BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,01
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. április 6. 17:55
  • objektív: 18-105mm 1:3.5-5.6
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: templomkert falánál
  • Készítés ideje : 2014-06-04
A "+6ó"

Színmű több felvonásban, egy életre prolongálva. ( egy kis jóllakott kéregető, aki további adományokra pályázik) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2015. május 5. | 16:44 | tojasosnokedli

Az alap elképzelés tetszik miszerint portrét készítesz. A megvalósítás során viszont akadnak olyan részek amelyek nem túl jól sikerültek. Ilyen például a ruhán történt kiégés amely szinte odaszippantja a tekintetet valamint a rosszul megválasztott wb is ami miatt kékes fátyolos a kép. A háttér utólagos lágyítása nem rossz csak úgy kellene megcsinálni hogy ne legyen észrevehető mert jelenleg nagyon szembetűnő a vállaknál és a haj jobb oldalán. Talán az elkapott pillanat sem a legideálisabb.

kepelek válasza:
Hálával tartozom a képemmel való elmélyült foglalkozásért.
Ebben az esetben nem szerepelt elképzeléseim között a portrékészítés, csak a végeredmény lett ahhoz, némileg hasonló.
Ez valójában egy elkapott pillanat lehetett volna, korábban részleteztem is a kialakult helyzetet.
Az észrevételeid pedig megállják a helyüket.
A WB pedig A-n volt, az elszíneződés az autóüveg hatása lehet. Azonban, a kékség az tényszerű.
Igen, a háttér elmosottságán dolgoztam :)
Köszönöm, úgy érzem ragadt rám valami az értékelésed révén.

adott pontszám: 4
2015. április 11. | 07:13 | dmcdmc

Szia!

Szembefutottam már többször a képeddel, de nehéz róla véleményt írni. Talán a kommentáromból kiderül, hogy miért.

Hangulatképnek jelölted meg a kategóriát, de a képről nem jön át nekünk nézőknek semmilyen hangulat. Se pozitív, se negatív.

A száj tartásából azt gondolná az ember, hogy ez egy teljesen megtervezetlen fotó, mintha épp beszélni akarna a kislány valamit.

Engem zavar a háttérben megbújó kék foltocskák is. Néhol ilyen retus szagot is érzek a fotódon, mintha a háttérből valamit el akartál volna tüntetni, csak nem sikerült jól.

Érzésem szerint viszont még is csak egy beállított kép ez.
Ha már egy árnyékos helyet választottál, ügyelhettél volna talán arra is, hogy a ruháját ne érje ilyen erős napfény.
A kép egy picit alulexpós is.

De mindezek ellenére, nem is igazán ezek a legnagyobb gondok, hanem az, hogy a képed nem közöl felénk semmit. Se hangulatot, se egy gyermeksorsot, se egy aranyos kis gyermeket. Nem jön át érzés felénk a képből.

Azt gondolom, hogy mások is ezért nem értékelték még, mert nem jött érzés feléjük.

Élesség egyébként rendben van.

Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel.

Üdv,
Gergő

kepelek válasza:
Szervusz, Gergő!
Mindenekelőtt, hálásan köszönöm, hogy részletesen foglalkoztál a képemmel, és rávilágítottál néhány lényeges dologra.
Gondolataid sorrendjét visszafelé követve, szeretnék válaszolni most Neked.

Egy olyan valakitől, aki komolyan gondolja amit csinál, ráadásul szerintem, általában jó képeket tesz közzé, nem elhanyagolható az sem, hogy több mint két mondatban alkot megalapozott véleményt, attól az egyéntől, nem lehet bántó egy objektív kritika.

Az élesség, csak a gép AF képességének köszönhető.

Hogy nem jött át érzés az alany irányából a szemlélők felé? Hát nem is jöhetett át. Ha nem volt benne őszinte érzelem, vagy magas színészi kvalitás, a siker is elmaradt.

Igen, az alulexponáltságot nem is vitatom. Egyébként az összes észrevételeddel alapjában egyetértek.
A kép egy autó anyósülésről készült, sötétített oldalüvegen keresztül, a helyszín sebes elhagyása közben, teljesen automata üzemmódban, JPG -ben rögzítve.

A felvétel nem beállított, a helyszínt és modellt nem én választottam, hanem a kéregető kislány, aki váratlanul lépet mellénk, határozott haszonszerzési elképzeléssel, s miután 10 másodperc alatt adózatlan eredményt könyvelhetett el, nem hagyott fel ezen értékteremtő tevékenységével.
A taktikája az volt, hogy a már leszedett áldozatot addig próbálja sakkban tartani a nem túl meggyőző előadásával, míg a többiek hasonló szándékkal, oda nem érkeznek a könnyelmű, tájékozatlan adakozóhoz.
Így az árnyékba vetülő fél tenyérnyi napfény, nyugodtan tekinthető bagatell kérdésnek a helyszín elhagyását kétségbeesetten kereső károsult részéről.

A háttér suta retusálását pedig, jó szemű fotósként észrevetted. Hát igen, a mélységélesség nem volt a helyzet magaslatán. (vagy inkább a fotós :) Szóval a sárga falon nagy csúnya festékhámlások voltak, és ott kék szín látszott, ráadásul elég élesen.

A kislány nem hogy beszélni akart, de be nem állt a szája, a betanult szólamot szajkózta.

A több, elkövetett hibám közül talán a leginkább zavaró, hogy a valójában elkapott pillanatot, a hangulatképek közé soroltam, valamint, hogy a szélesebb értelemben vett hazánk távoli, kevesek által látogatott, tájain dívó koldulási tevékenység egy formáját, ily módon próbáltam bemutatni.

Talán ennek is köszönhető a teljes közöny a képemmel kapcsolatban.
Azaz mégsem, mert azért akadt egy szenzitív szemlélő, aki a kép körül kirajzolódó kérdéseket, feszültségeket és diszkrepanciát jó érzékkel meglátta, és szóvá is tette.
Bizonyára ezt, az abszurd, ambivalens, szomorúan komikus helyzetet szerettem volna valahogy képileg bemutatni, amikor, a helyszín gyors elhagyása közben gépet ragadtam.
Ez a kép, számomra és a helyzetet ismerőknek, minden hibáján túl, emlékezetes. Nekem pedig ennél is több ez a kb. egy évvel ezelőtt készült expozíció, mert ez után kaptam csak igazán kedvet, hogy kísérletet tegyek a fotózás tudományában történő elmélyülésre.

Szeretném még megosztani Veled egy fotóstársunk remek felvételét, amelyet képem helyszínétől 50 méterre készített, persze máskor és nem ismert indíttatásból, de egy, a fentiekben felvázolt portyázgató különítmény ezen a képen is felsejlik.

http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=253982

Üdvözlettel, kepelek

A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.