BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. július 30. 22:11
  • érzékenység: ISO-200
  • fókusztávolság: 17 mm
  • rekeszérték: k/3,
  • zársebesség: 1/112
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Székesfehérvár
Gus G. belemélyült

A Fezen fesztivál egy pillanata. Sajnos a gépem hatósugarába nehéz volt stabilan behelyezkedni, és a délutáni fellépőkre jellemző fénytechnikai támogatás sem tudott pluszt adni. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,2
2015. augusztus 1. | 08:55 | kepelek

A magyarázó szövegből úgy tűnik számomra, hogy a fotó készítője nincs teljes mértékben megelégedve munkájának végeredményével.
Pedig a szemlélőt fogadó látvány valahol harmonizál a kemény rock stílusával.
Zordság úgy a zenében mint a képi kompozícióban. A kettő itt egymásra talált.
A főszereplő is, kicsit modoros pózban(ez itt most nem hátrányos), a helyén áll.
Ami zavaró, az tényleg azokból fakadhat amit a fotós is jelzett kommentárjában.
Kissé szemet bántó, hogy a kép minden szeglete, kb. egységesen, ugyanabba, a nem eléggé éles tartományba esik, rontva ezzel a zenész bemutatásának színvonalát.
Nem beszélve a piciny zajról és a hangfalak előlapján látható interferáló furcsaságról.
Az érdekesebb fényeket is hiányolom.
Összességében, a zavaró körülményeket is figyelembe véve, számomra a kép jól tükrözi a bemutatni kívánt eseményt, hangulatot.

distant.gates válasza:
Köszönöm a meglátásaidat, és az értékelésedet. Több, mint 50 képet kattintottam Gus zenekaráról, ám sajna az első fellépő zenekarnál nem nagyon vannak fényhatások, fejgépek, mert a délután természetes fényei uralják a szabadtéri koncertet, pedig a színes fénykévék nyilván segítettek volna rajtam. Üdv! -dg-

adott pontszám: 3
2015. július 31. | 20:08 | lokresszy

Szia. Olvastam a leírásokat. Nos ha a helyedben lennék én ide fel se tenném. De ha te mégis felakarod ide tenni akkor "pontozhatatlanúl" kellett volna. Az előtér elemei zavaróak. A zenész lehajtó fejjel. Rossz pillanat és kompozíció. A kép zajos. Egyedűl a szín és az élesség van rendben. Érdemes újra megpróbálni amikor 3 zenész van egymásmellett és vannak és vannak olyan többszínű füstfények. Úgy már nagyszerű fotó jöhet össze. Sok szerencsét. üdv. üdv.

distant.gates válasza:
Szia! Megfordult a fejemben, hogy nem teszem fel a képet, ám végül azért döntöttem a feltöltés mellett, mert végig néztem az eddig felrakott koncert képeket, és a nagy átlag semmivel sem mondott többet az adott pillanatról, mint ez a fotó.
A rossz pillanat, és a rossz kompozíció, ahogy értékelted, abszolút szubjektív megítélés, és ebből fakadóan természetesen teljesen normális reakció - tőlünk - érző lényektől.
Nyilván nem sok heavy metal koncertet láttál, mert akkor tisztában lennél az érzések kifejezésének egy másfajta jellegével is. A lehajtott fej, az omló hajzuhatag egy gitárszóló adott pillanatában ugyan olyan tökéletes impresszió, mint amikor egy trombitás pillái lecsukódnak a hangszere mögött, és az arca fejezi ki az őt átjáró érzéseket. A színes fények, a fejgépek, a füstgépek, és a zenészek egymáshoz közeli pozitúrái rengeteget dobhatnak egy kompozíció erején - ahogy erre utaltál is - ám egy előzenekarnál, pláne a délutáni napsütésben erre esély sincs. Füstgépeket kaptak, de a huzat, és a színes fények markáns hiánya miatt inkább volt zavaró, mint sejtelmes.
A zenészek mögé felhalmozott sötét tónusú hangfalak pedig szemből fotózva elnyomták a sötét szerkós zenészek összképét, ezért is voltam kénytelen folyamatosan lökdösődni a színpad egyik oldalától a másikig, bízva egy-egy kontrasztosabb pillanat elcsípésében.
Ezt a formációt pedig hazánkban aligha láthatjuk (valaha is) teljes fény, és egyéb technikai kiszolgálással, mert a főhős, aki miatt a kép készült, sokkal erősebb projektek tagja, (pl. ő Ozzy Osbourne gitárosa, és mellette a Firewind zenekaré is) így ritkán juthat ideje egy-egy magán jellegű fellépésre. Szóval eme formációt a jövőben sansztalan kedvezőbb körülmények között elcsípni, ám igazából Gus volt a konkrét célom, és nem feltétlen az alkalmi vendégzenészei. :) Üdv! -dg-

2015. július 30. | 23:36 | jethro

szia!
ne haragudj ,de magas a labda a kommented miatt:
sokkal hatásosabb lett volna,ha a fény és a kontraszt helyett(mellett) egy jóval szűkebb dof tartománnyal és a szerkesztéssel "játszasz"

így sajnos nagyon rendetlen,összevissza .
talán egy hatásosabb pillanat is jobb lett volna.....

distant.gates válasza:
Szia! Köszi az instrukciókat. -dg-