BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,22
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. február 20. 14:53
  • érzékenység: ISO80
  • fókusztávolság: 42mm
  • zársebesség: 1/200
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2014-02-20
Felfedező

Első békás próbálkozásom! A faj véleményem szerint "Rana arvalis" de hálás lennék ha pontosan segítene valaki beazonosítani! :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2014. február 22. | 15:17 | Red Card

Szia! Szerintem a fotó minősége rendben van, bár szerintem kicsit szűk a kivágás. A bal széléből többet hagytam volna, de biztos van valami oka, amiért nem lehetett.

chrissparduc válasza:
Köszönöm az értékelést! Igen van oka ott van egy kinyúló rücsök aminek az alja belelóg kicist a bal alsó sarokba már így is!

adott pontszám: 4,5
2014. február 22. | 11:43 | Blex

Hali!
Balról szűk és nagyon kifelé mozog... jobbon több tér maradt mint kellene , hiába a jó nézésirány nem arányos ez egész.
Pedig szép a béka , jó a környezet is a faágon és a háttérről is szépen sikerült leválasztani.
A fények jónak tűnnek , nem csillant túl semmi a bőrén és a környezeten sem.
Üdv!

chrissparduc válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2014. február 21. | 20:08 | froghunter

Szia! Az év nagy részében békákat figyelek és fotózok, igaz a tavalyi évben kicsit másképp alakult, mert rengeteg időm ment el a siklók figyelésére és a brekikre kevesebb időm jutott...
Így pontosan tudom, h nem könnyű békákról olyan fotókat készíteni, amik érdekesek is lehetnek valami miatt, a nagyérdeműnek is...
Én is csak ritkán tudom őket elkapni olyan pillanatban, ami visz valami különlegességet a képbe...talán legérdekesebb békás képem és egyben egyik kedvencem is, a békabsztrakt 2 című képem, de az meg annyira kilógott a sorból(a békafotók közt), h nem is igazán tudtak mit kezdeni vele az értékelők és az egyik legkevesebb értékelést kapott fotóm lett...szóval igazából én sem tudok Neked okosat mondani, h milyen pózban, pillanatban, környezetben kellene lekapnod őket, h az nagyobb érdeklődésre tartson számot.
Amivel viszont egy " átlagos pózban" lévő, sokat látott faj fotóját is ki tudod emelni az átlagos fotók közül, azok a következők : különleges perspektíva(ha nincs arra lehetőséged, h a nézőpont tekintetében kreatívkodj, akkor marad a szemmagasságból való fotózásuk), ez sem egyszerű feladat többnyire, így talán egy ilyen nézőpont választással is elkerülheted, h a képed unalmasnak nevezzék...akkor ha csak lehetőséged van rá, akkor próbálj más napszakban is képeket készíteni róluk, alkonyat előtt, vagy napkeltét követően vannak a legjobb fények, amik nem csak a képed színvilágát teszik szebbé, de általában a kép hangulatát is erősíti. Arról nem is beszélve, h a kemény fényeknél szinte lehetetlen vállalkozás megfotózni jól egy nyálkás, nedves bőrű békát, kiég és a sok becsillanás is zavaró lehet...
Eddig a nézőpontot, a fényeket, színvilágot említettem, de valamennyit hozzátesz a képhez az is, ha 1 jó környezetben találsz rá és ott tudod megfotózni. Erre kicsit rá is tudsz segíteni néhány esetben...én kompakt géppel fotóztam, jó 2 évig, amivel nagyon nehéz volt a brekikről jó képeket készítenem, mert nagyon közel kellett kerülnöm hozzájuk, amit a legtöbb faj nem igazán tolerált..főleg a vízibékákkal volt nehéz dolgom...amikor láttam, h hínáros, békalencsés, egyéb búvóhelyet adó növényzettel, gallyakkal fedett víztükör esetén jobban bevárnak és könnyebben fotózhatóak, akkor a közelünkben lévő csatornából vödörszámra kezdtem el hordani a békalencsét, azokra a vizekre (kubikgödrök, kisebb mesterséges kerti tavak, nagyobb tavak horgászok által nem zavart partszakaszaira), ahol nagyobb számban találtam brekiket, ahol a fények beesése jó volt, a fotózásra szánt időben...amikor a békák környezetébe ilyen szinten nyúltam bele, nem zavartam meg őket ezzel, viszont egy szebb környezetet kaptam és a megközelítésük is könnyebbé vált...Ha van rá elég időd, akkor biztos jönnek majd Neked is ötletek, h miként lehetne őket jobban, könnyebben megfotózni.
Élesség, háttér, expó, -remek...a nézőpont is jó, bár án jelen esetben kicsit még feljebb emeltem volna a gépet, szemmagasságba.
A breki elhelyezése a képen viszont nem lett jó...ahogy mondani szokták, az állat kinéz a képből...persze az sem mindig baj, meg van amikor máshogy nem is tud az ember komponálni....de itt mindenképp jobb lett volna, ha a bal oldalt még tudsz adni neki egy kis teret, ha ms nem, legalább a breki feje és a képszél közti területet megduplázva, a jobb oldalból pedig lehetne vágni és így máris javulna a helyzet.
Ha ez a hibája nem lenne képednek, akkor azt mondanám, h egy korrekt békafotó, nem különleges, de rendben van...viszont a rossz kompozíció eléggé sokat ront a képen.
A fajt illetően pedig azt tudom mondani Neked, egy ismerős szakértő véleményét is meghallgatva, h ez egy kecskebéka.
Nem lenne ez rossz fotó, de a kompozíció tekintetében elég gyenge, ezért a nagyobb vonás.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

chrissparduc válasza:
Meftisztelő és nagyon hazsnos értékelés! Köszönöm szépen! :) Sajnos nem tudtam a béka elött több helyet hagyni mert ott van egy rücsök ami belelóg már a képbe ezért kellett levágnom így! A breki nem volt a leg jobb helyen de majd a következő jobban sikerült! :) Elég sok lett belőlük az utóbbi héten! Próbálkozom még!

2014. február 21. | 17:17 | nyünyü

Ez talán hasznos lesz:
http://www.khvsz.mme.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=135%3Aroevid-megjegyzes-a-mocsari-beka-felismeresehez&catid=41%3Aegyesuleti-hirek&lang=hu

:)

chrissparduc válasza:
Megnézem köszi! :)

adott pontszám: 5
2014. február 21. | 17:04 | nyünyü

Szia!
Szerintem is inkább mocsári béka, az erdeinek mintha csúcsosabb lenne az orra. Persze attól is függ hol találkoztál vele. Azt ajánlom keresd fel a helyet tavasszal is mert akkor a hímeknek gyönyörű kék nászruhája van. :-)
Na akkor a fotóról: Én eleve elfogult vagyok ezekkel a fotókkal kapcsolatban, mert a kedvenc témám volt kompaktos időszakomban a békák, bogarak, rovarok, stb. fényképezése. Nos... a háttér szuperül elmosva, én bal oldalról többet hagytam volna bár nem tudom mi van ott. Jobban tetszene ha béka uraság közelebb lenne a jobb szélhez, hogy ugye ne kifelé nézzen. (Bár nem tudom egy békánál ki mondja meg hogy merre néz...) Ennek ellenére is tetszik. Szinte az egész kép a barna árnyalataiból áll. A cím is stimmel. A mocsári békád is szimpatikus. :)

Szép fényeket!
Nyünyü

chrissparduc válasza:
Köszönöm szépen! :) Sok van belőlük felénk úgyhogy biztosan fotózom még őket!

adott pontszám: 3
2014. február 21. | 16:21 | Robes30

szia!a béka nevét sajnos nem tudom,a szerkeszt. nem előnyös a béka előtt több helyet kéne hagynod, a háttér szép mosott,az élesség lehetne jobb is ,javítandó képnek tartom!további jó fényeket!

chrissparduc válasza:
Szia! Sajnos nem tudtam a béka elött több helyet hagyni mert van ott egy rücsök!így is belelóg a sarokba kicisit! Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3,8
2014. február 21. | 11:34 | cyw

Szia!
Sajnos nem értek a békákhoz, így a fajban nem tudok segítséget adni, de froghunter biztos tud majd valamit mondani!:)
A kompón annyit változtattam volna, hogy pont a bal oldalon hagytam volna több teret és jobbon kevesebbet. Így nekem balon elég szűkös lett.
Fények azok elegendőek voltak. A fatörzs vagy nem tudom min pusztul, az nem a legszerencsésebb, mert a békának is ilyen barnás árnyalata van és nem tud teljesen elkülönülni tőle.
Minőségileg nem rossz, de egy pici telítettség még nem ártott volna rá szerintem, hogy szebbek legyenek a színek.
További szép képeket!
üdv.

chrissparduc válasza:
Köszönöm az értékelést! Igen utólag nézegetve igazad van! :) Csináltam még egyet az szerintem jobban sikerült, csak nem akartam egyszerre feltölteni őket meg ellőni a krediteket, de majd feldobom azt is ha van rá igény! :)