BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,3
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2014. július 21. 08:06
 • érzékenység: ISO100
 • fókusztávolság: 28mm
 • objektív: Sigma 28-70
 • rekeszérték: f8
 • zársebesség: 1/125
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Photobalance Stúdió
 • Készítés ideje : 2014-07-18
Panni és a Lajhár

Életemben először jártam műteremben. A kislány az unokahúgom, ő volt a dekoráció. A modell alapvetően a lajhár volt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2014. július 21. | 21:22 | cyw

Szia!
Ez azért valamivel jobb, látszik azért a stúdió körülmény.
Jó ez a fehér steril környezet. A kislány lábánál a sötét csíkot kiretusáltam volna, megtöri az egységet. Élesség szép a lajháron, de ha a kislány picit előrébb lenne, még ő is éles lehetne, bár tudom ő "csak" dekor, de hát akkor is! :) Fények azok szerintem jók, jól lettek beállítva.
És itt is alul szűk lett, így nem jó, hogy bele van vágva az asztal lábába!
üdv.

Rigris válasza:
Igen, igen, mivel mindenki ezt írta, tehát nyilván igaz! Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 5
2014. július 21. | 15:08 | Álomfejtő

- és persze ezt sem hagyhatom ki...,
"A kislány az unokahúgom, ő volt a dekoráció. A modell alapvetően a lajhár volt."
:o)
Mint modell, nálam egyértelműen tarol a lajhárod...
A magam részéről a műtermi fotózás (sem) az asztalom, (botcsinálta hályogkovács fotósnak vallom magam), ezért e térn is érzelmi alapon közelítek (mindenhez). Ez az érzelmi kontakt pedig ennél a fotónál is létrejön, a kapcsolat la közvetíteni szánt pillanattal, hangulattal - nem akar mást, csak mosolyt, felhőtlen felszabadultságot - és bár a kislány talán kicsit feszeng ebben a műtermi fehérségben, látszik, hogy jó a móka és mint "dekoráció" Ő is adja azt, ami a képi teljességhez kell. Aranyos fotó (és csak zárójelben : nekem a másik, esetlenül kedves változat jobban....)
- ám nem hasonlítgatok :o)

Annak meg kifejezetten örülök, hogy ismét egy Régi Reges Felhasználó került elő a sublótból...

Rigris válasza:
A lajhár még megvan, eladó :)

Jól látod, Panni tényleg feszengett ezen a képen, akkor talán öt perce érkeztem meg, ez az első vagy második kép volt. Ne félj, újabb öt perc múlva már nem feszengett, fél óra múlva meg már használhatatlan dúvaddá vált :)

És valóban, majd' 5 év után jöttem vissza. Látom, hogy sok minden megváltozott itt, például most egy hét alatt van annyi új kép, mint régen egy óra alatt. Más dolgok meg nem változtak, mint például a 300KB-os limit. Nem biztos, hogy ez a jó irány. No de mindegy.

Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 3
2014. július 21. | 14:25 | harmincas

Érdekes ötlet és szép színvilág, de... előszöris ami szubjektív, de engem nagyon zavar: értem a magyarázatodat, de akkor is disszonánsnak érzem, hogy az élesség a plüssállaton van, míg a kislány szeme életlen. Legalább mindkettő legyen éles. Másodszor: le van vágva az asztal lába. Harrmadszor pedig túl tágnak érzem a kompozíciót - bal oldalon mindenképpen sok az üres tér.

Rigris válasza:
Igen, lehet hogy túl tág - gondolkoztam a négyzetes vágáson, lehet hogy úgy jobb, de nem nagyon szeretem azt a formátumot. Persze az Instagramon úgy van fent...
Ahogy írtam, alapvetően az volt a cél, hogy a plüssállatról készüljön egy termékfotó. De szerintem Panni sem zavaróan életlen.
Az asztalláb levágása engem is zavar (egy egészen kicsit) - az eredeti képen megvan, de picit ferde volt, forgatni kellett, úgy meg már leesik. Ez van, ez tényleg hiba.
Köszönöm hogy értékelted.

adott pontszám: 5
2014. július 21. | 11:54 | FantomFonix

Nagyon aranyos. A gyermeki lélek tisztaságához tökéletesen illik ez a nagy fehérség. A világítás is jól sikerült szerintem mert nem látok bántó árnyékot sehol.

Rigris válasza:
Köszönöm! A világítás sokkal profibb, mint én vagyok, ezért már megérte műterembe menni :)

2014. július 21. | 10:58 | pilipár

Egy utolsó pontosítás! :)
Amikor azt írtam, nem érdemes a lajhár miatt müterembe menni, még nem tudtam, mi volt a fotózás célja......azt hittem ez egy családi emlékkép!! Ha termékfotót akarsz csinálni, akkor a helyzet egészen más! Természetesen ott egész más minöségi elvárásoknak kell megfelelni, máson van a hangsúly....de a fotózás célja csak a beszélgetésünk során derült ki :)

Rigris válasza:
Persze, ez mind igaz! A képet azért töltöttem fel, mert most először csináltam ilyet, és amatőrként biztosan van sok tanulnivalóm. Pontosan az ilyen kommentek azok, amik miatt érdemes volt feltölteni, köszönöm!

2014. július 21. | 10:40 | pilipár

Köszönöm Gábor a valaszod! Tudod, a véleményem azért nem változik, ha a koncepciód az is volt, amit írtál, mert akkor meg a kislány túl hangsúlyos. Így van benne egy kis "elrontott" hatás. Ha mondjuk játékkereskedö vagy és a plüsslajhárt kell eleadnod, vagy e célból reklámfotót csinálnod, akkor stúdióban két lehetöséged van (persze szigorúan szerintem!): vagy egyenrangú képi elemként kezelni a játszó gyermeket és a játékot, vagy ennél jobban háttérbe szorítani (más pozícióval, pl. leültetve a földre, vagy még életlenebbül hátrébb) a kislányt.
Így, a kamerába nézve, egyértelmüen nekünk pózolva, de csak kicsit életlenül, inkább úgy tünik, mellé löttél az élességgel, mintsem a lajhárt akartad kiemelni. Így inkább becsapós, mint konkrét elképzelés kifogástalan megvalósítására utal.
És szerintem az eladó terméket egy ilyen szép kislány jelenlétével csak jobban vinnék ;)
Ildikó

Rigris válasza:
Igen, fogalmazhatunk úgy, hogy játékkereskedő vagyok, ez nem áll messze az igazságtól. A webshopban, ahol a lajhár kapható, nem ez a kép a címlapfotó, hanem egy másik ugyanebből a sorozatból, és ott Panni nem néz a kamerába. És van másik is, amin ölelgeti a lajhárt, de az már szinte egy másik műfajba csúszott át :)
Nekem is az a tapasztalatom, hogy azok a fotók, ahol a plüssállaton kívül van egy gyerek is, jobban eladják a terméket. Persze ehhez az is kell, hogy a termék elég nagy legyen - mint ez a lajhár.
Szóval összegezve: eddig még nem mentem műterembe plüssállatot fotózni, mert én is úgy gondoltam, ahogy te először írtad, azaz hogy nem érdemes. De most rájöttem, hogy igenis érdemes, úgyhogy ezentúl rá fogom szánni az időt, pénzt és energiát. Aztán majd meglátjuk, hogy az eladások visszaigazolják-e?

adott pontszám: 4,4
2014. július 21. | 09:18 | pilipár

Mókás az alcím, de én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ezt a helyes kislányt háttérbe toltad a lajhár kedvéért, ha mással nem is, az élességgel mindenképp. :(
És nem hiszem, hogy azért érdemes stúdióba menni, hogy egy plüssállatot fotózz ;)
A kép egész jól sikerült volna, ha a szereplök fontosságát felcseréled, vagy legalábbis egyenrangúvá teszed, ha alul nem vágod le az asztalka lábát, ha jobbra eltünteted a mozaiklap vonalait....nekem tetszik ez a világos környezet, a fények, a sok fehér miatt sugall egyfajta gyermeki ártatlanságot, tehát az elképzelésed jó volt. Kicsit tágabb kompozíció, szerkesztési pontosítás és szerepcsere a modellek között, és kiváló a fotód. Így nekem csak majdnem....mert sajnálom, hogy a tüneményes kislányt csak dekorációnak használtad (pedig ez a póz is remek töle!).
Üdvözlettel! Pilipár

Rigris válasza:
Akár igazad is lehet, de ha hiszed, ha nem, én a plüssállatot fotóztam.
A kislány az unokahúgom, és az apja őt fotózta, én pedig azért mentem velük, hogy plüssállatokat fotózzak - ezt is, meg másikakat is. Ennek az az oka, hogy a kislány nem eladó, a lajhár meg igen.
Köszönöm a véleményed, ha a kép azért készült volna, amit te gondoltál, akkor teljesen igazad lenne!