BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,51
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. szeptember 2. 09:25
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nagyharsány
nagyharsányi rally 1/2

Igen tudom, hogy lehetett volna élesebbis de ami tény, hogy nem a legkorszerűbb géppel csináltam és a sorozat fotókból (10 kép) ez lett a legjobb! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. október 17. | 10:37 | Blas109

Szia!

Szerintem a géphez képest sikerült egy egész jó kis képet összehozni, gratulálok! Jó a mozgás érzete, szép az elkapott pillanat és a fröccsenő víz.

Amit lentebb írtak, hogy egy kis svenkeléssel talán jobb lehetne a dolog azt igaznak tartom. Szerintem egy alacsonyabb nézőpont is segíthetne esetleg.
Üdv,

Hunnia1488 válasza:
köszi és bocsi a kései valaszért

adott pontszám: 3
2014. szeptember 9. | 23:45 | agysebész

Helló,
Valóban nem a legmegfelelőbb az eszköz de becsületedre szóljon, hogy a sorozatból a legjobbat választottad. :)
A gép keresztbe már visszakormányoz. A kerék látszik, hogy elforog és a kicsapódó murva+víz is szépen ott van. Van dinamikája a képnek ami nagyon fontos ebben a témában.
Amit tanácsolhatok, hogy ha ezzel a géppel vágsz neki megint a dolgoknak és nincs elég fény a megfelelő záridőhöz próbálj svenkelni. derékból kövesd a mozgó témát és csodát fogsz látni ;)

Hunnia1488 válasza:
köszönöm a tanácsokat!

adott pontszám: 3,7
2014. szeptember 8. | 09:12 | rcmx

A pillanat nagyon jó. Látványos, ahogy felfreccsen a víz, meg sár. A szerkesztésével sincs baj. A probléma az a háttér. Engem zavar. Zavar, hogy a kerítés "tornya" a zsiga tetején van, szinte a zsigához gondolja az ember. Talán mélység életlenséggel is le lehetett volna választani. Életlen is.

Hunnia1488 válasza:
köszönöm az értékelést és a véleményt!

adott pontszám: 3
2014. szeptember 4. | 22:43 | bgombas

Nekem nem csak az élesség hiányzik, mert vannak nagyon szép elmosódott sebességérzetet nyújtó fotók. Ami szerintem nem az igazi, az a kompozíció, a háttér teljesen belerondít a hangulatba, olyan mintha épp most állt volna ki a kapun egy narancssárga taxi. Hiányzik a kép bal oldala, a "honnan jött - hova megy" térrel.

Hunnia1488 válasza:
köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 2,5
2014. szeptember 4. | 16:21 | cyw

Szia!
Hát ha ez lett a legjobb, akkor milyen lehet a többi? :)
Az a baj, hogy ilyen képeknél mindenképp élesnek kell lennie az autónak, hogy jól mutasson. Ha nem lett az, akkor kuka.
Szerkesztésileg jól beszorítottad, balon kellene még tér egy kevés.
A másik főbb probléma a környezet, ami itt szintén nem esztétikus. Tudom, hogy korlátozott a lehetőség, de akkor is törekedni kell rá, hogy pl. egy rallys képen ne legyen lakóház, meg kerítés. Hát hogy néz már ki rajta? :)
Szóval végeredményben legközelebb keress egy szebb környéket, kicsit rallysabbat, és ha az élesség nem lesz tökéletes akkor egyből kuka!
üdv.

Hunnia1488 válasza:
köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 2
2014. szeptember 3. | 12:06 | sitko101

Szia igazad van egy ilyen fotohoz egy tükörreflexes gép az igazi egy profi fotos biztos egy rosszabb gépel is jobb képet tud késziteni.én egy rövidebb zársebességel pl: 1/500 vagy rövidebbel probálkoztam volna és a hátteret is elmostam volna egy kicsit tágabb rekesszel pl: F4; F2.8; F2 én sem vagyok profi fotos ahoz, hogy jó képeket készits sok idő és kísérletegetés kell , meghalgatni mások véleményét kipróbálni az ő tanácsaikat. Sok sikert kívánok

Hunnia1488 válasza:
köszönöm a véleményt igen a következőknél oda figyelek ezekre!

adott pontszám: 3
2014. szeptember 2. | 19:31 | halligalli

Szia!
Azon ne fájjon a fejed, hogy nem a legkorszerűbb géppel csináltad a képet, nagyon sok jó fotós van az oldalon akik kompakt gépekkel nagyon klassz fotókat készítenek, hidd el nemcsak azon múlik.
De a fényképezésnek vannak bizonyos alapszabályai, amit bizony be kell tartani.
Itt például a szerkesztésre gondolok, mozgó vagy akár álló jármű előtt mindig nagyobb teret kell hagyni a mozgás irányába. itt majdnem kifut a kocsi a képből. A másik amit itt megjegyeznék az a háttér megválasztása, biztosan tudtál volna úgy helyezkedni, hogy ne legyen ott semmi zavaró, hiszen a ház és a kerítés, a kapu itt igen zavaró.
Az élesség sem jó, de ezt ráfoghatjuk a gépedre, mert nem tudtál olyan záridőt alkalmazni, hogy kimerevítsd a mozgást. :)
Ja és nagyon kicsiben töltötted fel, mindössze 65 KB-ba ami még nagyon sokat rontott a kép minőségén.
Itt az oldalon a cikkek között találsz útmutatót a megengedett 310 KB-ra, érdemes elolvasni.

További jó fotózást!
üdvözöllek:
halligalli

Hunnia1488 válasza:
köszi az értékelést!
nos ahogy irtad a téma "kifut a képből"-re annyit tudok mondani, hogy ha szemből nézed akkor jobbra tart a gép a hátteret igen legalább elmoshattam volna jobban

adott pontszám: 3
2014. szeptember 2. | 11:35 | amon

Szia! Alapvetően tetszik a kép, a felfröccsenő víz/sár megfelelő dinamikát ad a képnek. Bár az autó orra nem arra néz, de tudjuk hogy a mozgás az jobbra irányul így érthető miért a kép jobb oldalán van még tér. Igazából nekem a háttér az ami kicsit nem ideillő. Jobban el kellene mosni vagy egy olyan kanyart választani ami jobban illik egy rallye versenyhez. Bokros, fás vagy egy sík terep esetleg nézőkkel jobban mutatna háttérként. És ahogyan te is írod a kép minősége technikailag hagy kívánnivalót maga után.

Hunnia1488 válasza:
köszönöm az értékelésed! igen a kocsi jobbra halad! a háttérre odafigyelek a következőnél viszont csak ilyen hátteres van mert ez úgymond a település központjában van egy buszfordulónál!