BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. október 17. 11:06
Szégyen1

Két azonos című képet töltöttem fel. Kérlek benneteket, esetleg arról is mondjatok véleményt, hogy melyik az erősebb változat.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. október 21. | 23:30 | nils

Nem tudom, hogy miért ez lett a kép címe, én nem ezt érzem a kép láttán, inkább sírni látom a férfit.
Kicsit zavaros nekem a sztori, amit a kép elmesél. Nem tudom, hogy miért mezítelen a férfi, hogy miért fordul a fénybe, hogy mit keres a baba a képen, a kép bal oldalán látható részleteket is nehezen értelmezem. De lehet, hogy csak túlságosan a címbe kapaszkodtam bele.
A térd megvilágítása (belelógása a fénybe) számomra zavaró.

F.Zsolt válasza:
Szimbólumok. Itt: meztelenség és az arc a fényben= védelem és álarc nélkül maradt én, kényszerű őszinteség, kényszerű színvallás, beismerés; baba= akár saját lelkiismeret, akár konkrétabb megtestesítője valaminek, bárminek, ami a szégyen oka, okozója, vagy maga a számonkérő, stb.
Bár nem érdekelnek a pontszámok, az mégiscsak furcsa, hogy azért adtál hármast, mert nem érted. Ne érts félre: azt simán elfogadom, hogy ezek az amúgy nagyon toposzos szimbólumok itt nem jól működnek, vagy egyáltalán nem működnek. Magam sem tartom a képet igazán jól sikerültnek.
Te milyen címet adnál a képnek? Neked mit jelent ez a szándékoltan túlhangsúlyozott szimbólumrendszer?

adott pontszám: 5
2014. október 18. | 12:03 | locman

A kérésnek könnyebb eleget tenni, mint értékelni, a téma súlyossága miatt. Ez szerintem erősebb, kifejezőbb, mert a szégyenkező sarokba (szégyen helyre) húzódott, árnyékba bújt. Ugyan akkor az alak a fény elől nem tud menekülni, kivilágítja, megmutatja, élessége szinte lefejezi büntetésből. A fény a babát is kiemeli, ezáltal jelentőséget kap. Jók a fények árnyékok kompozicióba foglalása, drámai hatása. A feleslegesnek tűnő képi elemek a lelki kuszaságot, gyötrelmet sejtetik. Ezért tartanám jobbnak ezt a képet. Gondolom a szándék a szexuális zaklatás következményének megmutatása lehet. Érződik, hogy beállított jelenet, kicsit műnek tűnik. Mégis szokatlan, bátor, hatásos , elgondolkodtató képi megfogalmazásnak tartom a munkádat. Nálam a próbálkozás megér egy ötöst!

F.Zsolt válasza:
Nagyon köszönöm a részletes, igényes kritikát! A műviségét magam is súlyos hibájának érzem, sajnos nem vagyok jó színész. A második változat egyébként pont azért készült el, mert az általad is felsorolt szimbólumokat már túl erősnek, szájbarágósnak éreztem. Persze, amikor az ember nagyon sokat filózik egy-egy momentumon, akkor az már igencsak elszakítja a néző világától.
Még egyszer köszönöm!
Üdv!
Zsolt