BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,19
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. július 17. 22:54
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: térburkolat
  • Készítés ideje : 2015-04-17
csak mértékkel

 

Erről a képről készült feldolgozások:
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2015. augusztus 5. | 14:17 | FantomFonix

Nekem ez nemesen egyszerű és ezért alapjaiban tetszik. Nagyon jó felvétel. A teret sokallom a tárgy körül szerintem nem igényli. A szürke környezett helyett valami színben jobban passzolót is el tudnék képzelni. Üdv BB

kepelek válasza:
Köszönöm a biztató, elemző és útmutató értékelést.
Az egyszerűség az valóban egy fontos szempont számomra.
Azonban, az eddigi észrevételek alapján nyilvánvaló, hogy a mondanivaló érzékeltetéséhez, úgy tartalmilag mint technikailag többet kellett volna nyújtanom.
Üdvözlettel,kepelek
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2015. augusztus 4. | 18:52 | dmcdmc

tehát a feldolgozás.
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

2015. augusztus 4. | 18:49 | dmcdmc

kedves kepelek!

visszanéztem ide, és elolvastam, hogy mi volt a szándékod a képpel. mivel láttam, hogy feldolgozható, gondoltam feltöltök egy feldolgozást belőle. hátha, valami ilyesmit szerettél volna elérni, ez jobban hajaz a beszűkült tudati állapotra.
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

2015. július 22. | 09:49 | pilipár

Szia Kepelek!
Mindenekelött szeretném megköszönni a kreditet, nagyon kedves volt Töled!
Másrészt szeretném ha tudnád, nehéz feladatot adtál. Nem tudom megmondani, mi nehezebb: egy valaki által kigondolt koncepciót átalakítani, vagy a kigondolt célhoz egy kompozíciót felépíteni.
Sok variációt Te magad is vázoltál, szerintem nem jársz messze attól, hogy ezekböl az elemekböl készíts egy másik, a jelenleginél jobb verziót. Igen, ezt lehet kicsit szájbarágósan, mint az elgurult kupak, lehet célozgatósan-müvésziesen, mint a köburkolat távolba veszö vonalai, és lehet utómunkásan, nagyon elvarázsoltan, mint pl. egy ráhúzásos effekt a pohár körül.....
A maga módján mind utalhat az alkohol okozta mámor/betegség mértékére, súlyosságára.....és ezért nem is biztos, hogy a pohár formájával van a baj, de tény, a koncepciód ismeretében már egyértelmü, hgy ül. a kellemes arany folyadék engem más útra vitt (...mások vittek rossz utakra engem... :)
Lehet jó a középre komponálás, de Arcsinak igaza volt, nem dölve.....nem baj a csillogós pohár sem, és most már tudom, miért nem szükséges a háttérbe a kerti növényzet. Puritán egyszerüség is teheti a látványt téma-hangsúlyossá, de akkor is más módját kellene választani a ´ködbe veszésnek´.
Nehéz így segíteni, de leírtam, ami hirtelen eszembe jutott :)
Üdvözöllek!
Ildikó

kepelek válasza:
Nagyon Köszönöm Ildikó!
A jó szándékú, irányt és támpontokat adó segítségedet. Hálás vagyok, hogy ennyit foglalkoztál az ügyemmel.
Úgy gondolom, hagyom érni a témát, de főképpen a kvalitásomat, mielőtt ismét belevágnék ilyen, nehezebb feladatba.
Addig pedig, inkább szorgoskodom olyan képekkel, amelyek jobban kiszámítható módon stabilizálják pozíciómat az oldalon. :)
Csak az a baj, hogy néha elkap a vágy, hogy bevessem magam a mélybe, csak úszni még nem tudok, és ilyenkor marad a kapálódzás! :)))
Ha nem gond, alkalomadtán, és talán mértékletesebben, a jövőben is szeretnék még támaszkodni intuitív, de egyben lényegértő meglátásaidra.
Fürkésző tisztelettel, kepelek

2015. július 20. | 18:24 | arcsi

üdv, egy ilyen minimál képnél fontos a precízség. nagyon dől jobbra.

kepelek válasza:
Üdvözlettel, dőlni dől, és valóban elég minimál is.
Kérdés még csak az lehetne, hogy a képzeletbeli szemlélő aki mondjuk a pohár tartalmához hasonló folyadéktól került ebbe a nézőpontba, milyen helyzetben és hány darabban látja a fő képelemet? :)
Egyébként pedig, köszönöm az észrevételeket és a jó tanácsot is!
Üdvözlettel, kepelek

2015. július 20. | 17:26 | pilipár

Szia Kepelek!
Ezt kijavítom, mert zavarja a szemem:
´lehet nagyon tudatos ez a középre szerkesztés, és az is, hogy egy köre állítottad.......ha ezekbe beleköthetek, akkor mondanám azt, hogy tedd fel egy kerti asztalra, esetleg egy korható fára..´

Szóval:
Lehet, hogy nagyon tudatos ez a középre szerkesztés, és az is, hogy köre állítottad.......ha ezekbe beleköthetek, akkor mondanám azt, hogy tedd fel inkább egy kerti asztalra, esetleg egy korhadó fára..
Elnézést, nem szoktam ilyen trehány lenni :)
Üdvözöllek! Ildikó

kepelek válasza:
Észre sem vettem volna Ildikó!
Annyira hatott az írásod tartalma számomra, hogy a formaiság teljesen a közömbösség ködébe veszett.
Köszönettel, kepelek

adott pontszám: 3,9
2015. július 20. | 16:44 | pilipár

Sosem csináltam még ilyet, de most megnyitottam az alacsony átlagú képeket. Ez rögtön szemet szúrt. Nem tudom, mi számít alacsony átlagúnak és ez mennyi ponttal van itt, de nekem ebben van valami, ami tetszik. Lehet, hogy a szemtelen egyszerüsége miatt.
A a kompozíció nem túl bonyolult, a képi elem is kevés, de az a kellemesen aranyló sárga szín derüssé teszi. A pohár éles, pontosabban, amennyi ´selymesség´ látható rajta, az engem nem zavar.
lehet nagyon tudatos ez a középre szerkesztés, és az is, hogy egy köre állítottad.......ha ezekbe beleköthetek, akkor mondanám azt, hogy tedd fel egy kerti asztalra, esetleg egy korható fára....szóval, valami karakteresebb alapra. Az sem baj, ha a háttérben látszik pl. a kerti növények zöldje....remekül mutatna a sárga itallal.
A szerkesztés mindig egyedi, elég szubjektiv, értsd ez alatt a vágást is, nekem itt a középre komponálás nem annyira tetszik, felül több helyet hagytam volna és jobbról kevesebbet. Vigyünk bele egy kis életet, hogy jobb legyen az összhatás, ahhoz a sárga szín önmagában nem elég :)
Nem hibátlan, de csendéletnek annyira nem is rossz kép.
Üdvözlettel! Pilipár

kepelek válasza:
Amennyiben sohasem csináltál ilyet, azaz, hogy nézelődni a lesöpört képek között, akkor most azt szeretném hinni, hogy ez itt a sorsszerűség megnyilvánulása! :)

Kedves Pilipár!
Köszönöm, figyelmesen elemző gondolataidat. Külön tanulságos számomra az a körültekintő hozzáállás, ahogy a problémagócok boncolását végzed. Rávilágítottál a lényeges kérdésre és így már kezdem sejteni, hogy szándékommal miért nem értem célba.
Igen, az egyetlen fő képi elemet központi helyzetben szerettem volna tudni. S körülötte pedig, lehetőleg a semmit szándékoztam érzékeltetni. A földre lecsúszott pohár és nézőpont is egyfajta utalás.
Ha már megtiszteltél gondos figyelmeddel, szeretnék tanácsot kérni.
Egyrészt kategóriában, másrészt a kép címében és amúgy, az egész megvalósításában sem vagyok biztos.
Vajon mi segítené leginkább azt a törekvésemet, ha egy beszűkült tudati állapotot szeretnék a fotográfia eszközeivel ábrázolni?
Most már belátom, e próbálkozásom, erre így kevésnek bizonyult.
Talán a pohárkát övező, mindent eluraló homályt, a kőburkolat végtelen semmijébe mutató osztásait vehetnénk alapnak?
Azt is belátom, hogy a túlságosan báli kellékként tündöklő talpas pohár rikító megjelenésével ugyan figyelemfelkeltő, de rögtön rontja is a szándékom szerinti hatást. Talán egy praktikusabb féldecis flaskácska, amit a kis közértek pénztárosainál lehet megszerezni akár spontán fogyasztásra is, jobban szolgálná az elképzelésem.
Jól kapiskálom, hogy a semmit, az abba vesző még valami mással, látványosabbá tehetnénk?
Mondjuk, a fél rum elgurult kupakjával. Persze számomra az sem biztos, hogy az ilyen direkt célzások előbbre viszik-e az ügyet.
Sajnos, az ábrázolni kívánt beszűkült látásmód nem csak az alkoholfüggőség miatt, hanem egyéb más hatás révén is kialakulhat, bármikor, bármelyikünkben. Azonban mégis, a téma ez irányból történő megközelítése tűnt számomra leginkább kivitelezhetőnek.
Tisztelettel várom mindenfajta meglátásodat!
Üdvözlettel, kepelek

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2015. július 18. | 00:48 | dmcdmc

ne haragudj kepelek, sajnálom, hogy a Te képed, de tényleg nem értem, kell valami plusz ehhez a képhez, amitől nézhetővé válik, így csendéletként sem működik, és tárgyfotóként sem, szóval, ez nekem most nem jött át :(

kepelek válasza:
Szóra sem érdekes Gergő, nézzük inkább azt a remek, vélhetően neked köszönhető attraktív zöldszemű hölgyportrét amit az imént pillantottam meg.
Ha nem most akkor majd este méltatjuk.
Csak előrevetítem, nagyon tetszik!
Üdv,kepelek

adott pontszám: 3
2015. július 18. | 00:45 | dmcdmc

Szia!

Előre is elnézést kérek bárki is legyél, de szerintem egy fotós oldalra ez kevés. Hiába a jó DOF, és mosott háttér.
Középre szerkesztve egy pohár, ami se fényekben, se színekben, semmilyen módon nem kápráztatja el a szemem, a címet sem tekintem még csak ötletesnek sem, mert ez olyan mintha tea lenne a pohárban. Bár nem cím alapján értékelünk.
Az térburkolathoz sem megy a történet, ötletem sincs, hogy a képpel mi volt a szándékod.

Ne haragudj.

kepelek válasza:
Gergő!
Szerintem, nem szükséges elnézést kérned egy kellően megalapozott, tárgyilagos, szándékát tekintve pedig segítő, ráadásul igazságos értékelés miatt. Véleményem szerint, egy tisztességes kritika sem nélkülözhet bizonyos tartalmi és formai elemeket.
Ez alapján, talán már az is elmondható, hogy az esztétikai érzéked megnyilvánulása nem csak a fotóid elkészítésére korlátozódik.
Hogy mi volt a célom ennek a nem tegnap készült képnek a közzétételével?
Vannak olyan ellazult pillanataim, amikor úgy érzem nincsenek különösebb céljaim.
De, lehet, hogy ez a cselekedetem nem egy olyan momentum terméke:)kepelek

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2
2015. július 18. | 00:31 | czuppy

Hidd el, nem szeretnélek megbántani, de ha elolvasom a pontok melletti magyarázatot (elfogadható, unalmas, tucatfotó) akkor ez a fotó pontosan megfelel ennek. Technikailag semmi baj vele, de egyébként egy fantaziatlan kép. Közép téma, tág rekesz, katt.
csak engem zavaró a folyadék feletti smötyis pohár?
Egyébként tényleg, mi. án a pohárban?
üdv, A.


kepelek válasza:
Köszönöm a sommás kritikát.
Szerintem, nem vagy rászorulva a pontozási módra való hivatkozásra, mer úgy látom van saját véleményed is.
A "szmötyi", az talán megfeleltethető egy nem az asztalon álló, italozó alkalmatosságnak.
A pohárban gyógylikőr van. Meglátásom szerint a pálinka vagy vodka az túlságosan víz szerű lett volna.

Egyébként, nem csak egy kép lehet fantáziátlan.
Itt az oldalon találkoztam már képzeletszegény kritikákkal is.
üdv, kepelek

2015. július 17. | 23:31 | justboy

Üdv! A téma szürkeségét ügyesen megtöröd a színes pohárral, illetve megálljt parancsolsz a háttér elmosódottságával.

kepelek válasza:
Köszönöm!
Örömteli számomra, hogy valaki lát is a szemével.
És nem csak az első felháborodásából fakadó tajtékzó habok és páraköd mögüli relatív védettségéből vet oda két dehonesztáló szót, hogy ez "nagyon kevés".

Igen, a mindent eluraló homály és a teljesen beszűkült tudat. Az egyetlen dolog amit lát és amire fókuszál a beteg. És itt nem csak az alkoholistákra gondolok. Sajnos mindnyájunk életében akadhatnak olyan rossz pillanatok, életszakaszok, helyzetek amikor tudatunk, valamilyen vélt vagy valós külső hatás következtében beszűkül és csak egy dolgot látunk. Ezenkívül körül vagyunk véve elég sok szűk látókörű emberrel, akik most lehet, hogy két kapura rúgják az öngólokat :))))))))

Sajnos sárga föld nem volt a közelben, de talán az már túlságosan is szájbarágós lett volna.
Üdv,kepelek

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.