BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. március 20. 22:55
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Csáfordjánosfa
  • Készítés ideje : 2015-03-04
Tőzikésben

A kép a méltán népszerű és természetesen védett csáfordjánosfai tőzikésben készült. Ez Európa egyik legnagyobb egybefüggő tőzikése, igazi virágszőnyeg van 2 hétig az erdőben. Mindenkinek minimum egyszer javasolt megnézni, aki szereti a virágokat főként fotózni. Készült több kép is, mutatok még ha van rá igény. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2015. március 29. | 13:07 | pilipár

Szokatlan növényfotó a Tiéd, de ma már pontoztam egy ilyet. És ahogy ott is, most is úgy érzem, sokat nyom a latban a kép hatása. A látvány. Öt pontot adok rá, mert ebben a különleges színvilágban és kiemeléssel is el tudtad érni, hogy úgy érezzem, a virágokat a földön hasalva én nézem. És ha a képed hat a nézöre, akkor már elérted a célod. A nézö dönti el, ez a hatás pozitív és befogadó-e....hiszen akkor jár a jó pont. Nálam most ez ilyen.
Üdvözlettel! Pilipár

csiger78 válasza:
Köszönöm szépen, jó az, ha az ember elér egyfajta hatást a képpel, pláne ha az pozitív :-D

2015. március 22. | 19:04 | dmcdmc

Szia!

Értékelés után megnéztem a képeid, és a weboldalad is.
Tudom kivel állok szemben. Ezzel csak azt akarom írni, hogy ismerem a kettőnk közti különbséget.

Teljesen jogos amit írsz az előtérrel kapcsolatban.
Viszont én mindig a következőképpen nézek egy képet. Becsukom a szemem, majd kinyitom. És figyelem, hogy az agyam hogyan járja végig a képet. Valóban elsőnek a középteret nézem, ami nagyon jó, majd rögtön ráirányul a figyelmem az előtérre, ahol frusztráltságot érzek az elmosódott virágokkal kapcsolatban.

A nem tucat fotóra hajtással kapcsolatban egyetértek veled, ettől függetlenül megnézném ezt a kékes zöldes vignette szerűséget kevésbé fakó színben, én azért phoshopban ránéztem egy kis replace colorral, nekem jobb lett úgy a hatás.

Mindenesetre engem érdekel a válaszod, ebből is lehet tanulni.

Előre is köszönöm.

csiger78 válasza:
Az egyes szinek kihangsúlyozása mások elnyomása azért tetszett mert erőssen a régi filmes hatásra hajaz. Alapjába itt kevés digitális képet csináltam inkább analóg technikával fotóztam. De a digitális képeimmel is szeretem az analóg hangulatot idézni. A "hiábáival" együtt szeretem a régi technikákat amit a digitálisban csak utómunkával lehet elérni. Nyilván ha te neked azzal a módszerrel jobban tetszene a kép abban is lehet valami de az már a te képed lenne, és ez benn a lényeg. Régen sosem firtatták azt hogy ezzel vagy azzal jobban nézne e ki a kép, lefotózták kidolgozták és volt egy kép, de a kidolgozások módja az eljárások csak az internet térhóditásával lettek kozérthetőek a nagyérdemű számára, és onnantól volt ez érdekes mindenkinek...ezért szeretem a régi dolgokat. Amúgy értékelem hogy időt szakitottál az értékelésre. Az előtér nekem igy ad mélységet amúgy ott ezért komponáltam igy. Köszi

adott pontszám: 4
2015. március 22. | 16:16 | TheFurgeurge

Mint írtad ugye, ez egy nagy összefüggő tőzikés, te azonban mégis ezt a képet töltötted fel amin csak egy kevéske rész látszik belőle, ez végül is nem gond. Nekem tetszik! Ha jól látom van ezen valamiféle effekt is, szerintem kár volt rá, sokkal inkább lennék kíváncsi az élethű színeire, a természet színeire. Illetve nekem egy kicsit zavaró az előtérben az pár elmosódott virág, talán ha azok nem lettek volna ott jobb lehetne, szerintem kitakarja picit a lényeget. De nem rossz! :)

csiger78 válasza:
Attól, hogy ez egy nagy virágmező, még nem kötelező azt fotózni, a kevesebb több. Az előtér használata pedig olyan dolog, amit sokan mellőznek, de növeli a tér érzetét. Ettől is lehet látni, hogy virág mező, nem csak attól, hogy f20on telibe fotózok 100 virágot. Köszi a véleményt.

2015. március 21. | 08:48 | dmcdmc

Szia!

Nekem nagyon nem tetszik az utómunka... Gyászos hangulatot teremtettél vele, ráadásul olyan ködös, fakó érzetem van. Olyan érzésem van, mintha egy temetőben fotóztad volna. Elveszett a virágok szépsége, lágysága számomra. Az előtérben lévő virágok elmosottsága is zavaró számomra.

Lehet, hogy mások másképp látják ezt, majd kiderül, de nekem ez így nem adja át a méltán híres Tőzikés szépségét.

Ne haragudj emiatt.

csiger78 válasza:
nem haragszom. De ha rám halgatsz nem kell mindenkinek tucatra gyúrni, attól nem megy előbbre a világ ;-)
Haragudni meg nincs miért, ha egyszer ez a véleményed. Köszi szépen.

2015. március 20. | 23:26 | najó

tetszik, az ellenfény meg a bokeh, de nekem túl fotósboltozott szutykozott, naturosabb nincsen? az jöhetne..:)
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

csiger78 válasza:
van, de olyan mindenkinek. Készitettem jó párat a naggyal is, még le kell kontaktolni és akkor azt majd felteszem. Na az natur lesz :-D
Köszi a forintot.