BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,59
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. szeptember 13. 16:46
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 82mm
  • objektív: Sigma 70-300/f4-f5.6
  • rekeszérték: f8
  • zársebesség: 1/80
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Csak én...

...és semmi sallang. Első, általam valamire valónak tartott portré próbálkozásom. Elfogult vagyok a modellem miatt. Ezek miatt merült fel, hogy a Ti ítéletetekre, véleményetekre is kíváncsi lettem. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. október 9. | 10:45 | pjotr007

A szemében lévő fény nem az igazi, ilyenkor jön jól egy körvakú, beauty box vagy bármi amitől szebb és szabályosabb lesz a fény a szemében.

EnyediBalázs válasza:
Mindezek előtt majd beszerzek egy obit amin nincs szétöregedve a frontlencse belső bevonata, és szép rajzos... utána jöhet a többi apróság is... :D

2015. szeptember 14. | 13:35 | harmincas

Elég egyöntetűek a javaslataink... :)

EnyediBalázs válasza:
Valóban. Annyira, hogy egy címötlet is az eszembe jutott a képhez mikor olvastam őket. :)

adott pontszám: 3,8
2015. szeptember 14. | 11:33 | zolqa

Szia. Első próbálkozásra,nem rossz fotó,csak nekem olyan igazolványkép hatás érződik első ránézésre a direkt szembefotózás miatt.Egy pár lépéssel előrébb helyezve a modellt a háttértől, tág blendével pl.f4 és olyan 70-100 mm közötti gyutávon és oldalra forduló tekintettel,sokkal látványosabb hatást lehet elérni,egy parkban,fák között,ahol szépek de nem direktek a fények,pl.a délutáni órákban,esetleg naplementekor.
Itt,amúgy jó az élesség a szemeken,de a ff verzió nem való szerintem,hiszen igy nem tudod kiemelni a láthatóan szép szemeit a modellnek.
Amire még figyelni kell az a belógó hajszálak a szemeknél,nagyon eltudják rontani a tökéletes fotót is,de a PS még segithet esetleg a dolgon.
A vágásra is ügyelni kell itt még határeset,de a fejtetőt semmiképpen nem jó megvágni,ha kell akkor inkább a homlok közepén a szemek,tekintet kiemeléséhez.
A modell adott,cuccod megvan,már csak gyakorolni kell!
Grat.Üdv.ZolQa.

EnyediBalázs válasza:
Szia!
Az első nagy bekezdéshez semmi újat nem tudok hozzáfűzni, lentebb már mindent leírtam, ne sértődj meg, de nem akarom ismételgetni magam. :)
A belógó haj kérdése viszont érdekes, pont nem akartam eltüntetni. Cinti, a modellem, el akarta fésülni az arcából mind a két oldalon, de külön, kértem, hogy ne tegye. Természetesebbnek éreztem.
A fejtető vágásával vagy nemvágásával pedig nem értünk egyet, nem tartom rossz dolognak, bár a homlokközepes vágás tényleg jobban kiemelné a tekintetet.
Köszönöm!
Balázs

adott pontszám: 3,8
2015. szeptember 13. | 21:15 | pilipár

Nehéz úgy pontot adni egy képre, ha a fotós külön kiemeli, a fotón szereplö modellhez érzelmi szálak füzik. Hiszen tartok attól, megbánthatom a véleményemmel.
Számomra ugyanis ez a kép nem kiváló. Tulajdonképpen jó, hiszen az arc elég élesnek tünik, és ez a portrénak fontos sajátja, de nem tetszik az igazolványképszerüsége, az, ahogy minden fantáziát nélkülözve egy fal elé állítottad, ráadásul jó középre.....és hiányolok fényeket, amik igazán élövé teszik a képed. Így hangulatában is kissé szürkés. Szóval, összességében nem rossz, de nem is annyira megragadó fotó. Ha lehetöségetek van rá, gyakoroljatok még, és készíts róla különbözö beállításokkal, változatos hátterek elött, más környezetben, hátra- vagy oldalra fordított fejjel, különbözö, de kellemes fényviszonyok közötti portrékat. És sok esetben pici utómunkával még látványosabbá lehet tenni egy képet. Érdemes megnézni, milyen lehetöségeket kínál, még családi emlékképeket is szebbé tehet.
Üdvözlettel! Pilipár

EnyediBalázs válasza:
Nem sértődöm meg. Nem is szántam kiválónak. De lentebb, harmincas-nak már leírtam ezt. :)
Fogok még kísérletezni, mert a te véleményedről is az jött le amit szintén írtam lentebb, nem rossz az irány, már csak "egy kis fűszer" kell neki. :)
Üdv,
Balázs

adott pontszám: 3
2015. szeptember 13. | 21:03 | harmincas

Szép (és éles) a hölgy szeme, és láthatólag tudatos a kompozíció, de pont ezt tartom a kép egyik gyengyeségének - ez a pont középen szembenézős megoldás kicsit egyszerűnek tűnik. És ami még fontos: kérlek, ne ilyen háttér előtt! Vidd ki egy erdőbe, parkba, ahol nincs mögötte semmi a közelben, nyisd ki a blendét tágra, hogy elmosódjon a háttér, kérd meg, hogy kicsit oldalról, kacéran nézzen rád, és mindjárt kevésbé fog emlékeztetni a fotó egy igazolványképre.

EnyediBalázs válasza:
Tulajdonképpen azt írod le ami a szándékom volt. Ennek örülök, mert sikerült egy "rendes iparosmunkát", egy "igazolványképet" csinálnom úgy érzem. Csak éppen az egyediséget nem az általam hozzátett érték adja, maximum a modellem tekintete teszi egyedivé.
De nem bánom, nem volt vele több szándékom.
Viszont fogok még kísérletezgetni, mert az összes vélemény alapján úgy érzem az alap adott amire építeni lehet.