BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 6. 10:38
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Közel 6000 K felszíni hő

Központi csillagunk átszűrődése a felhőtakaró vékonyabb tartományán. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2015. november 6. | 21:54 | halligalli

Szia!
Nos ezt aztán nem igazán értem. Mind mondtam az előző véleményemben én még soha nem csináltam digit, illusztrációt, pont azért mert nem értek hozzá. Viszont azért halvány fogalmam van róla valójában ez mit is takar, hisz nagyon sok ilyen fotót láttam és csodáltam.
Itt azonban nem érzek semmi ilyesmit, amit ezzel a technikával kellett volna végrehajtani. Egyszerű fotónak is megfelel, a központi csillagunk átszűrődéséhez........ egyszerűen belefotózva a nappal szemben, így a kesze-kuszaság teljesen fekete és részlettelen. Remélem nem haragszol, de szerintem ez így nem annyira jó lett!
üdv. Piroska!

distant.gates válasza:
Szia Piroska!
Miért haragudnék? :)
Aki nyilvánosság elé tárja a fotóját, az jó esetben azért teszi, hogy megosszon másokkal valamit, és a várható véleményektől, akár visszaigazolnak egy adott érzést, vagy üzenetet, akár nem, mindenképp hasznos információval vértezik fel az alkotni vágyót. :)
Ez a fotó valóban felfogható egy sima, egyszerű ábrázolásnak a Napunkat illetően, ám kísérletezgettem az eredetivel, megváltoztattam a környezetet jelentő bodzabokor formáját, és kíváncsi voltam, hogy egy víztükör effekt beszerkesztése, majd a teljes felület ff-re redukálása milyen összképet produkál, mint egyfajta árnyékkép vízió. Emiatt aztán a digitális illusztráció címkéje tűnt a legkézenfekvőbb osztályba sorolásnak, akkor is, ha ez ebben az esetben nem oly feltűnő. :)
Készítettem már olyan digit-et, ami ennél sokkal markánsabb, nyilvánvalóbb lett a kategóriáját tekintve, viszont senki sem értett belőle egy kukkot sem, ami nyilván az akkori hangulatom túlzottan elvont pillanatában született lenyomat miatt lehetett, és nem csoda, hogy csupán ketten értékelték, pontosabban nem értékelték, és ki is gyomlálták a látható képek csokrából, így csupán csak az albumomban lelhető fel, ezért aztán - most - egy egyszerűbb témával próbálkoztam. :)
További kellemes pillanatokat! :)
Üdv! -dg-

2015. november 6. | 20:34 | Szabadib

Hello
Ahogy nézem, egyre elvontabb lesz, egészen absztrakt...szerintem többet kellett volna engedni a lomb tükörképéből, alul, szimmetrikusan. A kép címe szellemes, de engem az árnyak visznek el a fotón, nem a nap.

adott pontszám: 4
2015. november 6. | 20:34 | Szabadib

Hello
Ahogy nézem, egyre elvontabb lesz, egészen absztrakt...szerintem többet kellett volna engedni a lomb tükörképéből, alul, szimmetrikusan. A kép címe szellemes, de engem az árnyak visznek el a fotón, nem a nap.

distant.gates válasza:
Szia!
Örülök, hogy érzéseket, illetve véleményt keltettem Benned.
A kép címét egyfajta kontrasztnak szántam, némi fanyar felhanggal, hiszen a képre pillantva nyilvánvalóan a sötét felület dominanciája érvényesül :)
A szimmetriával kapcsolatban egy működőképes összképet javasolsz, amit egyébként ki is próbáltam, ám valami megmagyarázhatatlan okból az aszimmetria felé taszigáltak a részeredmények.
Tudod, a szubjektivitás csodás különbségei. :)
Kellemes továbbiakat!
-dg-