BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,72
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. január 25. 19:27
  • objektív: 50mm Nikkor 1,4
Újra itt a tél

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. február 11. | 23:11 | Paxillus

Nem nagyon ismerem még a műfajt és a súlyom csak a valóságban nyom sokat a latban, de megkockáztatom, hogy egy óvatos érzésen alapuló kis értékelést adjak. Nálam ez a glamourhoz kevésnek tűnik. Tényleg inkább hideg van a képen és a glamour túlfűtöttsége nem tud érvényesülni. A színek sem engedik felmelegedni az érzést, nem látom benne azt a finom erotikát, ami előidézné a glamour érzést. Inkább szégyenlős, fázós, hangulat érződik. Nem pontozok, mert mint mondtam inkább csak amit érzek azt írom, mert nem értek hozzá. Megbántani természetesen nem akartam a fotóst. Üdv P.

Fotodbotond válasza:
Volt már pár flash az életemben, amikor a sípályán maximális felszereltségű csajok láttán azon merengtem, vajon mi van a síruha alatt. Talán még egy élményem is van, ahol hasonló látványban volt részem, és megmaradt bennem. Mivel eljött az alkalom, gondoltam emlékeztetem magam erre az élményre. Isten ments, hogy megbántottál volna, sőt, örülök a véleményednek!
Üdv. Botond

2014. február 4. | 19:31 | mutty.hu

Sok jó képek köszönhetek a kis kompaktomnak, de most annyira nem jött össze neki. A telefon szerintem nem való fényképezésre, bár lehet hogy csak azért mert egy Noé által is használt Nokiám van.

Amit most feltettem is viszonylag kevés interakcióval (megtekintés, értékelés) elsüllyedt.

Itt a klasszikus értelemben vett szép, a minél lengébben öltözött nő, a színes természetfotó és vagy igen vagy nem alapon a groteszkebb képek mennek.

Az adatlapomon szereplő honlapomon lévő "fotóblog" menüpontot frissítem évek óta, bár vannak valóban "jegyzetszerű" képek, de oda felteszem az érdekesebbeket évek óta, azt is amit ide nem. Pl. a januári utolsó kép (ami most a legfölső) arról beszéltem alább ("Ballag" a címe)

Fotodbotond válasza:
Jövök hozzzád és szétnézek! :)

2014. február 1. | 21:09 | mutty.hu

Visszaléptem hogy megnézzem a reakciót, lekattintotam 2-3 képet, és mind régi bútordarabé. Mintha a fotózzra szépen visszaszivárognának azok, akik régen aktívak voltak, aztán valahogy eltűntek, vagy csak saját magamat látom kivetülni ebben?

Mindenesetre örülök hogy van itt élet, bár a kép kevés, de ezek szerint a régi fanatikusok nem érezték jól magukat máshol, és ez az oldal még úgy-ahogy él.

Tegnap majdnem lőttem egy tökjó képet, de csak a pici Sony kompakt volt nálam, és nagyon nem akaródzott neki a "szemben a nappal" dolog.

Meg mostanában olyan képeket csinálok, ami itt nem (volt) közízlés tárgya. Viszont van 9 kreditem... Hmm. meggondolandó.

Fotodbotond válasza:
Jól tetted. Igen, mintha kezdene unalmassá válni a FB-ra jellemző mindenre tetszikelés, bár az is lehet, hogy mindketten azt hisszük zajlik itt az élet. De jól van ez így, hátha többen szivárognak vissza. Volt időszak, hogy kerek évet még csak ide sem kattintottam, aztán egyszer csak beugrottam szétnézni és olvasgatni egy kicsit, olykor derülve, máskor meg bosszankodva.
Egyébként utcán én is csak max kompakttal járok és persze telefonnal, de eddig még olyan téma nem jött szembe, amit meg ne tudtam volna oldani ezekkel, innen is látszik, nem vagyok vérbeli sztrítfotós.
Mit értesz itteni közízlés alatt? Be kell nézzek hozzád! :)

2014. január 27. | 16:51 | mitcsenkov

Jé... te is felbukkansz még itt néha? :)
Rég láttam a képeid, de pár évvel ezelőtt volt néhány fekete-fehér fotód, amit nagyon szerettem.
Körbe is nézek nálad mindjárt ismét. :)

Fotodbotond válasza:
És lám, lassan előkerülnek a régi motorosok. :D Igyekszem visszatérni, hiányzik a közeg. :)

adott pontszám: 5
2014. január 27. | 16:33 | mitcsenkov

...és a hideg miatt már egy bikinifelsőt is fel kell venni a kabát alá. :)

Észrevételezhetnénk a kissé suta vágást a kép alján (kar/kézfej), de ne tegyük. A szélfútta hajjal, a háttér (égbolt?) remekül keretező fényeivel, és a lapos-téli fényekkel és színekkel remek jó téli _hangulatot_ tükröz.

Divatfotónak szerintem jobb, mint glamour-nak, de ez nem egy lényeges szempont.

Fotodbotond válasza:
Szó szerint. Egyébként a jelenetet megelőzte egy havas-bikinis sorozat, ez már csak amolyan levezető volt.
Örülök, hogy benéztél. Jövök én is hozzád. :)

adott pontszám: 5
2014. január 26. | 20:14 | szbptr

Szia,
tetszik ez a kép! Ritkán fog meg egy pasztel, fakó, retro hatású kép, de szerintem jelen esetben ez a megfelelő előadásmód.
Az alany izgalmas, rejtelmes és az, hogy a haja lebben a szélben dinamikussá teszi a képet.
Számomra még érdekesebbé válik az egész azzal, hogy a lány nem néz ránk, el van foglalva a kabátjával, így kissé spontán hatást keltve.
Szép fotó!

Fotodbotond válasza:
Na, épp az előbb kommentált valaki, hogy a nézést hiányolja. Ki igazodik el ebben a világban!? :D
Az én szűrőmön átment a kép, gondoltam megosztom veletek, így örülök minden hozzászólásnak, ami kicsit is érdeklődést és véleményt tükröz.
Köszönöm.

2014. január 26. | 19:14 | szódás love

Értem a kontrasztpoént, pontosabban: látom, hogy téli kabát kesztyűvel és alatta csupán bikini, de jobban működne talán, hogyha kilesne felénk a haja mögül óvatosan/titokban. Az adhatná az igazi sztorit, az vonhatna minket igazából magával. Szerintem. Kár, hogy ez benne maradt.
Amúgy a többi képed javarészt igazán remek, réges-régen is nagyon szerettem őket nézegetni! Mindig kiváló modellek és beállítás, sztori és technika, stb. Ez most (nekem) annyira nem, de ennél nagyobb tragédia sose érjen :)

Fotodbotond válasza:
Ellenfényben, mínusz hét fokban, ami szélben kétszer annyinak tűnt, nem igazán volt szerencsés kínozni szegény modellt, mégha a fotózás is az ő ötlete volt. Egyébként meglehetősen jól viselte a tortúrát, hiába na, igazi sportember. Egyébként gyakran elfog a honvágy ide, ahol nincsenek felelőtlen lájkok minden xarra, felületes kapcsolatok, hanem egy kommenthezhez emberileg is oda kell tenned magad.

adott pontszám: 5
2014. január 26. | 12:04 | pilipár

A hangulata tetszett meg leginkább....amit a színvilág, a szélfútta tincsek adnak.....
Nem tudom, hol sétálhatott a hölgy bikiniben, ahol hirtelen rátört a tél, de igen elörelátó volt, hogy a naptej mellé biztonságból betette a síkesztyüt és a prémes kabátot is ;)
Nem tudom, mit dicsérhetnék rajta.....nekem a fények, az elkapott mozdulat, a nöies és hangulatos látvány alapozza meg az ötöst. Különleges körülötte az ég és a háttér adta elegy.....jó kép, egyedi. Akkor is, ha talán másképp is jó lenne a szerkesztés, és ha alul hiányzik még pár centi :)
Üdvözlettel! Pilipár

Fotodbotond válasza:
:D
Szia! Igen, eltévedt a hölgy, legalábbis nagyon úgy néz ki. Egyébként nekem is ugyanazok tetszenek, az elkapott pillanat, a mozdulat..stb. Nehéz megfogalmazni, de ezért van itt a kép, hogy majd ti. :)
Üdv. Botond

adott pontszám: 5
2014. január 26. | 01:30 | P3kmen

Üdv! Ma már körülbelül tizedjére nyitom meg ezt a képet és minél többször nézem meg annál jobban megfog, sőt. Most kezdett bennem megfogalmazódni hogy miért. A kép színvilága és fakósága közti átmenetet fantasztikusan megoldottad. Az a hatás jön át, hogy a beúszó felhők kezdik ellopni színeket, érkezik velük a hűvösebb fuvallat amit a hölgy haja tökéletesen prezentál. Kabátka felkap, összehúz.. És itt jön a képbe a sárgás hatás: Ettől a kabát nem csak a hölgyet mentette meg a fagyhaláltól hanem a nézőt is. Gratula ez ütős lett :)

Fotodbotond válasza:
szia! Ha hiszed, ha nem, ugyanezekért fogott meg engem is, persze én fényképeztem, de sokszor úgy érzem szinte semmii közöm a végeredmény hatásához. Igyekeztem egy kicsit melegíteni az összhatást, színhelyesen, vagy kéken nagyon ridegnek tűnt, maradt ez a hatás.
Köszönöm a véleményed.
Üdv. Botond

adott pontszám: 3
2014. január 25. | 23:41 | natureeye

Hát a glamour kategóriába semmiképpen nem illik. Kár, hogy a lány arcából nem látunk semmit, és nagyon furi ez a téli kesztyű meg bikini felső együttes. De gondolom ez a blikfang a dologban, viszont nálam nemigazán működik, csak furi. A tél sem jön át, sem a színvilág, sem a téli háttér (merthogy nem téli).

Fotodbotond válasza:
Igen, jól gondolod, tényleg ütköztetni akartam a szélsőségeket, a nyári viseletet a zimankóval. Egyébként tényleg tél volt/van, épp mínusz 7 fok körüli hőmérséklettel, ezek szerint nem jön át a képen. :-/

2014. január 25. | 21:41 | mutty.hu

Jé, gondoltam belépek, erre kaptame gy értékelést egy 2008-as képre, és hirtelen jött ötletből nyomtam egy pontozást egy szintén 2008-as ismerősre... :)

Fotodbotond válasza:
Na látod, látod! Hogy mik vannak! Igyekszem reaktiválni magam, több kevesebb sikerrel, de most épp jól összefutottunk. Mi van veled? Nem jössz vissza? Vagyunk itt még páran a régi bagázsból. :)

adott pontszám: 4,5
2014. január 25. | 21:39 | mutty.hu

Tomboló hóesésben talán királyabb lenne, de talán nem szállna így a haja...

Vagány kép, nekem az alsó vágása nem tetszik, de akkor jobbra is lehetne picit több tér... Ez az én ízlésem.

Fotodbotond válasza:
Épp nem havazott, változó idő volt, hol felhős, hol napos, de mindenképp hideg. Teljes képkoczkát látsz, nem tudtam többet meghagyni, persze mehettem volna hátrébb, de elismerem, hogy a kocsiban ültem. :)

adott pontszám: 5
2014. január 25. | 20:29 | cyw

Szia.
Kicsiben is tetszett a képed, de nagyítva még jobban látom a részleteket!:)
Ennél a képnél szerintem jól áll hogy kicsit fakóbbak a színek, gondolom a nappal szembe fotózás miatt lett ilyen. (remélem az nap):)
Tetszik a kivillanó mell(tartó), az öltözéke, a meglibbent haja, adja a glamouros hangulatot.
Élesség, kompó, fények megfelelőek.
Az arcát azért megnéztem volna, remélem csináltál olyat is!:)
Összességében nekem bejön, de biztos lesz aki talál valamit!:)
További szép képeket!
üdv.

Fotodbotond válasza:
Szia! Szinte mellékesen készült a kép, a sorozatból mégis talán ez tetszik a legjobban. A modell hívott, hogy téli fürdőruhás képe még nincs, mint ahogy nekem sem volt, így útnak eredtünk. Nem volt egyszerű a műfaj, ugyanis mínusz 7-8 fok volt, még én is fáztam, nemhogy a fényképezett. Sokat vacilláltam képekkel, hogy milyenek legyenek hatásilag, végül ez lett.
Köszönöm a véleményed.
Üdv. Botond