BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,35
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. október 23. 22:28
  • érzékenység: ISO 400
  • fókusztávolság: 6,3 mm
  • zársebesség: 1/45 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Egy sétány őszies pillanata

Az ősz szerves része a kevésbé verőfényes hangulat is. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,9
2015. október 26. | 10:33 | Westover

Huhh. Nekem ez ide kevés. Részletek eltűntek, a színek túlszaturáltak, a talaj messzebb teljesen részlettelen és kiégett. Az élességgel is vannak problémáim.
Remélem nincs harag.

distant.gates válasza:
Szia! Miért lenne harag? :)
Aki feltesz ide valamit, az ne csodálkozzon azon, hogy vélemények, reakciók érik a produktumot, pláne annak fényében, hogy sokfélék vagyunk, sokféle érzéssel, számtalan gondolattal, látásmóddal, stb.
Egyébként az alapkép normálisabb, vagy átlagosabb lett, ám nem tetszett, nem illett a pillanatnyi hangulatomhoz. Tehát én tettem ilyenné, és ha felmerülne a kérdés, hogy miért műveltem ezt, akkor a Hét mesterlövész c. filmből csent idézettel tudnék a leghűebben reagálni, amikor is az egyik mesterlövész tartott egy rövid monológot a bandavezérnek:
( Ismertem egy embert, aki meztelen fenékkel beleugrott a kaktusz bozótba, és amikor megkérdezték tőle, hogy miért tette, azt válaszolta, hogy
- pillanatnyilag jó megoldásnak látszott... ) :):):)
Üdv! -dg-

adott pontszám: 3
2015. október 25. | 08:32 | h.rom

Hát, őőő... Az én mobilom igazán nem csinál minőségi képeket, de ennél még az is jobban teljesít. Ne vedd sértésnek, de a részletek szétestek, a színek túlzóak, a talaj a távolban részlettelenre kiégett. A Fujiknak alapból szép színeik vannak, jó kis gépek, úgy gondolom itt a fotós az, aki elrontotta az alapképet.

distant.gates válasza:
Szia!
Nem vagyok sértődékeny. :)
E kép nem több, mint az én szubjektív érzéseim vetülete az utómunkálatok során. Bármily fura, de valami belső kényszerből így kívántam látni, emiatt változtattam ilyenné az alapképet.
Teljesen természetes dolog, hogy sokakban ellenérzést kelt, mivel nem érzünk, nem gondolkodunk egyformán - szerencsére. :)
Üdv! -dg-

adott pontszám: 3
2015. október 25. | 00:02 | sitselea

Biztosan, ott járva, megörökítendőnek érezted a hangulatát, de sajnos a kép nem adja át azt, amit ott érzékeltél (legalábbis nekem nem)
A színtelítettséget túlzónak érzem, s az úton és az égen ez a szürke kifejezetten csúnya, a lombok szélén megjelenő liláskékről nem is beszélve
Ne haragudj, de ez sem hangulatképnek, sem más kategóriában nem egy jól sikerült darab

distant.gates válasza:
Szia! Köszi a meglátásaidat. A technikai megoldásom valóban túl szubjektívre sikeredett.
Üdv! -dg-

2015. október 24. | 22:35 | cyw

OMG!!!! 4-es erre a képre? :) LOL

Amúgy nem hozzád szóltam Birdie, de inkább ahhoz gratulálj, hogy egy nap kellett mire megjelent amit írtam.
És visszatérve az íráshoz, ha fáj, ha nem, ez az igazság. Kutyával nem szoktak szántani.

2015. október 24. | 20:50 | Birdie

cyw gratulálok, csodálatos véleményed gyönyörűen tükrözi az egész fotózáshoz való hozzáállásod.

distant.gates válasza:
Szia! Hát az emberi fajt a sokszínűség teszi varázslatossá, érdekessé, stb. :)
Üdv! -dg-

2015. október 24. | 17:27 | cinke001

jó szépek a szinek a kompozició is tetszik

distant.gates válasza:
Szia! Köszi a véleményedet! :)
Üdv! -dg-

adott pontszám: 3,8
2015. október 24. | 10:47 | apóka

Nem rossz az alap, de erősen túlszaturáltad. Persze utólag minden, vagy majdnem minden javítható..Az úton a világos folt klónozással javítható...a bebukott részletek fakítóval. A szerkesztése szerintem jó.további jó fotózást. Üdv.

distant.gates válasza:
Szia! Köszönöm a véleményedet, amit teljes mértékben megértek. Nem szeretnélek hosszabban untatni a fotó kialakulásának miértjeiről, ám ha még fellebben Benned némi érdeklődés, akkor lejjebb beleolvashatsz egy bővebb magyarázatba. :)
További kellemes napot! -dg-

adott pontszám: 3
2015. október 24. | 10:15 | Bluray

Szia! Szép a választott részlet, szerkesztése is tetszik. Az utómunka során sajnos károkat szenvedett a kép. Nagyon rátoltad a kontrasztot és sok a szaturáció is. A kontraszt emelés belesegített abba, hogy a sétány közepe részlettelen fehér lett. Sok helyütt színhiba (CA) látható, ezeket viszont az utómunka során kell eltávolítani. Való igaz, hogy az ősz szerves része a kevésbé verőfényes hangulat, de ilyenkor meg kell hagyni a szép visszafogott színeket. Üdv!

distant.gates válasza:
Szia! Helyesek az észrevételeid, és teljes mértékig elfogadom őket. :)
Nem szeretnélek egy hosszabb magyarázattal fárasztani, ám ha maradt Benned még valamennyi érdeklődés, akkor alább találkozhatsz egy magyarázatfélével a kép készültét illetően.
Üdv! -dg-

adott pontszám: 3
2015. október 24. | 08:53 | KTB

Elég rendesen túlszaturáltad...
Az út egy része kiégett, (ha az hó, akkor visszavonom) a bal oldali fák sötét része meg bebukott. Vagy túl nagy szaturációt és kontrasztot tettél rá, vagy már a gépben élénk színezetet.
Fönt a faágaknál erős lilás elszíneződés (CA) van.
A hely mindenképpen megérne egy ismétlést, kevesebb szaturációval, vagy kontraszt emeléssel...

distant.gates válasza:
Bizony, jól látod, igyekeztem a fényviszonyokat a saját számízére befolyásolni. Az volt az elképzelésem, hogy élénkebb élőbb hatást keltsek, mint a felhős, felettébb fénytelen délután adta keret adott ott, a Nádasdy kastély kertjében. A növényzet színe egyébként árnyalatilag nagyon közel járt a képem végeredményéhez, csak jóval élettelenebb, tompább volt, és ha megmaradtam volna azon verziónál, akkor egy semmilyen, színvilágilag, egyensúlyilag összefolyt, hatástalan, tónustalan végeredményt nézegethettem volna. :)
A szaturációt, a kontrasztot, és még pár jellemzőt fokozatosan változtatva ízlelgettem a hatást, és lehet, hogy szerényebb alkalmazásukkal talán emészthetőbb kompozíció született volna, ám valami belső sugallatra ezen a fokon álltam meg. :)
További kellemes napot!

adott pontszám: 4
2015. október 24. | 08:07 | Lajmo

Szia!
Nagyon változatos és szép színeid voltak.Jó meglátás volt megörökíteni ezt a helyet! Ami zavar az az úton lévő nagyon világos rész. Onnan lehetett volna a fényből visszavenni. Illetve még picit zavar az a csonkolt fa balra. Valahogy odakapja a szemem. Összességében Jó kis kép lett!
Minden jót!
üdv:ljm

distant.gates válasza:
Szia! Köszönöm a meglátásaidat! Tudom, hogy ez a kép eléggé szubjektívre sikeredett, és nyilvánvalóan többekben kételyeket, vagy esetleg rossz érzést ébresztett, így természetesen örömmel veszem a mások látás módját, érzelmi világát, technikai meglátásait, mert attól válhatok ügyesebbé, vagy érzékelhetek több nézőpontból. :)
Annak külön örülök, hogy a technikai megoldásomtól függetlenül Benned több érzelmi húrt pengettem meg, mint másokban, mert ez némiképp alátámasztani látszik azt, hogy a szubjektív látásmódom mégsem való teljes egészében a kukába. :)
További tartalmas pillanatokat a lencsevégen! :)
Üdv! -dg-

2015. október 24. | 00:10 | cyw

Ez mi? Ez most komoly ez a kép? Ugye csak poénból raktad fel? :)
Mert ez a kép még az 1-es kategóriát sem éri el. Ez nem gyenge, hanem rettenetes. És aki erre ettől jobb pontot ad, az hazudik. :)
Nem tudom mire képes ez a gép (valószínűleg sokkal többre nem), de ha komolyan érdekel a fotózás, akkor szerezz be egy komolyabbat, ezt pedig dobd el jó messzire. Nagyon-nagyon messze!
Ha csak poén volt, akkor meg nem tudom. Én nem nevettem rajta. :)

distant.gates válasza:
Először is szia! :)
Másodszor pedig az alapvetően szubjektív emberi lényeknek, pontosabban talán a zömének, érzelmi és ok-okozati formában kialakul az egyfajta véleménye a bármiről, a bármiféle ingerről, és e véleményt, érzést vagy kifejti, vagy nem. Ha kifejti - mindenki számára okulandó - akkor a különbség egy része talán abban rejlik közöttünk, hogy egy adott esetben megszületett építő kritika mily színvonalú, mily érzelmi világú embertől származik.
A tény, hogy az én szubjektív pillanatom ezen kép megszületésekor mire inspirált az utómunkálataim során, az teljes szívvel lehet a Számodra kiábrándító.
Ez abszolút normális dolog, hiszen aki feltesz ide valamit, az nyilván kritikákat, visszajelzéseket vár másoktól.
Nos, a Te magvas, művészien cizellált mondatokba rendezett, felettébb építő jellegű meglátásaidat nem minősítem mélyebben kivesézve az Általad képviselt színvonal tükrében - itt a plénum előtt - mert annál jóval többnek érzem magam emberileg. :)
Egyébként pedig további kellemes fotózást, és hangulatos, magas röptű kritikák írását!
Üdv! -dg-