BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,3
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. február 22. 10:50
  • érzékenység: ISO80
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés ideje : 2014-02-20
Ugrásra készen

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2014. február 23. | 09:44 | Athos.Photohunting

Heló,üdv
Remek képet csináltál egyik kedvenc fajomról a Tavi béka egy fiatal példányáról. :)
Expó tökéletes csak a kivágás illetve pozíció hagy egy kis kivetnivalót maga után.
Jótanácsként mondom hogy például a kép címe ugrásra készen,de a béka előtt nincs semmi hely szinte,ha nem lenne ez a címe nem is derülne ki róla hogy éppen ugrani készül.Ennyiből sütkérezhet is ...
Szóval az alanynak mindig kell hagyni haladási irányt.
Csak ezért 4 pont .
További szépeket,jó fényeket .
Üdv Attila.

chrissparduc válasza:
Köszi szépen! :-)

adott pontszám: 4,3
2014. február 22. | 19:40 | froghunter

Szia! Már a másik képednél is akartam írni, h nagyobb méretben tedd fel máskor a képed, de valahogy kimaradt...a hosszabbik oldalt nyugodtan veheted 900-1000 pixel körülire, de minimálisan 800 pixel legyen.
Egy szép természetfotón, állatfotón is jobb elidőzni úgy, ha az nem ilyen apró, az apróbb részletek is jobban láthatóvá válnak az állaton, egy 1000 pixel körüli képen.
A brekid penge éles és jó a nézőpont választás is(nekem jobban tetszik, mint a tegnapi képednél), a háttér itt is jó lett, a színek is természetesek...viszont a szerkesztést illetően itt is szűknek érzem a béka előtt...olvastam a tegnapi képednél a válaszokban, h a kompozíciót a kényszer szülte valami görcs miatt(?) ha jól emlékszek...csak tudod, azt a néző nem tudhatja, h miért lett szűk a kép és nem is biztos, h érdekli...a nézőt az érdekli, h milyen az összkép....persze vannak kivételek, aki elsősorban természetfotós, az egy olyan kép esetében elnézőbb a kompozíciót és egyéb dolgok tekintetében is, ha valami különleges pillanat, valami jó kis akció van a képen...az felül tudja írni a kompozíciós és egyéb hibákat is...mindjárt mondok is Neked egy példát...nighthawk töltött 2011-ben egy nagyon jó kis kócsagos képet, ha jól emlékszek Napfénytánc címmel került fel...két gyönyörű kiskócsagot sikerült megfotóznia, kitárt szárnyakkal, csodás fényeknél, jó nézőpontból, a madarak gyönyörű mozdulatával...de, gondolom nem számított egy ilyen csodás pillanatra és úgy tudott komponáni, h lemaradt az egyik madár szárnyából, meg feje felett is kicsit szűk lett...de kit érdekel az, amikor egy ilyen pillanatról beszélünk...ilyen esetben az ember nem feltétlen azzal foglalkozik, h kilóg a madár a képből és kéne még a feje felett egy kis hely...persze természetes, h Ő is jobban örült volna, ha úgy sikerül meglőnie őket, de hát minden nem lehet tökéletes...úgy meg főleg, h 1 pillanat alatt kell egy jó kompót összehozni, a mozgó állatokról.
De egy ilyen egyszerűbb képnél, ahol ráadásul a breki jól láthatóan, egy helyben csücsül, ott már azt várja az ember, h a fotós a helyzetből kihozza a maximunot, kompozíciót, nézőpont, stb. tekintetében egyaránt. A címet nem veszi bele az ember a pontozásba, de ha már címet ad az ember egy képnek, akkor azzal viszont akarva-akaratlan, a nézők többségét el is indítod valamerre...itt az "Ugrásra készen" címmel speciel arra, h ez a béka bizony mindjárt elugrik onnan...így még inkább jól jönne egy kis tér még előtte.
Az, h nem egy bonyolult kép, az szerintem nem gond, békákról természetes körülmények közt nem is olyan egyszerű olyan képet készíteni, ahol valami olyan történés legyen, ami érdekesebbé teheti a képet...persze ha sikerül 1 olyan pillanatot elkapnod, az jó, az megadhatja a képbe azt a pluszt is, h Ne csak a természetfotósok vélekedjenek képedről elismerően. De minden nap tud az ember világmegváltó fotókat készíteni és úgy gondolom, h néha 1-1 ilyen egyszerűbb kép is megfér galériánkban, a művészibb képek közt.
Ez a képed jobban tetszik nekem, mint a tegnapi, bár a szerkesztésén itt is változtatnék, de összességében jobban tetszik, így a pontozásom is ezt fogja tükrözni...
Gratulálok!
A legjobbakat! István

chrissparduc válasza:
Köszönöm! Igyekszem majd! :)

adott pontszám: 4
2014. február 22. | 15:21 | Red Card

Szia! Szerintem majdnem tökéletes, de bal oldalon és felül több helyet hagytam volna, hogy mégis érzékeltessem a teret, amerre ugrani készül a béka.

chrissparduc válasza:
Köszönöm az értékelést!