BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,78
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. január 20. 15:10
  • érzékenység: iso-80
  • zársebesség: 1/100s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2014-01-20
Levélcseppek

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. január 22. | 23:59 | froghunter

Szia! Hasonlót mindenki fotóz, mikor elkezdi a fotózást, mert akkor még minden érdekességnek számít az embernek, meg aztán gyakorol, próbálgatja az új gépet...én is fotóztam hasonlókat, gyakorlásnak jó, de egy fotómegosztó oldalon nehéz már igazán jót, érdekeset mutatni ebben a témában...persze próbálkozni kell, mert sosem lehet tudni...de már maga az, h a levél egy részletét megfotózzuk 1 vagy több éles vízcseppel, az kevés. Nem tudnám megmondani Neked, h hogy is kéne próbálkozni, meg persze nem is akarom megmondani, h mit fotózz...csak azt mondom, h próbálj érdekes, egyedi képet készíteni, legyen a célod, bármilyen témában való fotózásnál, h úgy mutass meg valamit, ahogy azt nem, vagy csak ritkán látni.
Próbálj szép fényeknél is képeket készíteni, a legalkalmasabbak erre, a napkeltét követő és az alkonyat előtti fények. Ha ilyen fényeknél fotózol, akkor a képed színvilága is sokkal szebb lesz és általában a kép hangulatát is emelik ha szép fényeknél fotózol.
De segítségedre lehet egy kevésbé szokványos fotó elkészítésében, egy különleges nézőpont választás is...többnyire állatokat és növényeket is a saját magasságukból fotózunk, de ha az ettől eltérő nézőpont által még érdekesebben tudod bemutatni fotóalanyodat, akkor térj is el a megszokottól...
Érdemes a háttére is nagyobb hangsúlyt fektetni ha növényeket vagy állatokat fotózol a természetben. Persze itt nem elsősorban a háttér homogenitására gondolok...néha kimondottan jó, ha egy homogén háttér előtt fotózol le, mondjuk egy állatot, de nem csak így lehet jó egy fotó termáészetesen. De az biztos, h egy szé környezetben, jó háttér előtt "pózoló" állat vagy növény fotója sokkal szebb lesz, tehát a háttér is fontos szerepet kap egy kép megítélésénél, ha szép, akkor nagyban javíthatja az összképet, ha nem szép, sokat ronthat képedn.
Itt ugyan látok éles cseppeket, igaz szűk a DOF, de még sem elég mosottak, az itt ott látható levelek, szárak és a háttér világos foltjai is eléggé vonzzák a tekintetet.
Képed több szempontból is javítandó, így ezt most csak így tudom pontozni.
A legjobbakat! István

chrissparduc válasza:
Ez egy igazán hasznos és bőséges értékelés volt számomra! Köszönöm!

adott pontszám: 4,7
2014. január 22. | 17:45 | Blex

Hali!
Érdekes ez a levél csakúgy a színvilág is , tetszik nekem.
Jó az élesség szerkesztés , nem sok ujjat tud mutatni egy harmatos levél de ez hangulatos is kicsit.
Amivel még javítható : a fehér nagyobb foltok mérséklése , akár nézőponttal már a helyszínen akár egy kis utómunkával.
A sötét aljú levél sem igazán látványos , kicsit zsúfolttá teszi azt a részt , elkerülése csak a téma megválasztásánál lehetséges . Így a világos sötét rész közel egymáshoz kicsit zavaró... mérsékelni nehéz őket.
Üdv!

chrissparduc válasza:
Köszönöm! Ennyit tudtam egyenlőre kihozni belőle! Tavasszal remélem már lesznek érdekesebb témáim is! Nekem még ez si új úgyhogy tanulok ebböl is sokat! :)

adott pontszám: 4
2014. január 20. | 17:29 | kispimasz222

Szia!
Szép kép de volna két javaslatom. A témát ne rakd középre. A másik hogy a mélységélességen változtatnék. Ha a téma a vízcsepp, hadd legyen éles a képen látható összes. Nem fog a háttér rovására menni, ahhoz elég homogén.
További jó fotózást!

chrissparduc válasza:
Köszönöm a tippeket! Próbálkozom még! :)

adott pontszám: 5
2014. január 20. | 16:44 | rob.

Szia! Nagyon szép kép! Szerintem rendben van vele minden jó az élesség a vízcseppeken szépek a színei.
Tetszik!

chrissparduc válasza:
Örülök, hogy tetszik! Köszönöm! :)

adott pontszám: 4
2014. január 20. | 15:31 | sarobee80

Szia,
nagyon kellemesek a színek, összhatásilag rendben van, talán a mélységélesség lehetett volna nagyobb, hogy a középpontban lévő levél egésze éles legyen.
Egyébként nekem nagyon tetszik

sarobee

chrissparduc válasza:
Köszönöm! Eléggé behatároltak a beállítási lehetőségeima gépen, de még ismerkedünk egymással! :)