BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 15. 20:58
  • érzékenység: ISO-100
  • fókusztávolság: 8mm
  • rekeszérték: f/3
  • zársebesség: 1/455 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balatonföldvár
Balaton Klub

1903-ban, eredetileg kaszinónak épült, hazánk egyik első vasbeton szerkezetű épületeként.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2015. november 17. | 18:49 | fodbal

Szia!

Tetszik a kompó, a tónusvilág és a pusztulás bemutatása. Ami nem, az a furcsán mosottnak tűnő képminőség és a félig árnyékos, félig napfényes felirat.

Üdv.:
Balázs

distant.gates válasza:
Szia Balázs!
Köszönöm az észrevételeidet, az értékelésedet.
Meglepő lehet, de pont a félig megvilágított feliratra vártam jó fél órát, miközben a Nap egyre jobban közeledett a horizonthoz, mivel úgy éreztem, hogy szükség lenne a kép jobb felső harmadára eső fényre ahhoz, hogy kifejezzek némi reményt, ami sejtetni engedi a kezdődő rekonstrukció várt végeredményét. :)
Remélem, hogy olyanná lesz az épület együttes, mely méltóképp visszaadja a múlt érzésvilágát. :)
Üdv! -dg-

adott pontszám: 1
2015. november 16. | 17:54 | Szolnoki

Szia!

Nem ismerem a helyszínt és az épületet,de szerintem ez így egy hibás kompozíció.Ezen kívül szerintem technikailag sincs rendben:részlettelen és életlen is, a feltöltött méretről pedig nem is beszélve.

Üdv,L.

distant.gates válasza:
Szia!
Az észrevételeid mosolyt csalnak az arcomra, ám a pontozásodat viszont alig értem, mivel olybá tűnik, hogy zabolázatlanul túlértékelted az alkotásomban rekedt potenciált. :)
Talán a 0,5 vagy a 0,3 pont reálisabb lett volna, így felettébb hálásnak érezhetem magam e méltán megható bőkezűség láttán. :)
További előre mutató, és hasznos tanácsoktól bővelkedő meglátásokat, értékeléseket! :)
Üdv! -dg-

adott pontszám: 3,8
2015. november 16. | 05:21 | Tern

Szia!
Remélem a házunk nem így fog kinézni 60 év múlva... :)
Tetszik, hogy egy kifejező részletet választottál az épületből. Beszédes a lemenő nap fénye is a feliraton, viszont a kép vigasztalan szürkesége és a fő képelem erős dőlése komolyan visszavesz az élvezhetőségből.
Nehéz lenne összeegyeztetni az előtér és a háttér vonalait, ezért én inkább az előtér javára döntöttem volna, felvállalva, hogy magával rántja a hátteret a mostani mértani vízszintességéből.
A szürkeség pedig, bár nagyon is találó az épület állapotára, fájó a szemnek. Talán egy halvány színárnyalattal egyéni ízt lehetett volna adni a fotónak. A tág rekesz sem biztos, hogy itt jó, f8-al biztosan szebben rajzolódtak volna a távolabbi részletek.
Merész kép, érdekes vágással, de ha lehetőséged van rá, érdemes lenne még körbejárni a témát.
Szép fényeket!

distant.gates válasza:
Szia!
Köszi a meglátásaidat.
A színes verzióval is kacérkodtam, mert a komor falak lepusztult hangulatát ott is átéreztem, és azon, az oldalfalak melletti, valamint a tetőn vegetáló gyomok rőt fénye is szembeötlőbben virított, ám a pillanat az ff mellett döntött bennem.
Az előtér, és a hátsó traktus összetartó vonalai miatt jó darabig töprengő üzemmódban voltam, ám mivel a háttér jóval több függőleges vonalat tartalmazott, ezért a szerkesztést, annak fényében folytattam. A vízszinti anomáliákat érdekesmód kevésbé tartottam disszonánsnak. :)
No, mindegy.
A látásmódomat nem lesz egyszerű feladat átkalibrálni, de igyekszem finomítani rajta valamelyest. :)
Kellemes hétfőt!
Üdv!

adott pontszám: 3
2015. november 15. | 22:31 | h.rom

Szia. Én magam nem igazán vagyok egy épületfotós. Amit viszont itt látok az egy unalmas és szinte mindenhol megcsonkolt fotó. Gyakorlatilag semmi nincs egészben jelen a képen: se a lépcsők se a falak se a feliratot viselő akármi, se semmi. A minőség sem az igazi, de nem ez a kép legnagyobb hibája, hanem az, hogy igazából nem mutat meg semmit az épületből. Ismétlem, mindezt a gyakorlatlan laikusok egyszerűsége mondatja belőlem.

distant.gates válasza:
Szia!
Az épület egészét akkor sem szerettem volna alkotásba tömöríteni, ha az fizikailag lehetséges lett volna a környezet zsúfoltsága miatt. Egyébként pedig a pusztulat hangulatát vágytam kifejezni, és némi apró kontrasztba állítani a bejárat vésett szövegének szembeötlően jobb állapotával.
Ebből fakadóan tehettem volna a hangulat képek közé is, ám mivel a múlt értékét képviselő épület komplexumról van szó, inkább ideillőnek véltem.
Természetesen vannak többet, és jobban mutató képeim is, ám a vágott kifejezésmód legalább annyira bírhat üzenettel, mint adott esetben a puszta üresség, és a szubjektív énem ezt kívánta, és így kívánta átadni, vagy bemutatni.
Én sem vagyok épület fotós, sőt fotós sem.
Olykor, ha megfog valami, legyen az gondolat, vagy érzés a bármi kapcsán, azt igyekszem az énemen átszűrve megörökíteni,
többnyire közönyt, vagy ellenérzést keltve, az itt böngésző alkotók között. Ez teljesen természetes, hiszen a szubjektív megítélés szinte mindenütt egyetemes - így nincs is baj vele.
Én, én vagyok. :):)
Üdv!