóan hatékony kifejező mód, és akadnak képek, ahol a téma bizonyos részét színes megoldással emeli ki a fotó alkotója, és működik, ám itt Nálad ezt nem érzem. A 800-900 fok feletti hő ábrázolása ily módon inkább zavaró, mint hatásos.
Sok témával találkozunk, ahol lehetetlen, vagy épp értelmetlen a célpont megvágása, és a kompozíció akkor (is) teljes lesz, de ezen esetben nem látom értelmét a mester fejtetején, és a hátán történt vágásnak, ahogy a vignetta alkalmazásának sem.
Természetesen a szubjektív meglátásaim lehetnek abszolút tévesek, ám úgy érzem, hogy egy kovácsüllőn ütött munkadarab kissé alulról fényképezve, háttérben a mesterrel, miközben az izzó fém darabkák, szikrák repülnek szerte a kalapács nyomán - talán hatásosabb kompozícióba torkolhatna.
Üdv! -dg-

2015. november 19. | 21:35 | hegyiember

igaz, ez jobban passzol:

"S végül abban az esetben, ha sem a témát, sem a megvalósítást egyáltalán nem sikerült eltalálni, és mindenféleképpen kerülendő az efféle kép készítése, magyarázza el mi a hiba, vezesse rá a fotó készítőjét, mi az, amit nem tud egyáltalán elfogadni a fotóval kapcsolatban, ekkor adjon rá 1 pontot."

Szolnoki válasza:
Végignéztem az értékeléseidet,ennyi jutott róla eszembe: Jobbulást neked.. :-)

adott pontszám: 2
2015. november 19. | 18:05 | hegyiember

szia!

unalmasnak találtad natúrban a lefényképezett szituációt, azért operálsz ilyen klisés eszközökkel, mint a szelektív szín meg ez a vinnyett? ettől nem lesz retróbb, pláne egy ilyen divatos fejű sráccal, az izzó vas kiemelésének meg lenne egy csomó más módja.

javasolnám inkább a kreatív, szokatlan kompozíció megkeresését az utólagos erőlködés helyett.

üdv

Szolnoki válasza:
Ha a fotóban nem lát koncepciót, ha csak az látszik, hogy a gépet elkattintották, ha a téma sem kiemelkedő, amolyan "tucatfotó", bármikor bárki által reprodukálható, vagy technikailag és kompozícióját tekintve is jelentős hibákat tartalmaz, adjon rá 2 pontot. Írja le mik a technikai és kompozíciós hibák, illetve ha lehet azt is közölje, hogyan lehetne rajtuk javítani, de a téma megválasztását is véleményezze.

adott pontszám: 4,5
2015. november 19. | 14:05 | Lajmo

Szia!
Remek kép! A szelektív színtelenítés is jó. Külön tetszik a képbe,hogy a főszereplő szakállas,mert ehhez a tevékenységhez kell a zordabb külső. Ami engem zavar az a vinyett! Még a felső sarokba el is megy,de lenn a bal sarokba előnytelen,mert kitakarja a modelledet.
Minden jót!
üdv:ljm

Szolnoki válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 4
2015. november 19. | 08:56 | Zoran_2

Szia!

Ez a szelektív színelvevés, kiemelés nagyon ront a hitelességen szerintem. Teljesen felesleges, és a téma nem ezt kívánja.
Kár volt alkalmazni. Kicsit szűkes lett, több tér kellene a kovácsnak, és kevesebb peremsötétítés.
Amúgy jó ez, jó lenne ez. A lényeg azénrt ott van a képen.

Üdv. Zoran

Szolnoki válasza:
Köszönöm szépen!