BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,49
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. március 19. 20:49
Esküvő

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. április 5. | 08:04 | nemethmik

Még új vagyok itt, és ha jól értettem a szabályokat, kevésbé pozitív értékeléseket is kötelező adni, olyan fényképekről, amikről azt gondolja az értékelő, hogy nem sikerültek annyira jól. Öt pontokat nagyon könnyű osztogatni a fotozz.hu-ra tucatjával feltöltött fantasztikus képekre, viszont nagyon nehéz olyat találni, ami gyengére sikerült. Szerintem ezt a képet direkt segítségül töltötted fel, hogy mindenki kedvére osztogathassa az 1, 2, 3 pontokat. Digitális tükörreflexes géppel készítetted és ennek ellenére nem adtad meg az EXIF paramétereket, ez nálam kapásból nulla egész egy pont levonás. A téma hiánya: ha csak a képet látnám, azt a címet adman: Egy szőke nő segíti barátnőjének le vagy felvenni a blúzát az ablak előtt a konyhában széthúzott függönynél a bérház harmadik emeleti egyik lakásban. Nagyon csinos két hölgy egyébként, mindkettő. Az esküvő címből végül is már érthető, hogy feltehetően felveszik a blúzt. Képminőség: a kép nagyon szemcsés (zajos), pedig az ablakon beáramló fény miatt nem feltétlenül kellene annak lennie, olyan szociofotó féle lett a fekete-fehér konverziótól. Ha jól látom lehet, hogy a fény az utómunka során került oda középre mert a sarkok fele szépen sötétedés van főleg a sarkokban (vinnyettálás), ez megmagyaráhatná a zajszintet. A képen szinte semmi olyan részlet (blúzon szép minta, szép szemek, stb) sincs, amiben lehetne gyönyörködni vagy nézegetni. Kompozíció: a hölgyek fejét kettészeli az ablakdeszka, és esetlegesen vannak elhelyezve középtájra, valójában nincs is kompozíció; ez persze számomra nem lenne baj, ha a többi dolog meglenne: kit érdekel a kompozíció, ha kép egyébként csodaszép. Ezúttal biztos vagyok benne, hogy nem néztem be ezt a képet, nem hiszem, hogy hibásan látom. Ha mégis tévedtem volna, akkor előre is elnézést kérek az alkotótól, mert az mindenképpen látszik, hogy próbáltad formálni a képet az utómunkával.

adott pontszám: 3
2014. március 26. | 20:52 | hcsabi

Nagyon szeretem az (esküvői) elkapott pillanatokat, még akkor is, ha az ilyen jellegű fotók többnyire csak az esemény részvevői számára jelentenek valódi értéket!
Az általad elkapott pillanat erénye, hogy őszinte, felszabadult és spontán!
Ha egy kicsit jobb szögből sikerült volna elkapnod, (és a menyasszony nem válik egy nagy fehér folttá...)egy szép emlékkép lehetett volna a szereplők részére.
De szerintem igazán akkor is csak nekik, és az ismerőseik számára.
A mai digi gépek gyorsasága és korlátlan "filmtekercsei" mellett ennél mindenképpen többet lehetett volna kihozni ebből a ruhacsere jelenetből!
(Szerintem, ha egy esküvőn a menyasszony egy másik nő mellett "mellékszereplőként" kevésbé hangsúlyos, azt a képet inkább csak a "főszereplővel" osszad meg...)
:)

Csabi

2014. március 20. | 22:48 | Mausi76

Tulajdonképpen pilipár és pappati megfogalmazták a lényeget, egyet kell értsek velük. Ennél léteznek sokkal szebb pillanatok, még öltöztetés közben is.

adott pontszám: 4,5
2014. március 20. | 17:58 | Blex

Hali!
A hangulata elég jó ... készülődés öltöztetés.
A minőség és színvilág is fokozza ezt a hatást.
Szerkesztés lágy élesség jó , beltér és kültér fényei jónak mondhatóak... kivétel a szőke "tincsek" világítós hatása...kicsit könyöknél is.
Nincs gond az itt ott megcsillanó fényekkel , de ha már uralja az egész képet akkor zavaróvá válik nálam.
Üdv!

adott pontszám: 3
2014. március 20. | 11:44 | pappati

Szia!
Nagyon előnytelen az elkapott pillanat!
Hiba az is, hogy az öltöztetőre helyezted a hangsúlyt, nem a főszereplőre, de nagyobb baj, hogy az igazi főhős csupán egy tömzsi könyökből áll a képeden. Más perspektívából, másik pillanat nem készült, ami hatásosabb lenne?
üdv
Ati

2014. március 20. | 08:47 | pilipár

Szerintem ez a kép nem sikerült igazán jól. Nem csak azért, mert technikailag nem különösebben sikerült jól, életlen, néhány részlete kivehetetlenül részlettelen....hanem mert a tartalom - függetlenítve attól is, hogy esküvö elött készült - ebben a formában nem kellöképp figyelemfelkeltö pillanata az életnek. A készülödésnek is van ennél jellegzetesebb és jobb jelenete. Az, hogy egy derékban elvágott hölgy épp levesz, vagy segítséggel felvesz egy ruhát (egyáltalán nem látszik a menyasszonyi ruha szépsége) , az nem fotóra kívánkozó pillanat. Pontosabban így nem. Nem lett ünnepi, nem lett érdekes, különleges.....nem látszik a készülödés izgalma, kapkodása, a menyasszony feszültsége, boldogsága.....semmi nem derül ki a képböl, csak az, hogy két nö öltözködik, miközben beszélgetnek.
Nincs benne az, ami miatt érdemes volt exponálni. Nekem hiányzik a jó téma. Mert valami van, de ennél lehetett volna jobb is. Ez így hétköznapi, nem utal az esküvöre......ha meg másra utalna (egy más koncepció szerint), akkor meg kellene egy kicsit szebb mozdulat, érzékiség, talány....de Te esküvöt akartál, nem "mást", így nem is kalandozhat a nézö más irányba.....szóval ez így szerintem nem az igazi. Hármasnál többet nem érne, mert nem találom benne a figyelemfelkeltö pillanatot. De nem pontozom, hátha számodra szép családi emlék.
Üdvözlettel! Pilipár