BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. október 25. 22:07
  • érzékenység: 400
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Egyesült Királyság
  • Készítés helye: London
Elbújva

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. november 15. | 22:56 | cold train

nekem tetszik...

Robert_n7 válasza:
Szia!Kissé szűkszavúan fogalmaztál,de nekem is:)Köszönöm az értékelést.Üdv,Robi

2014. október 27. | 07:49 | Vidasaa

Teljesen mindegy mivel fotózunk ebben egyetértünk.A gép és a profi párhuzamát csak azért hoztam fel mert ahogy pl:h.rom sem érti ugyanazokat a dolgokat amiket én sem,legalább ott választ kaptam a fel nem tett kérdéseimre is.Üdv!

Robert_n7 válasza:
Szia!Semmi baj,a nem egyet értésből is lehet tanulni.Üdv,Robi

adott pontszám: 4
2014. október 27. | 06:19 | Tern

Szia!
Ha klasszikus aktként néznénk a képet, azt hiszem több pontos lenne a lista, miért nem tökéletes a fotó, de gyanítom ez a kép máshogyan akar akt lenni. Nem pusztán a női test szépségéről mesélne, a meztelenség ezen az ágyon nem annyira a testé, hanem a helyzeté, a léleké.
Mert miért a nagy üres tér? Ki hiányzik onnan, talán egy férfi? De hol a férfi? De akkor ki is van elbújva?
Ami miatt nem igazán fog meg a kép, az a fénykezelés. Ahogy az ágy támlája felé minden elsötétül és a haj szürkén egybemosódik, ahogy a tónusváltozás miatt elidegenedik a visszanyúló kéz.
Elgondolkodtató fotó, de technikailag picit eszköztelennek érzem. (és ezt épp egy Hasselblad alá sikerült leírnom...a világításra gondolok az eszköztelenséget említve)
Kiegyenlítettebb világítással kifejezőbb lenne a kéz üzenete és a haj nőiessége.
További jó fotózást!

Robert_n7 válasza:
Szia!Azt hiszem engem pont a fénykezelés fog meg...a takarón,leginkább.A többi csak úgy jött,érzésből...Üdv,Robi

2014. október 27. | 00:20 | kepelek

Szervusz Robi!
Nagyon köszönöm, és hálás vagyok, hogy válaszoltál az értékelésemre. Bizonyára mások is így vannak, lennének ezzel.
Azonban, nehezményezem, hogy első és egyetlen véleményem alapján, mellyel nem tudtál azonosulni, lemondasz arról, hogy megértesd velem, velünk, jelen alkotásod. A beleérzésből fakadó és a képbe szökést eredményező alkotói motivációd, szándékod, mondanivalód, vizuális kifejezésmódod mibenlétét. Hisz mindnyájan azért vagyunk itt, hogy tanuljunk és segítsünk egymásnak. Empátiával legyünk a másikunk érzés, képzelet és gondolatvilága iránt. Ugyan így a tárgyi tudás területén.
Meglehet, hogy kissé szögletesen értékeltem a kompozíciód, de eközben leírtam azt is, hogy nem értek dolgokat.
Úgy látom a többi véleményezőtől is érkeztek hasonló jelzések, és akkor nem beszélünk azokról, akik szintén megnézték a képedet, és hasonló okok miatt, nem voltak biztosak magukban, így véleményt sem alkottak.
Ugyanakkor sajnálatomat fejezem ki, hogy pont ezt a fotódat találtam meg legelőször. Azóta megnéztem az oldalon látható összes többi képed, és vannak közöttük számomra érthető, sőt kimondottan megfogó alkotások.
A "Hattal..." , ( nyilvánvalóan Háttal ) "Érzéki..." és "Érzéki...még egyszer" véleményem szerint kimagasló a kínálatból.
Meglátásom szerint a "merenges..." szintén ütős. Ide vonatkozóan zavart, mindössze csak a cím okozhat, amennyiben a merengés az merenges, mert nem az, hisz túlságosan érdeklődően néz ki az ablakon, a kellően előredőlt testtartás is erről tanúskodik. Persze, ha jól értelmezem, amit látok.
Igen, és szerintem sok jót tesz az ügynek, és jóval kisebb az értetlenkedés, ha szép és kifejező anyanyelvünk írása során, igénybe vesszük ékezetes karaktereinket is. :)

A magyarázat és újabb képek reményében pedig felajánlok 1 kreditet.
Üdvözlettel, kepelek

Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Robert_n7 válasza:
Szia!Kezdjük visszafelé:)Köszönöm a kreditet!A magyar nyelvet én is nagyon szeretem,de sajnos a telefonomról nem állt módomban ékezetesen írni.Bocsánat.Mindig az érzéseimre hagyatkoztam,most sem tudok mást írni...Szerintem felesleges a sok belemagyarárás egy képbe.Magáért beszél,vagy sem...?Üdv,Robi

2014. október 26. | 21:22 | nils

Sziasztok!
Megmondom én, h mi hiányzik a jobb oldali üres részről: egy valaki. Én azt érzem ezen a képen, hogy ez a nő végtelenül egyedül van és magányos. Lehet, hogy nem tudatos volt, h a pléd éles, de így talán még jobb. A nő bújik be a sarokba, annyira nem szeretne látszani, h már nem is éles (jó, ez már valszeg belemagyarázás :). Nincs senki, aki átkarolja, aki megsimogassa a felkínált és fehérrel gyakorlatilag kiemelt feneket, így nem is a női testen lévő fény-árnyék a lényeg, hanem a képen nem látható, hiányzó szereplő. Nekem ez jut róla eszembe. Tetszik, szívesen néztem. Technikailag van itt sok jobban kidolgozott fotó, de ez a kép beszél hozzám és ez fontos. Nekem.

Robert_n7 válasza:
Szia!Teljesen együttérzünk...és a pléd tudatosan éles...:)Örülök a véleményednek,és hogy megosztottad...Köszönöm.Üdv,Robi

2014. október 26. | 15:31 | h.rom

Vidasaa: ma már, hogy ki mivel fotóz, nem profizmus vagy amatörizmus kérdése, hanem pénztárca dolga. Egy csóró fotós készíthet jobb képet a belépőszíntű vázzal egy másiknál, akinek egy 1D Mark IV lóg a nyakában.
Mellesleg a képet én se nagyon értem, ha pl. a cím alapján nézem, a modell egyáltalán nincs elbújva, csak a fal felé fordult. A fenék szerintem is furcsán van vágva, és mindenképp túlexponált, s a naturalizmust kedvelők nyilván állva tapsolnak a pattanások láttán. A haj alól előbukkanó "gazdátlan" kéz mintha az Addams Family-ből/ból került volna oda.
Mindenképp több ez, mint tucat akt, én értem a mögöttes tartalmat, csak technikailag kellett volna csiszolni kicsit szerintem.

Robert_n7 válasza:
Szia!Úgy érzem erre már tudok mit írni...Még úgy sem gondolom,hogy az fényképezőgép típusa pénz kérdése lenne...Inkább megszállottságé...Évekig gyűjtöttem az első gépemre.A cím egyszerűen csak jött,abból ahogyan a modellem érzett akkor régen...Egyszerűen nem a pattanásokkal a fenekén törődtem.Egyébként van más tónusú expozició is:).Elhiszem,sokaknak nehéz megérteni akik mindenben csak a technikát látják és a beleérzést nem,pedig még mindig az a legfontosabb,nemcsak a fotográfiábian,az egész életben!:)Köszönöm az értékelést!Üdv,Robi

2014. október 26. | 10:50 | Vidasaa

Szia!Segíts mert nem értek valamit.Egy ilyen géppel minimum egy profi fotóz.Csak az nem tiszta számomra hogy az élesség miért nem a főtémán van.A kép alapján ez-a modell lenne szerintem.....Mellesleg én többet mutattam volna a fenékből illetve a combokból.Üdv!

Robert_n7 válasza:
Szia!Ne haragudj,de nem tudok mit kezdeni a hozzászólásoddal.Üdv,Robi

adott pontszám: 3,8
2014. október 26. | 02:04 | Cameleon

Hmm...Ritkán van akt, ezért jár pár tized bónusz!

Elsőre nekem nem a bújócska jutott eszembe, hisz látjuk a modellt. Arra gondolok, hogy az FF színvilág miatt, talán beleolvadhatott volna kicsit jobban a lepedőbe. (ez nem hiba, és nem óhaj, csak a cím miatt vártam, hogy kicsit keresni kelljen a formákat)

A póz nekem inkább ... több dolog is eszembe jutott róla :D

Az első gondolat egy durcás beforgás, miután lerántod róla reggel hatkor a lepedőt egy "ébresztő" hang kíséretében.

A második egy félős, bekuporodós póz.
A háton lévő tenyérlenyomatokkal akár egy "családon belüli bántalmazás" kampány egyik plakátja is lehetne.

Arra célzok, hogy nem érzem a "játékos" bújócskázást. Az FF színek is komorrá teszik.

A 3. gondolat pedig egy horrorfilm jelenete, mikor Csáki váratlanul kinyúl az ágy alól az áldozatáért és lerántja :D
Az a hajból kinövő kéz elég mokány ,)


A popsivágást az elforduló (anonim) póz nem indokolja, a kép jobboldala "üres"

Valami oda nekem hiányzik, de most meg nem mondom ,h mi. Talán egy indián :D (egy ipi apacs)

Szumma:
Nem egészen értem ezt a beállítást, de az pozitívuma ,h elgondolkodtató.
Mondjuk valahogy olyan az ember érzése, mint mikor néz egy VHS videókazettát, elérkezik a nagy akciójelenethez és "KATT" Elkezdi a videómagnó visszatekerni a szalagot....

Robert_n7 válasza:
Szia!Igen,prőbáltam elgondolkodtatni...már akit lehet...Üdv,Robi

adott pontszám: 2,8
2014. október 26. | 01:10 | kepelek

Kissé zavarban vagyok. Hát nem, a szinte láthatatlanság homályába rejtett, egyébként nagyon szép vonásokkal bíró, esztétikus és arányos formákkal rendelkező hölgy látványától. Egyszerűen csak azért, mert nem tudom, hogy hová helyezhetem el az alkotó szándékát.
Jobb esetben az a sejtésem, hogy ennek a rendhagyó kompozíciónak minden egyes részlete, és azoknak képi megvalósítása, a mélyről és belülről jövő, de ugyanakkor átgondolt, művészi kifejezésmódnak a megnyilvánulása.
Ekkor, esetleg arra gondolhatunk, hogy az alkotó, egyrészt az életlenség homálya, másrészt a kiégettség fehér vakítása, harmadrész az alulexponáltság sötétje mögé rejti a szemérmes modellt. Az elbújás, elbújtatás pedig az aktnak a kép periférikus részére történő elhelyezésével válik teljessé.
Valamint, a kíváncsi tekintetek megfékezését illetve azok elvonását szolgálja még, a képszerkesztésnek az a módja, hogy a leginkább hangsúlyos, jól megvilágított és kiélesített képrészen, bemutatásra kerül a pléd, és annak érdekes textúrája. Pont az a hely, ahol korábban a modellt, egy feltehetően kevésbé szemérmes pozícióban szemlélhettük volna meg.
A rosszabb esetben pedig arra is gondolunk, hogy egyszerűen, most nem sikerült egy elgondolás megvalósítása.
Véleményem szerint nem szerencsés az akt kategóriában szerepeltetett kép esetében, hogy annak fő látványeleme,
hangsúlytalan,
elrendezés szempontjából aránytalanul komponált,
láthatóságában korlátozott.

Nem érthető a terítőn lévő, jól látható fehér kábeldarabka, és még néhány apróság, kiretusálásának a hiánya sem.

Robert_n7 válasza:
Szia!Ne haragudj,de nem tudok a gondolataiddal azonosulni.Akárhogyan is szeretnék,nem megy,így ezért nem is hiszem,hogy el tudnám magyarázni,mi miért is úgy...Üdv,Robi