BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2014. augusztus 13. 20:36
 • érzékenység: 200
 • fókusztávolság: 50
 • forrás: negatív
 • objektív: Pentacon 50mm f:1.8
 • rekeszérték: f:18
 • zársebesség: 1s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Szeged
hálószóbában

-,,Apa....ne mozogj már, be fog mozdulni a kép..." -,,...Jaj hagyjál már fiam, így is rosszul vagyok!" 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2014. szeptember 12. | 04:53 | Tern

Szia!
Azt gondolom a bemozdulás nem vált hátrányára a képnek, hiszen az egész hangulata egyfajta félhomályosságot, személytelenséget sugall. Szieszta, bárhol egy szobában, bármikor egy nyári napon. Ezzel a személytelenséggel viszont le is csökken a lehetőség, hogy a nézőt megragadja a fotó. A felosztását sem érzem igazán arányosnak, soknak tűnik a bal oldali sötét tér, viszont -minden sértő szándék nélkül- tetszik a két világos ív, a domborodó has és a homorú ágykeret játékos találkozása.
További jó fotózást!

fotosapoka válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 1
2014. augusztus 18. | 21:41 | Zig

Hát... szerintem ezt nem kellett volna posztolni. Valóban bemozdult, így sem életképnek, sem portrénak nem jó. Nincs semmi mondanivalója a képnek, csak egy mellésikeredett fotó. Semmi nem éles, mert ha csak Apa mozog, a kerevet karfája akkor is éles kellene maradjon. (Persze az még zavaróbb lenne.) A fények és az expó sem jó...

fotosapoka válasza:
Miért nem kellett volna posztolni?
Dehogy mellésikeredett.És ha pont én ilyet szerettem volna készíteni?

adott pontszám: 3,5
2014. augusztus 14. | 22:02 | mano006

Szia,
Ez számodra biztosan kedves emlék, de bennem ismeretlenben, ez a kép nem keltett annyira jó benyomást, mint mondjuk benned.
A cím sem a legtalálóbb, én a hálószobáról egyből másra asszociáltam (ez akár a nappaliban a kanapén is lehetett volna) és igen, csak a leírás után mosolyodtam el.. De az első gondolatom az volt, hogy "ki ez az arctalan, szőrős hasú pocakot eresztett lusta ember itt a képen?".. (Bocsi, ezek csak benyomások, apukád ettől lehet tök cuki és szorgalmas ;) ) Kár, hogy az arcát nem lehet látni, inkább a keze mozdult volna be lol.
Azért egy 50mm-s obival szép portrékat lehet készíteni.Tudatos volt ez a hosszú záridő? Vagy csak egy véletlen kép, amit a címmel és a leírással tettél viccessé? Nehezen tudom eldönteni...
Üdv, Manó.

fotosapoka válasza:
Köszönöm a véleményt!
Igen, aranyos az édesapám.
Sajnos nem kedves emlék mert beteg.Ettől ilyen a kép amilyen.
A kérdéseidre a válaszok egyértelműek.
Nem portrét készítettem.
Ne haragudj, de nem fogok mindent elmagyarázni, ha nem látsz a dolgok mögé akkor kár nézned olyan sokáig a képet vagy
lehet sokat kell még fotóznod.

adott pontszám: 1
2014. augusztus 14. | 13:45 | Dodi61

Ha a papa nem mozdul be akkor sem jön nekem át semmi megfogó a képből. Lehet , hogy gereblyébe lépek ( megint ) , de ezt a fotót én nem értem . Sehol egy éles rész a képen , az egész egy elmosódott valami. felismerhetetlen arc , elmosódott mellkasi szőrzettel , nagy pocak ellenfényben , ez az első benyomásom. Javaslom , ha a fotóalany nem akarja a fotót , akkor ne fotózzuk. A fotónak nincs hangulati színvilága . Az alany vállán megjelenő bőrszínen kívül egyetlen hangulatszín sem tünik fel . Sem vidám , sem szomorú. Eluralja e képet az ablak és a fal egy részének világossága . A vágás is szorítóan szűk . Jó az ellenfény . Legközelebbi ilyen fotóhoz sokkal nagyobb érzékenységet , meg zársebességet javasolok , olyan fókusztávval ahol a fotóalany éles . Tudom ,hogy mindenkinek fontos az apja , de ne egy ilyen képpel tisztelegjünk neki. Személy szerint apámról készült fotót csak akkor töltenék fel , ha biztos volnék benne , hogy tudok fotózni . Sajnos ott még nem tartok. Sokat töprengtem a pontozáson . Megtegyem , ne tegyem. Megteszem de nem szívesen . Tehnikailag nagyon gyenge fotónak tartom . Mivel túl homályos utómunkával sem tartom javíthatónak .Nekem a legnagyobb izgalmat az jelentette , hogy az ágy vonalán kívül más érdekes részletet találjak benne . Szerintem bármikor megcsinálhatos ezt a fotót , tehát már a tucatfotó kategóriánal tartok . Az mellet még gyengeminőségben . Nem tehettem mást. Remélem nem bántalak meg vele . Remélem az utánam jövő értékelők másképp látják majd és javítanak rajta .

fotosapoka válasza:
Köszi az értékelést.
Nem bántottál meg.
Én lennék a legjobban meglepve,ha technikailag el lenne fogadva a kép.
A véleményedre visszakérdezek:Nem lenne túl snassz kép, ha éles,nem bemozdult, szép színekkel mutatnám be édesapámat, miközben kívül , belül beteges minden?