BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,01
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2014. december 7. 08:41
 • érzékenység: ISO-800
 • fókusztávolság: 50mm
 • objektív: Pancolar Carl Zeiss Jena 50mm
 • rekeszérték: 1.8
 • zársebesség: 1/100
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Budapest
 • Készítés ideje : 2014-12-06
Padlón

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. december 13. | 11:07 | zizike57

SZia- ne haragudj, de egy eléggé viseltes bugyit lefotózni!Lehetne egy szép csipkebugyi- , esetleg több ruhadarab elveszejtve az esti hazaérkezés után- sebtiben.Annak lenne hangulata, megmozgatná az ember fantáziáját...Így csak egy szennyesbe való ruhadarab lelohasztó látványa.Szép fényeket!

nils válasza:
Ojaj, az esti hazaerkezes utan szerinted milyen egy bugyi?? Ez a "tobb ruhadarad eldobalva a folyoson" meg olyan eredeti otlet, h minden masodik hozzaszolasban ajanlja valaki. Lehet hogy dokumentomfoto kategoriaba kellett volna tennem, gondolkoztam is rajta ;)
Veletlen sem haragszom, azert toltok fel ide kepeket, hogy olvashassam a velemenyeteket rola.
Koszonet erte!

adott pontszám: 3,8
2014. december 8. | 23:54 | kepelek

Alapjában az ötlet életképes lehet.
Talán, pont azért, mert egy eléggé érdeklődésre számot tartó, "kényes színezetű" téma került terítékre, jobb az óvatosság és a kellő körültekintés.
Véleményem szerint, ebben az esetben, a megfelelő hatás elérése érdekében, csak a félre nem érthető képi elemekkel szabad operálni.
Amennyire a szemlélő "padlóra küldése" és kezdeti, képzelt illúziójának lerombolása volt a cél, úgy, abban a rossz értelemben, még nem eléggé ütőképes a mű.
Azonban, ha az első szemrevételezésünk során érvényesült hatás nyomán indulunk tovább, akkor már sokkal jobb a helyzet, de akkor is lohadni fog a néző hevülni indult lelkesedése, mert a remek ötlet kivitelezése közben némi hiba csúszott be.
Túl direkt talán a középre szerkesztés is.
Nem lett kellő tapintattal kezelve a női fehérnemű, gondolok itt a nem megfelelő megvilágításból származó, és tisztaságot firtatható esetleges nézői észrevételekre.
Valamint a tiszta környezetbe vetett hitünket a parketta rések problémaköre kezdi ki.
Még ha, meggyőződésem, hogy mindkét említett körülménnyel kapcsolatos megállapítás alaptalan.
Azonban a látszat csalhat, és meg is teszi.
Ugyanakkor az alkotót arra biztatom, hogy újult erővel, a fő, előre elképzelt csapásirányban, a kérdéses részletek újragondolásával, valósítsa meg eredeti elképzelését!
nils válasza:
:) Köszönöm a igényesen megfogalmazott, elemző kritikát! Nagyra becsülöm!

És akkor engedtessék meg egy csöppnyi visszacsatolás és összegzés is, amiben megfogalmazok néhány gondolatot az korábbi hozzászólásokra is (tehát nem minden neked szól, kepelek, csak eddig elmulasztottam a visszajelzést).

---------------------

Jaj, ne legyetek már ennyire prűdek!!! :)
Csupán olyan fehérneműt lehet levenni, amit viseltek is. Szembekötősdi volna egy frissen vasalt textilt a padlóra fektetni egy hangulat(!) fotó kedvéért (nem akt, nem glamur, nem erotika, nem nemtommi). Nyilván nem egy vonalkódos gatyát fotóztam le, és úgy látom az is mindenkinek átjött, hogy a sárga fény színezi a fehérneműt. Írta valaki, hogy nem lehet feldolgozni. Én készítettem belőle olyan verziót, amit kifehérítettem, kihúztam belőle minden sárgát, visszavettem a szaturációt, de olyan műfénye lett az egésznek, ami hazuggá tette a képet, mert egy lakásban ilyen sárga fény van. A témát is lehúztam a jobb alsó sarokba, de elfogyott mellőle a tér, elvszett a ledobottság aktusa. Esetleg kipróbálom, hogy tudok-e saját képre feldolgozást feltölteni és megmutatom, kíváncsi volnék mit szóltok hozzá.
Kosz van a parkettarésben? Mi kosz van egy pajtában? Egy autó hátsó ülésén?

Örülök neki, hogy a hangulatot sikerült átadni, köszönöm a kritikákat/hozzászólásokat is. Tényleg. Örülök, ha máskor is megtiszteltek vele.

Minden jót! (és bocs kepelek, hogy felhasználtam az értékelésed a többi válaszra is)

adott pontszám: 3
2014. december 7. | 19:22 | zsoltf

Szia,
Bár egy női ruhadarab meg tudná mozgatni a fantáziámat ez most nem tetszik. A fények miatt azt a benyomást kelti mintha rég lett volna utoljára kimosva. Így teljesen közére szerkesztve számomra túl direkt, elveszti a sejtelmességet, a intimitást amit egy ehhez hasonló témától az ember elvárna.
Minden jót,
Zsolt

nils válasza:
Koszonom!

adott pontszám: 3
2014. december 7. | 16:50 | Cameleon

Annak ellenére, hogy "Feldolgozható" a fotód, szerintem ez sokaknak nem fog összejönni :D

Ha egy kicsit tágabb lenne a fotó, ahol mondjuk látszódna egy sötét folyosó, aminek a végén egy résnyire nyitott (hálószoba)ajtó van, és az oda vezető úton SZEXIS fehérneműk lennének levetve sorban,egymás mögött, mutatván a jó irányt, azt mondanám, nem rossz.

Ezzel szemben ez egy kimondottan visszataszító kép egy kicsit sem erotikus ruhadarabról, amire olyan árnyékok kerültek, mintha 5 napig hordták volna, és csak a szennyes tartóból ugrott ki, mert lába nőtt az érés alatt.

Még arra sem figyeltél, hogy egy olyan részen fotózzad le, ahol legalább a dilatáció nem ilyen gigantikus.

Ne hozz szégyent a Sony-sokra!
Inkább a gazdáját mutassad be egy Canon :D

Több tervezést, több erotikát. Ez így csak "művészet" :(

szumma:
Minden elemében hibás fotó, (1) de 3-nál rosszabbat semmire nem adok.

nils válasza:
Koszi!

2014. december 7. | 13:27 | FantomFonix

A kép többi részét mindenki a saját fantáziája alapján alakíthatja ki. Jó, határozottan jó.
Üdv BB

nils válasza:
Köszönöm!