BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. július 16. 22:24
  • érzékenység: ISO-64
  • fókusztávolság: 6 mm
  • rekeszérték: k/4
  • zársebesség: 1/82
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szántód
Zsákutca

Egy ismerősömnek a napjainkban van az évfordulója. Ő sajnos rosszul választott... A kép méretén, és kontraszt-sötét tónusán változtattam. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,7
2015. augusztus 7. | 20:29 | Gogoivan

Nagyon érdekes. Jó a komponálás kifejezetten tetszik. Nagyon kreatív. Ez egy eltalált fénykép.. Talán egy picit lehetne élesebb.

distant.gates válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésed. :) Nem egy szép, szemet gyönyörködtető kompozíció reménye hajtott, hanem érzések, és főként gondolatok generálása a téma, és annak vonzata kapcsán. Örülök, ha eme igyekezetem olykor célba talál. Szép napot! -dg-

adott pontszám: 5
2015. július 22. | 17:54 | zaz

Szia!
Elgondolkodtató a képed, amolyan közlekedés rendészeti, preventatív jellegű reklám fotó.
Grat!

distant.gates válasza:
Szia! Köszönöm szépen az értékelésedet, valóban gondolat ébresztőnek szántam. A baj hamar megtörténhet, akkor is, ha vigyázunk,és betartunk alapvető szabályokat, ám ha helytelen döntéseket hozunk, akkor... Üdv! -dg-

2015. július 19. | 11:10 | pilipár

Kinyomtam a pontozást, a kísérö szöveg miatt nem akartam értékelni....hiszen a fotót kell véleményeznünk, nem egy szomorú végü történetet. Amit persze öszintén sajnálok, de mégis.
Gondolkodtam rajta, jó-e a kép. A nem túl szerencsés vágások, a torzítás, a kiégés, az életlenség vajon szimbolikus-e, vagy egy nem jó fotó sajátjai. Azért érzem úgy, hogy ez utóbbi, mert szerintem akkor is müködött volna a kép, ha a poharat és a szondákat másképp vágod, ha megfelelö távolságból fényképezel, ha ügyelsz a fényekre, ha másképp állítod be a mélységélességet....a színekkel is másképp játszottam volna.
Szóval, az alapötlet nem rossz, és értékelendö a szándék, de a fotó nálam 3 pontnál nem lenne több.
Üdvözlettel! Pilipár

distant.gates válasza:
Köszönöm az értékelésed! Minden technikai, és egyéb észrevételért hálás vagyok, hiszen az újabb információk, ismeretek, a mások látásmódja az, amiből okulni lehet, ami egészséges irányba terelheti a fejlődni vágyót. :) Üdv! -dg-

adott pontszám: 5
2015. július 17. | 16:47 | Darkside84

Szia!

Érdekes, elgondolkodtató fotó. A leírással együtt már-már egy komplett történet rajzolódik ki előttem.
Az a történet nagyon nem, viszont a fotó tetszik!

Üdv.:
Gábor

distant.gates válasza:
Szia! Köszönöm, hogy időt szakítottál a képemre, és örömmel tölt el, hogy sikerült vele gondolatot ébresztenem. Szép estét! -dg-

2015. július 17. | 16:06 | dmcdmc

szia,

kicsit gondolkoztam a képeden, tegnap elég mély érzéseket ébresztett bennem, de azért van egy másik vonzata is a képednek, ami már annyira nem szimpatikus... mi van ha valaki ártatlannak is baja esik?
nah mindegy, hagyjuk is, mert ez azért elég kemény téma, és bizony lehet, hogy ezért is születik nehezen értékelés rá.

tehát technikailag: sok a kiégés a képen, a motoron is látok teljesen részlettelen foltokat, és a poháron is. ami szerintem a magas kontraszt miatt is lehet.

Minőségileg bár tudom kompakt gép, de olyan furcsa, kicsit szétesős, pixeles. Ami szerintem a túlzott tömörítés miatt lehet.

135 Kbyte a képed, a megengedett 400 helyett.

fényelésben lehetne még változtatni, kicsit másabb, lágyabb, de extrémebb világítást adni neki, erősítve a kompozíciót, akár valami oldalról jövő világítást, ami ad egy kis árnyékot, esetleg tükrözödést.
illetve ami furcsaságot ébreszt még bennem maga az alkohol szonda levágása, tehát azt én nem tettem volna, inkább kompozícióban játszottam volna vele, valami igényes elrendezéssel.

nagyjából ennyit jutott eszembe.

distant.gates válasza:
Szia! Sajnos sok ártatlannak esik baja, és rájuk kell gondolni (arra, aki már nincs köztünk csupán emlékezhetünk), ezért szerettem volna azt kifejezni, hogy aki közlekedik, az a környezetében mindenkire valós veszélyt jelent, ha nem megfelelően viselkedik. A választás a kezünkben van, és érzékeltetni vágytam, hogy aki a poharat választja, az ne pattanjon nyeregbe. Ebbéli igyekezetem, és szerény technikai tudásom nem látott más megoldást, mint a kontraszttal, és a sötétítéssel úgy játszani, hogy valamiképp jelezhessem azt, hogy ha a választás a képen jól látható, hangsúlyosabb pohárra esik, akkor a motor, mint választási lehetőség belemosódjon a háttérbe, de azért nyomokban, jellemző vonalakban feltétlen jelezze a jármű voltát, azaz motorozás potenciális lehetőségét, ami határozott ellentéte a piálásnak. A téma illusztrálása, és a nyomaték kedvéért tettem alkoholszondát a whiskeys pohárba, és szórtam párat köré is.
Szóval van hová fejlődnöm, ami egy izgalmasnak tűnő utat vetít elém. Nagyon köszönöm a technikai meglátásaidat, szakmai javaslataidat. Feltétlen beépítem a fantáziámat szolgáló ismereteim közé. Üdv! -dg-

2015. július 16. | 23:28 | dmcdmc

még annyit, hogy technikailag ez a kép nem tökéletes, de ez számomra egyáltalán nem von az értékéből.

distant.gates válasza:
A technikai tudás megszerzésének csupán az első lépéseinél járok, és minden véleménynek örülök, mert a mások látásmódja, ismeretgazdagsága segíthet abban, hogy a gondolataimat, érzéseimet pontosabban, ügyesebben kivitelezhessem, ha egy téma megmozdít. Örülnék, ha rá tudnál világítani - csupán néhány szóval is - a technikai hiányosságaim tárházának e konkrét példájára, akkor abból okulva az újabb lépéseim teljesebbek lehetnek. Üdv! -dg-

adott pontszám: 5
2015. július 16. | 23:26 | dmcdmc

jézus atya úr isten...........
kép még rám ilyen hatással nem volt... nem hazudok 5 perce a libabőr futkos a hátamon.. és az egész testemen, esküszöm.
ha valamiért megérte a fotozzra regisztrálnom, hát ez az a kép.
nem tudom mások hogy fognak erről a képről vélekedni, esetleg elitélik -e.. de nálam ez nem hogy hónap képe, de a fotozz képe!
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

distant.gates válasza:
Szia! Először is nagyon köszönöm, hogy időt szakítottál egy bár felettébb lelkes, ám a fotográfiai tudás területén - még - tetemes hiányosságokkal küzdő igyekezet általam produkált képi vetületére. Olyan úton teszem a kezdő lépéseket, ahol az igazi élmény nem is az úti cél elérése, hanem az út maga. Ebbéli vágyam tovább bontásához nagy segítséget, megerősítést, és fontos lökést adnak a soraid, melyekért hálás vagyok. -dg-