BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,12
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. január 14. 22:03
Fly

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,2
2014. január 30. | 15:44 | froghunter

Szia! Nem tudom, h miért döntöttél az ff mellett, talán a háttér fűszálai lehettek zavaróak színesben...nem tudom...de tetszik.
Amit változtatnék, az a légy elhelyezése a képen, talán a fűszál, sarokból-sarokba futására hegyezted ki a szerkesztést, de szerintem így nem a legjobb eredmény született, mert a légy pozícionálása emiatt nem lett a legjobb...mert így légy pajti eléggé a kép tetejére szorult, próbáld ki egy másik vágással is(ha még nem tetted volna), úgy, h alulról vágsz belőle jócskán és ha ehhez a képarányhoz ragaszkodsz, akkor szűkítheted a képet a két oldalon is.
Ami még nem kéne a képbe(persze tudom, h az állatok természetben való fotózása nem kívánságműsor), az a jobb alsóból felfelé tartó, balra dőlő fűszál...nélküle jobb lenne a kép, mert megtöri a háttérben halványan látható, világos szálak ritmusát...tudom, h egy természetfotónál sokan elutasítják a bármi nemű beavatkozást, de itt én bizony kiszedtem volna azt onnan utólag...legfeljebb másik kategóriát választottam volna aztán.
Ezek, amikről írtam, nem égbekiáltó hibák(inkább csak a kompó az ami komolyabb átalakítást kíván), azért írtam róluk ilyen hosszan, h egyértelmű legyen, miként képzelem el a javítását...a pozitívuma sokkal több képednek, amiket fel is sorolnék, jó a nézőpont választás, jó az ff és az élesség is ok.
Szerintem ez nem egy rossz kép, apróbb hibák vannak csupán.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

ad50 válasza:
Szia! Köszönöm az építő jellegű hozzászólást! A Belógó fűszál engem is zavar, el tudtam volna tüntetni nyom nélkül, de ennyire nem akartam belenyúlni... Üdv!

adott pontszám: 5
2014. január 18. | 20:40 | K.Zoltan

szia

csak gratulalni tudok nagyon jo kedves kep megha legyröl is van....szep arnyalatok es összhang szepen eldolgozott hatter es eles kep a lenyegröl

ad50 válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 4
2014. január 18. | 13:14 | Blex

Hali!
Mindig érdekes a hatás egy makrón ha elvesszük a színeket , itt is kíváncsi lennék az eredeti színekre... lehet nagyon harsányak voltak vagy erősek a fények? nem rossz ez így de nem is természetes annyira.
A szerkesztés kicsit kényszerezett a kifutó fűszál miatt , nem teljesen harmadon van a légy , de fogalmazhatunk úgy is hogy sok az alatta és balra lévő tér.
Az élesség kicsit elcsúszott... legalábbis nem a fejét lehet a legélesebbnek látni, lehet a kontraszt zavar be mivel a feje előtt egy világosabb sáv van a háttérben.
A fűszálak játéka szép a háttéreben , a fűszál amin ül valószínűleg kicsit túlvilágított.
Üdv!

ad50 válasza:
Köszönöm a véleményt! Ez nem makró felvétel, nem is abba a kategóriába soroltam be. Makró felvételt arra alkalmas makró objektívvel lehet készíteni, nem kit objektívvel, ezért került a természetfotó kategóriába. A színekkel nem volt semmi gond, egyszerűen csak jobban tetszett egy kevésbé megszokott látványvilág... Minden jót!

adott pontszám: 5
2014. január 17. | 00:13 | krbraid

Helló!
Nagyon tetszik ez a kép. A kompozíció szerintem nagyon jól el lett találva azzal, hogy a légy a kép jobb felső részéből néz átlósan a bal alsó rész felé. Nagyon szépen tisztán látszódik a légy minden részlete, a háttér is pont megfelelő. Szerintem jó választás volt a fekete fehér színvilág is. Hibát nem nagyon találtam rajta.

ad50 válasza:
Köszönöm szépen!

2014. január 16. | 21:29 | Roti

A címmel kapcsolatban én voltam a figyelmetlen. :)

adott pontszám: 5
2014. január 16. | 13:54 | Roti

Szia!
Érdekes hangulatú fotót! Tetszik a fekete-fehér kidolgozás. Jól eltalált tónusok.
A számomra érdekes kép.
Szép éles.
Bennem kissé abszurd gondolatokat keltett nem éppen a repülést.

ad50 válasza:
Köszönöm szépen! Örülök, ha tetszik! A címben az légy angol megfelelőjére gondoltam, de ez nem egyértelmű, tény. Üdv!

adott pontszám: 5
2014. január 16. | 07:25 | Kutite

Szia! Csodálatosan szép kép! Szerkesztés, élesség,háttér minden a helyén van úgy ahogy kell. A FF is illik hozzá de megnézném színesben is... biztosan szép lenne úgy is! Köszönöm,h élvezhettük a képedet...

ad50 válasza:
Nagyon köszönöm az elismerő véleményt, jól esik, hogy így gondolod! Először színesben akartam, de így kevéssé szokványos, úgy gondoltam... Minden jót!

adott pontszám: 4
2014. január 15. | 18:32 | Szilárd.

Szia!
Szép éles legyecske, megnézném színesben, úgy gondolom szebb lenne, így picit szürke. Látszik a képen a tudatos szerkesztés, bár én 45°-os szögből fotóztam volna, hogy látszódjon a másik szeme is. Érdekelne volt e valamilyen makró lencse az obi előtt.
Szép fényeket!

ad50 válasza:
Köszönöm!
Ha érdekel és szeretnéd, elküldöm színesben szívesen. A feltöltés során veszített egy keveset az élességéből a kép. Amúgy - a kérdésedre válaszolva - az E-410-hez gyárilag adott kit obijával készült a kép, nem makróval...

adott pontszám: 5
2014. január 15. | 17:53 | szalaimate33

Szia!
Tetszik a képet átlósan átszelő fűszál.Jól felosztja a képet, és a tekintetet a légyre vezeti. A fekete-fehér jó választás, mert így még jobban kiemeled szerintem a témádat (+ jó hogy ilyen élesen és kidolgozottan látni). Az életlen háttér is jó.
Üdv: Máté

ad50 válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 4,5
2014. január 15. | 15:30 | cyw

Szia.
Ügyesen le tudtad kapni a zümit.:)
Szép lett az ff, még jól áll neki a sötétebb háttér is. A légy élessége szép, kompó jó, egy kicsit még mehetett volna közelebb is, bár akkor lehet észrevett volna!:)
A belógó fűszálért nagy kár, eltűntethetted volna. Amúgy tetszik!
További szép képeket!
üdv.

ad50 válasza:
Köszönöm! Utólag már nem akartam belepiszkálni, akkor pedig elriasztottam volna a legyet, ha ott nyúlkálok, de valóban nem hiányzik oda...

adott pontszám: 4
2014. január 14. | 22:12 | Ananina

Szia!

Tökéletesen sikerült fotó, szép, átlós kompozícióval, az aranymetszésbe komponált "alannyal"....aki mellesleg szép, éles is.
Tetszik fekete-fehérben, de azért megnézném színesben is.
Apró hiba talán a jobbról belógó fűszál, ami kicsit bele is ér a fő témába. De ettől eltekintve szép munka!

ad50 válasza:
Köszönöm! Szerencsére a légybe pont nem, de amúgy engem is zavar/zavart, de elriasztottam volna a modellt, ha arrébb teszem... Utólag el tudtam volna tüntetni nyom nélkül, de nem akartam "csalni" mert grafikus programmal bármit összehoznék, ahhoz nem kell fotós tudás. Színesben is jól néz ki szerintem, de így kevéssé megszokott, izgalmasabb meglátásom szerint. Minden jót!