BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. június 2. 13:18
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Budapest classics

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. június 7. | 20:07 | nemethmik

Egy sor remek képet találtam a facebookon. A lányom is nagyon szereti a fekete fehér kompozíciókat. Azt figyeltem meg a képeidnél (remélem, megengeded a Tegezést), hogy nem alkalmazod a sarkokból való vonalkivezetéseket, és általában azt, hogy a vonalak is vezessenek a témához. Ezen a képen a vonalak pont a fő téma útjában vannak. Például, a lyukba is belóg a híd tartójából egy darab a kupola fölött. A függőleges pillérek is kitakarnak a fő témából. A fő téma túl kis részt kap a képfelületből, és nem is igazán éles. Ha ezt a képet egy (jó drága) kisfilmes méretű (35 mmes) érzékelővel rendelkező géppel készítetted volna, akkor kézi élesítéssel a távoli épületet a lyukban penge élesre lehetett volna állítani, és ezzel a közelebbi hídelemek kissé elmosódtak volna. Van egy fantasztikus könyvecske 1958-ban adták ki Szegedi Emil: Bevezetés a fotóesztétikába; na, az egy csuda jó könyvecske a fekete-fehér fotózás szerelmeseinek és csak 86 oldal. Ezt csak azért írom mert voltál olyan rendes, hogy megköszönted. Nem biztos ám, hogy igazam van, mert biztos vagyok, hogy Te sokkal tehetségesebb vagy mint én remek látásmóddal. Üdvözlettel, Miklós

adott pontszám: 4,1
2014. június 6. | 22:03 | nemethmik

Egyre inkább csodálattal és nagy figyelemmel nézem azokat a képeket, amiket ehhez hasonló kompakt fényképezőgépekkel készítettek. Főleg miután nemrég megtudtam, hogy a friss szemmel pályázat egyik fődíjas képét az ötből hasonló géppel készítették, és három másikat is készíthették volna ilyen géppel. Szóval ez a kép akár díjnyertes is lehetne, mert a kompozíció elemei egyértelműen fellelhetők. Egyelőre, csak egy kifogásolni valót említek meg, nem is rögtön a legfontosabbat: nem szerencsés egy arra sétálót hátulról lefotózni; meg kellett volna várni, míg jön valaki szemből. Üdvözlettel, Miklós

Lemonka válasza:
Kedves Miklós, köszönöm szépen az értékelést,. Legközelebb, ha arra járok, várok majd egy másik irányból érkező járókelőre.

adott pontszám: 4
2014. június 2. | 19:21 | zsoltf

Szia,
Jó ez a keretezős elgondolás, látszik benne a tudatosság, de szerintem túl sok helyet hagytál a jobb szélen és túl keveset a balon. Jobb lett volna, ha egy méterrel jobbra tolod a kompozíciót meghagyva boltívet szegélyező köveket a bal szélen.
Minden jót
Zsolt

Lemonka válasza:
Szia, köszönöm a véleményed. A kupolát szerettem volna főtémának, nagyon minimálisat vágtam utólag, mert 16:9-es arányú az eredeti kép. De ha arra járok ismét, megcsinálom a javasolt módon is. :)

Bed and Breakfast in Budapest