BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,8
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 17. 09:01
  • érzékenység: iso-160
  • fókusztávolság: 81mm
  • rekeszérték: f4.5
  • zársebesség: 1/800
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Vecsés
Lakoma

A Vecsési reptér mellett készült kép Raynox makró lencsével 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,8
2015. november 18. | 22:18 | kmáté

Szia!

Volt fényed bőven, méghozzá elég kemény, intenzív, nem szép. Volt fényed bőven, így sokkalta szűkebb rekeszt is használhattál volna, de még ha úgy nem is lett volna fényed bőven, egy kis ISO-emelést bőven kibír a gép.
Gyanítom vakuztál, szóval főleg, legközelebb inkább ne, vagy ha mindenképp, inkább lágyítsd valamivel. Tegyél elé egy papírlapot, vagy használj körvakut, minisoftboxot, de ez így nem szép, ezt szerintem Te is látod.

Bár az élesség megfelelő, sacc/kb. jó helyen is van (talán lehetne kicsit előrébb), a nagyon szűk dof miatt sokkal kevesebb részletet látunk a buksin, mint azt a szem kívánná, pedig adott volt erre a lehetőség.

A kép egyik előnyös oldala a színekben rejlik, a háttér finom átmenetihez passzol a sárga (viszont a méh mögötti barna paca nem kellene). Egy kis szaturáció pluszban jöhetne még sztem.

A kompozíció elég esetleges, középen van, ami itt nem néz ki jól, inkább kerülhetett volna kicsit balra, a nézőpont nem mutat semmi érdekeset. Vagy nekiestem volna szemből, vagy szögből oldalról, ez így olyan semmilyen. Én léptem volna egy felet balra, a gépet meg jobbra döntve, aranymetszésbe rakva a méhecskét.

Én mindenképp megpróbáltam volna kicsit effektívebb, erősebb nagyítással is, bár az még bőven nem minden. A fent (kicsit hosszan) leírtakat figyelembe véve ha ezen képen javítani már nem is, de egy másiknak precízebben neki tudsz állni. Sajna ez így viszont kevés, nem mondanám sem igazán tudatosnak, se nagyon kreatívnak.

Bocsi a rizsáért...
Üdv, Máté!

siti válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést, a tanácsaidat elteszem a legközelebbi alkalomra. A kép valóban nem tudatos, és nem is kreatív, mert nem előre beállított módon készült, csak a lencsét próbáltam. Odatoltam és lőttem.Vakut nem használtam.Örülök a részletes kritikának!

adott pontszám: 3,8
2015. november 17. | 23:37 | Csomai D.

Szia. Szép színek. A kompozíció nem a legjobb, nem működik a középre komponálás (ezt talán vágással lehetne korrigálni). Úgy vélem, hogy túl sok hasonló makró képet láttunk már. Kell bele valami, ami különlegessé teszi. Ez lehet egy érdekes fényjelenség, bokeh társaságában, akár egy eredeti kompozíció, stb.

siti válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést,és a tanácsot is.

adott pontszám: 4,5
2015. november 17. | 20:28 | csupakambra

Szervusz! Nem tavasszal készült ez a fotó? A barkaszerű virág miatt gondoltam csak. Szerintem ez egy herelégy. Annak nőnek ki szőrszálak a szeméből. Persze nem lakmározik, hanem éppen keresgél a virágon. Na szóval az egész fej szép éles az első lábakból látható ízekkel együtt. Több élesség szerintem nem is kell ebben a pózban. A háttér kellemes és természethű. A rovar az ideálisnál kicsit feljebb került a középre szerkesztésnél és lehet, hogy jobban mutatna középre helyezve egy négyzetes vágással. A virág rovartól jobbra elhelyezkedő fehér szálai a jobb első láb magasságában levő szőrcsomó esetében egy kis területen mintha kiégtek volna. A virág másik oldalán ahol a sárga szín már nem is látszik hasonlóan túlexponáltságot tapasztalok. Végül is ez lényegileg nem ront a látványon. Üdv.: István

siti válasza:
Szia!
A képet Áprilisban fotóztam. Nem készültem rá a képre, csak a lencsét próbálgattam, így sikerült.Köszönöm az értékelésed, és az észrevételeidet is!