BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,83
KATEGÓRIA: infravörös fotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. április 10. 00:27
  • objektív: Sony 16-50 SSM
Katona József Színház

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. április 12. | 20:47 | Blex

Hali!
Látványos lett az infrának (is) köszönhetően.
Az égbolt és a felhőzet nagyot dob a hatáson.
Jó a szerkesztés és élesség is.
Tetszik hogy a környezetből és a járókelőkből is került a képre... így élettel lett megtöltve ez a különleges képi hatás.
Üdv!

Zorko válasza:
Köszönöm,

Örülök hogy tetszik a forgalom a képen, mert nekem is bejön. Bár nem is tudom hogy épületet akartam fotózni, vagy városképet, vagy forgalmat, de ezt találtam érdekesnek abban a pillanatban :)

Üdv,

Zorko

2014. április 10. | 19:41 | nemethmik

Nekem az a gyanúm, hogy az értékelők egy része nem csinált még infravörös képet, így nem is esik nekik le, hogy ez nem szinezés, az ilyen. Nekem is van infraszűrőm, de azzal legalább 20 másodperces záridő kell. Ez a kép azoknak csemege, akik próbálkoztak már infrázással.

Zorko válasza:
Hát ebben lehet valami! Én azzal nem értem el nagy eredményt. Minél modernebb a váz, annál jobb ir védőüveg van a CCD lap előtt. Magyarul hiába a Hoya IR szűrő az elejére a kép értékelhetetlen volt. Meg a CCD lap fél perc felett már zajosodik, meg magentás színfoltok jelennek meg, stb. Egy gépet rendesen átalakítani, és bekalibrálni viszont egy vagyon, és itthon senki nem csinálja.....

Ez van, de nem kesergek :)

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 5
2014. április 10. | 13:02 | gyokegy

Szia! Nagyon jó kép. Kicsit ilyen Addams Family hangulatot áraszt. Tetszik ez a színezés, jó helyen van a felhő és a fa belógása a jobb oldalon is király. Grat.

Zorko válasza:
Köszönöm,

Azt hiszem az Adams Family-t még nem tűzték műsorra :)

adott pontszám: 3
2014. április 10. | 11:07 | azsoltt

Szia! Az épület szép de a fotó szerintem nem a legjobb. Egyrészt sötét és a fények sem a legszebbek. Azt hiszem tüző déli napsütésben készült. Ez a kékes árnyalat sem a legjobb. Esetleg FF? Tudom hogy hehéz olyan időpontot találni amikor nincsennek autók előtte, de így a sok autó zavaró. Talán közelebb kéne menni. Szép fényeket!

adott pontszám: 4,4
2014. április 10. | 09:43 | nemethmik

Ez az! Erre a képre vártam már. Teljesen szuper földközeli perspektívából nagylátószögűvel készült utcafotó, és mindez infravörösben; úgy, hogy a jobb oldali staffázsalak is mozgásban van. Ha nem infravörös lenne is remek munka, mert a kompozíció tökéletes, a horizont sem billen. A felhők nagyon jó szolgálatot tettek az infravörös képnek. A lombozat szépen keretezi a jobb felső részből a képet. Ezeket a fajta városképeket, életképeket a kedvenceim: egy képben két téma, igazi luxuskivitelben. Két dolgot említenék meg csupán: a stoptáblát levágtam volna a bal oldalról, és az arányok megtartása miatt akkor sajnos az égből is leesett volna egy darab; de lehet, hogy az még jobban kiemelte volna a két versengő témát: színház és gyalogos. A másik az autók sokasága: ha csak egy lenne a képen, akkor elmenne, de túl sokan vannak. Tudom, ezt csak úgy lehetne elérni, hogy sokszor kellene kimenni, órákat ott eltölteni, és várni, türelmesen. Vagy kicsit beavatkozni, hogy csökkentsük a véletlen/szerencsetényezők számát, kinek van erre ideje. Ezek miatt úgy érzem, jogosult vagyok 2 x 0.3 pont levonására; remélem nem haragszik meg érte az alkotó. És lenne egy kérdésem is, ez a gép gondolom direkt infravörösre lett átalakítva, mert csak olyanokkal lehet kis záridős mozgást elkapni, jól gondolom? Üdvözlettel és köszönettel, Miklós

Zorko válasza:
Köszönöm Miklós,

Már kezdem megszokni a részletes szakértői véleményt, és nagyon örülök neki. Kell ez ide erre az oldalra! Remélem mások is így látják ezt. A 2x0,3-ért persze hogy nem haragszom. Van benne igazság, és magam is csak most kezdem tanulni ezt az ir fotózást. Egyébként igen a gép van átalakítva. Az előtétszűrős megoldást nem igazán tudtam megszeretni, sőt nem is igazán tudtam vele rendes képeket készíteni.

Üdv,

Zorko
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2014. április 10. | 05:49 | mazzz

hello, szerintem ki kellett volna várni, hogy a 2 autó meg a gyalogosok kiérjenek a képből. Amúgy jó, el lehet rajta gondolkodni, h milyen szög és vágás lehetne még jobb hogy az épület is befelé nézzen.
4.6

Zorko válasza:
Köszönöm,

Ez még új terület nekem. Egyenlőre tetszik hogy van rajta élet (autó, gyalogos,stb) De meg van az üres képnek is a stílusa, pl a hosszúzáridősnek....

Üdv,


Zorko