BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,91
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. január 26. 10:16
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Keszthely
  • Készítés ideje : 2015-01-25
Téli találkozás a messzeségben...

A moderátorok nem javasolták a feltöltést, de én mégis szeretném megmutatni. Az indoklás ennyi volt: "A téma." Kezdőként lehet, hogy tévedek, de nekem egy végtelenbe nyúló vasúti sínpár jó téma, és sugallata is van. Igyekezvén az általam ismert szerkesztési dolgokat figyelembe véve komponálni. Csak egy okosmobil volt nálam, így lett ez az eredmény. Csak a címet módosítottam „Havas (a)cél” volt a régi. Várom a véleményeteket. :-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. április 20. | 22:57 | ladi

Ez az egyik legjobban tetsző képed, talán egy picit jobban lefelé fordítottam volna a kamerát, de így is rendben van. Klassz!

M.Ati válasza:
Szia! Köszönöm, hogy megnézted, és örülök, hogy tetszik.

adott pontszám: 4
2015. február 1. | 13:30 | Petya85

Szia,

Számomra úgy tűnik, mint ha sehol nem lenne éles a képed. De ettől függetlenül van egyfajta hangulata szerintem. A téma? Hát ízlések és pofonok, nem olyan rossz téma ez. ;)

M.Ati válasza:
Szia Petya!
Köszönöm az értékelésedet. Sajnos a mobilnak vannak korlátai, de akkor ez volt ott. Szerintem jobb, mintha nem fotóztam volna le, tehát megérte. A négy pontot jó indulatúan reálisnak érzem, köszönöm.
Üdv, M.Ati

adott pontszám: 4
2015. január 29. | 22:28 | szemesus

Szia. A fenti velemenytol elteroen nekem pl. tetszik. A cimmel egyutt meg kulonosen. Nekem csak egy eszrevetelem lenne, de tenyleg ez teljesen szubjektiv. Megpedig ha jobb oldalon levo fanak meglenne a teteje is. Tudom, hogy nem az volt a "cel", de megis jobb lenne az osszhatast. Ezert vonok le belole pontot. Szep fenyeket a tovabbiakban is!

M.Ati válasza:
Szia, köszönöm a véleményedet. A fáról azóta már olvashattál egy kisebb poemizálást, és valóban érdemes még próbálkozni, mert én is látom, higy van min javítani. Köszönöm még egyszer.
Udv, M.Ati

2015. január 27. | 13:35 | Pulykakakas

Szia!

"A moderátorok nem javasolták a feltöltést, de én mégis szeretném megmutatni."
"A mobillal fotózás pedig külön műfaj, el kell fogadni a korlátait, más szemmel kell nézni."

Akkor ezentúl kattogtassunk mobillal és töltsük fel egy fotós oldalra, mert ez a jövő:D

M.Ati válasza:
Szia, nem, nem ez a jövő, de mobillal is lehet jó képeket készíteni. A múltkor egy neves fotós mondta nekem, hogy kezdőként kompináljak mobillal is, mert az mindig nákam van, és jó kis gyakorlat lesz. Egyébként a minap olvastam valamelyik hírportálon, hogy valaki a mobil fotóival lett híres, mert az mindig nála volt, és jól használta. Persze én nem hirességre törekszem, és 99%-ban én is a Nikon gépemmel fotózom. Egyébként ügyesen összevágtad a mondataimat, így tényleg olyan, mintha a mobil fotózás élharcosa lennék, de nem vagyok. :-)
Üdv, M.Ati

2015. január 27. | 06:21 | dmcdmc

a pontosítás végett, azt nem értem, hogy mi alapján kerül a legjobb fotókba.

M.Ati válasza:
Én sem értem, de már nincs ott. Üdv, M.Ati

2015. január 26. | 21:59 | dmcdmc

most nézem az elmúlt 24 óra legjobb fotója lett.
viszont, hogy miért, azt nem értem :)
mindenesetre grat!

M.Ati válasza:
Lsd. az előző válaszomat, de azértö köszi. :>)

adott pontszám: 4
2015. január 26. | 17:37 | garimi75

Üdv! Én azt mondom,ol tetted,hogy feltetted,mert legalább olyannyira jó téma,mint a 10ezredik madár,béka,vagy akármi. Minden jo téma,ha ötletesen van kivitelezve szerintem. És ez a fotó sem olyan "gáz". Én is szeretem ezeket az eltűnő,végtelenbe futó vonalakat. A képeden csak ami zavaró....Nekem...hogy picit az összképhatás dől jobbra. Valószinű,hogy ez a jobb oldali sin enyhe dőlése miatt van,de az itt mint horizont funkcionál. Javaslatom,...ha már okoskodom...kicsit a bal sintől elmenni jobbra,hogy az enyészpont maradjon,talán emelni kicsit a gépen,és a jobb sin is akkor erőteljesebben dől,és nem csak olyan neccesen viszintes. Hu remélem érted mire gondoltam.:-)
Üdv! Imi

M.Ati válasza:
Szia Imi!
Köszönöm, értem, és bár már visszajöttem Bp-re,legközelebb kipróbálom. Olyat is szeretnék, amikor jön a vonat, ebből a perspektívából érdekes lehet. Szerencsére közel az állomás, így a menetrend alapján jól kiszámítható mindkét irány, így nagy meglepetés nem érhet.
Üdv, M.Ati

2015. január 26. | 15:18 | dmcdmc

Tier,

szerintem annál a keresztbevágott fánál egyszerűen a látószögbe nem fér már több bele. Ahhoz, hogy beleférjen, fentebb kéne emelnie a telefont, de akkor meg a sínek hatását nem tudta volna így érzékeltetni. Max hátrébb megy, ha tud...

M.Ati válasza:
Igen, még próbálkozom. Udv., M. Ati

adott pontszám: 3,9
2015. január 26. | 13:59 | sitselea

Szerintem az elképzelés méltányolható, de nekem 2 alapvető kifogásom van a megvalósítással
- hiányzik némi fény
- a jobboldali sín így külön életet él, együtt kéne indulniuk
(ez persze csak egy szerény magánvélemény)

M.Ati válasza:
Szia sitselea, köszönöm a véleményedet. Ez az első próbálkozás volt, készítek majd variációkat a témára. Lehet, hogy az Északi összekötő-híd még jobb hely lesz, mert ott vonat sem jár még, s belelehet komponálni a hídszerkezetet is.
A fény annyi, amennyi, nem akartam nagyon belenyúlni, de igazad van.
Üdv, M.Ati

2015. január 26. | 13:22 | Tier

Szia,

A zaj bizony nagyon jót tesz, de itt nem zaj van, hanem atomjaira van hullva a kép.
Kitartok a véleményem mellett, nem tartom ezt tudatos és tervezett képnek, a kompozíció pedig hibás. A tankönyvi példákhoz ne ragaszkodj mindig, mert nem vezet feltétlenül eredményre. A jobb oldalon én arra a fára gondoltam, amit fentről keresztbe vágtál, ez óriási kompozíciós hiba szerintem. A jobb oldaliak nem annyira érdekesek, ebben egyetértünk. Őszintén nem bántani akartalak, hanem objektíven leírni a véleményemet, sajnálom ha nem tudtam segíteni.

Üdv,

Tier

M.Ati válasza:
Szia Tier!
Köszönöm, hogy megint írtál. Az atomokkal nem tudok mit kezdeni, ilyen a mobil. Majd próbálkozom még a tükörreflexes géppel is. A tankönyvi példákhoz egyelőre ragaszkodom, mert kezdő vagyok. Ennek nyilván van még egy sutasága, ezt érezheted, de majd eljön az az idő is, amikor a gyakorlat miatt már kevésbé a szabályokra figyelve, ösztönösen betartva azt, amit éppen kell, sokkal jobb képeket fogok készíteni. Egyébként a nagy félbevágott fáról is az a véleményem, hogy mivel a kép 2/3-a a fő téma, vagyis a havas töltés a sínekkel, a fa pedig egy statiszta a sok közül, elmegy, hogy le van vágva. Másképpen a horizont süllyedne le, és az többet ártana. Igazad van, arrébb is lehet menni,és meg is fogom tenni, de ez most ilyen lett, és nálam eléri a tetszési minimumot. Pár év múlva biztosan mosolyogni fogok ezen a képen, de egyelőre itt tartok. :-)
Üdv, M.Ati

adott pontszám: 2,4
2015. január 26. | 12:30 | Tier

Szia,


A kép minősége sajnos nagyon gyenge, eléggé szét van esve, nyilván köszönhetően a telefonnak.
A kompozíció nekem nem tetszik. Az elképzelést talán értem, de nem vezeti a szemet az a sín, csak egyszerűen ott van. A fotóval kapcsolatban is az az érzésem, hogy letetted a sínre és megnyomtad a gombot, de ennyi. Bal oldalon nem tetszik a vágás vagy többet kellett volna hagyni vagy jobban húzni. Jobb oldalon zavaró a fába vágás és a horizont is rossz helyre került.
Ez a fotó középre szerkesztett sínpárt kívánna nagyon nagylátóval és felső harmadolóba helyezett horizonttal szerintem.
A fekete fehér jó ötlet, de ezt itt most laposnak és túl szürkének érzem, nincs benne élet.

M.Ati válasza:
Kedves Tier!
Nem volt szándékom zajmentes képet készíteni, szerintem még jót is tesz neki a zaj. Ma megcsináltam a Nikon gépemmel is, és szerintem ez a változat jobb lett, mint a Nikonnal készült kép. A sínek a szemet pontosan a bal felső és bal oldali egyharmad metszéspontjába vezetik, ezért ezzel a nézeteddel nem tudok egyetérteni. A horizont is pontosan a felső egyharmadon van. A jobb oldali fák lehagyásával kapcsolatosan pedig azt tanítják, hogy a lényegtelen részek elvághatók. Márpedig az a kis fafoszlány lényegtelen a fő témához képest. A bal oldali részleteket pedig azért áldoztam fel, mert így a sín éppen a kép sarkából indul. Ha nem ezt tettem volna, akkor ez lenne a kifogás. Sőt, lehet, hogy még többet le kellett volna vágni, hogy a sín a bal oldal harmadából induljon. A mobillal fotózás pedig külön műfaj, el kell fogadni a korlátait, más szemmel kell nézni, mint a csúcsgépekkel készített képeket, bár mint írtam, szerintem nem tett rosszat a képnek a mobil korlátossága. Megnézheted a többi negatív értékelésre adott válaszomat, el szoktam fogadni a jogos kritikát, de ezzel az értékeléssel nem tudok egyetérteni.