BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,09
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. április 8. 18:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Minimális séta a gáton

13.04.26 Hangulat miatt, minimalista jelleggel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2014. április 16. | 20:15 | tamasbellak

Szia! Gondolom a minimalizmus volt a célod ezzel a képpel, amit én alapvetően szeretek. A téma-felvetés is tetszik, de a kidolgozás lehetne egyedibb is. Szerintem a fekete-fehér kidolgozás és az erősebb kontraszt sokat javítana a fotón az ég "semmilyensége" ellenére is. Üdv

Zsichla Mate válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 2
2014. április 9. | 15:07 | r6matyi1

Szia! Nem tudom, hogy mit akartál ezzel megmutatni, nekem ez a kép nem mond semmit, és ebben a címe sem segít. Az előtérben a fűben nincs semmi izgalmas, felette az ég, azt a néhány felhőfoszlányt leszámítva egyhangú, szürke. A gáton látható alakról sem derül ki semmi, gátőr, vagy eltévedt turista? Ne haragudj meg, de ez a véleményem. Üdv. Zoli

Zsichla Mate válasza:
Szia!
A véleményedből azt olvastam ki, hogy nem a minimál a kedvenc irányzatod. Nem akartam semmi különöset a képpel, minimalista emberábrázolás, szimpla hangulatfotó. Kicsit a véleményedből azt látom, hogy tényleg nem jött le a lényeg. Nem is gond, bár én magam az unalmas tucat kategóriát erősnek érzem ebben az esetben. Főleg ha nem a lényegét látom meg, illetve kérdések merülnek fel benne.
Alapvetően sejtettem, hogy megosztó lesz, főleg, hogy a szabályokat kicsit ellentmond. Ez be is igazolódott, de enyhén negatívabb a fogadtatása, mint amire előzetesen számítottam.
Hát ez van.
Üdv,

2014. április 9. | 12:00 | kiralyi 893

Üdv Sajnos nem tartom a képed valami jónak. A szerkesztést kreatívabban próbáld elkészíteni.
Egy nagy füves előtér és egy parányi emberi alak nem nagy dolog, ráadásul az égen sincs semmi ami kicsit feldobná a képed. Bocsi, ha egy kicsit lehangolóan írtam. Üdv István

Zsichla Mate válasza:
Szia!
Igyekszem majd, köszönöm. Üdv,

adott pontszám: 5
2014. április 9. | 06:48 | zsoltf

Szia, kedvelem a minimalista képeket. Ez sem kivétel.
Jó az észrevétel, már csak az is hogy egyáltalán eszedbe jutott ezt így lefotózni jó szemre vall.
Tetszik a zöld kék páros, az a kevéske vöröses fény az égen, a néhány bodor felhő. Nagyon jó helyre került az alak. Technikailag rendben.
Minden jót,
Zsolt

Zsichla Mate válasza:
Köszönöm szépen!

2014. április 8. | 22:53 | mazzz

szia, elég egyhangú kép, sok nem túl szép zölddel és kékkel. A szerkesztést az egy átlós vonalával sem igazán gondolom jónak, pedig a minimált annak kellene elvinnie. Az apró alak és a felhők kevés, hogy feldobják.

Zsichla Mate válasza:
Szia!
Minimalista emberábrázolás.
Ennyit akartam nem többet.
Köszönöm az értékelést és sajnálom, hogy nem tetszik, bár szívesen venném, ha kifejtenéd mire gondoltál az átlóval? Üdv,

adott pontszám: 4,8
2014. április 8. | 22:32 | Fábián

Üdv!
A cím igen találó, teljesen jól leírja, amit a képen látunk. Egy ember a gáton. A fotón szinte semmi sincs, mégsem hiányzik róla semmi sem. Jól megszerkesztett kompozíció. A majdnem fele-fele elrendezés jó ötlet, kettéválasztja a tájat. Szintén javára vált a képnek, hogy nem hagytad le a facsoportot a kép jobb oldalán, így lezárja valami a gát vonalát. Ami talán a legjobban tetszik, az a néhány felhőpamacs az égen, nélkülük sokkal üresebb volna a kép, s az ég is túl homogén lenne.
A színek rendben vannak, természetesek, viszont az expozíció nekem túl sötét. 0,5-1 fényérték világosítás szerintem jót tett volna neki. A vignet effekt szerintem nem ad igazán a képhez, én feleslegesnek találom.
Összességében egy minimalista, de hatásos, szép képet készítettél.

Zsichla Mate válasza:
Kedves Fábián!
Köszönöm szépen a részletes értékelésed, s megtisztelő szavaid. Fényeket illetően, nekem a komor hangulat miatt kellett... persze elfogadom, ha kevés így a fény.
A vignette tudatos, illetve gyári :-) az optika fullframe vázon a lehető legnagyobb látószög mellett így rajzol. Lehet, hogy a megszokás miatt, de engem már nem zavar. Köszönöm szépen még-egyszer.
Üdv,
Máté