BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,9
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. június 11. 13:46
  • érzékenység: ISO 400
  • fókusztávolság: 135 mm
  • objektív: Tamron AF SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro
  • rekeszérték: f/10
  • zársebesség: 1/160s
Tériszony

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. június 13. | 12:11 | dmcdmc

csupakambra, nem vonnak azért pontot, mert tudod kié a foto.. akkor vonnak pontot, ha nem 5öst adsz egy képre hanem az alatt, és nem indoklod meg ésszerűen.
a nem ésszerű indoklás pl (legutobb ilyet kaptam 2 ponttal) : "ez a kép nagyon gyenge, ne haragudj."
nah azt kivonták, mert nem volt indok. :)

adott pontszám: 4,5
2015. június 12. | 11:01 | csupakambra

Szervusz! Sejtem, hogy ki vagy, így aztán majd rám kenik, hogy elfogult vagyok. Tán még a véleményemet is kivonják, de azért megírom. Ami nekem tetszik, hogy ismét igazi természetfotót tettél közzé. Ez alatt azt értem, hogy alapvetően a Te kitartásod, ügyességed és a felszerelésed tudása dominál a képen, nem pedig a számítógépé. Ettől függetlenül azért ez a szöcskefaj nem egy rossz fotóalany. Már láttam itt több képet is róla. A csápokat bennhagytad és ezt jól tetted viszont majd írják, hogy a kép alsó fele így kitöltetlen. Nekem - ez már a szokásom -az élességgel van némi gondom, mert a szemek (fejtető) helyett mintha inkább a csáprágókra és a velük síkban lévő testrészekre esett volna a fókusz. Azért nehezebb dolgod volt, mint lesről fotózni egy madarat, a virág+gomba fotókról már nem is szólva. Nálam ez is számít, amikor pontozok. Üdv.: István

btomi77 válasza:
Szia István!

Szerintem az amikor egy stílusról felismerik a fotóst annál nagyobb elismerés nem kell. Az más kérdés, hogy én még a (kicsit "bogarasan szólva") a szárnyaimat bontogatom a makrózásban. Illetve tudom a géptípus is segített. De akkor is örömet okozott, hogy már rám ismersz. Szerintem az oldal arról is szól, hogy a képfeltöltők jó viszonyt alakítsanak ki egymással és segítsék egymás fejlődését is. Én mindig várom a te véleményed, mert tudom te azt is látod mennyi buktató van egy-egy makró elkészítéséig. Azért is bátorodtam a múltkor én is a saját véleményemet(estleges kritikámat is)a te képeddel szemben megfogalmazni. Nem hinném, hogy ebben bármiféle elfogultságra lehetne találni. A képemről: örülök, hogy tetszik neked és a élességi problémában is igazad van. Lejjebb írtam is az okát. De ez akkor sem mentség számomra. De igazán szólva a nekem is a természet közelsége tetszett a képben, így ha nem is makró kategóriában de feltöltöttem. Gondolkodtam közelebbről is lencsevégre kapni a szöcskémet, de akkor meg biztos a csápok levágását hiányolták volna jogosan. Meg nekem is ez volt a természetes jellegű kép. Köszönöm , hogy megálltál a képemnél. Üdv! Tomi

adott pontszám: 4,9
2015. június 12. | 10:47 | Merciséf

Szia!
Nagyon jó fotó.
Remek az élesség,a kompozíció is tetszik.
Talán ha nem pont zöld háttér lenne mögötte,jobban kiemelkedne a főtéma,de nyilván ilyen volt a környezete.
Illetve én a jobb felső sarokból kiretusáltam volna a faágat.
Összességében nagyon tetszetős.
Gratulálok!
Üdv:Merci

btomi77 válasza:
Szia Merciséf!

Köszönöm a véleményed! Kissé a faágban bíztam, hogy a zöldet kiemeli a zöldből. :) Megnézem az általad említett retussal is a képet. Lehetneked lesz igazad.

adott pontszám: 4
2015. június 11. | 14:50 | kmáté

Szia! A zajszűréssel, részletekkel most természetesen semmi gond! De úgy látom, az élesség inkább van a lábakon, sem mint a fejen, ezt pedig utólagos (túl)élesítéssel kompenzáltad. Nem zavaró,viszont az ágon (bal szélen) eléggé kiütközik, a fej viszont így sem látszik élesnek.
Elég nehéz ilyen jószágokat úgy a képbe komponálni, hogy ne vágjuk le a csápokat, viszont ne legyen nagy, üres, csak a csápokkal kitöltött rész a képen. Itt ez nagyjából sikerült is, mondjuk alul nekem enyhén soknak tűnik a hely. Érdemes lett volna megvárni, amíg kicsit feljebb kezd el tapogatni, és a mostanihoz hasonló közt hagyva a képszél-csápok között, vágni kicsit lentről.
Üdv, Máté.

btomi77 válasza:
Szia Máté!

Köszönöm, hogy most is hozzászóltál a képemhez. Az élességgel igazad van. Szerencsére egy vicces óvodás társaság megzavart a képben így nem sok időm volt korrigálni a dolgokon. De jól szórakoztam rajtuk. Üdv! Tomi
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2015. június 11. | 14:10 | Pusztai

Szia!

Gratula! Nagyon jó pillanatot kaptál el. Alul sok a kihasználatlan terület de a csáp miatt muszáj volt bele venni. Más szögből is biztos jó fotó lenne.
Üdv

btomi77 válasza:
Köszönöm, hogy megálltál a képemnél. Örülök, hogy tetszik a fotó és ilyen magas ponttal jutalmaztad.