BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,87
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. november 17. 10:49
Burek

recept: http://izharmonikus.blogspot.hu/2013/10/turos-burek.html 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2013. november 24. | 23:43 | mazzz

szia, jó kép, pár apró észrevétellel. Szerintem a fekete asztal túl komor, a terítő-asztallap arány fordítva kellemesebb lenne. A tej számomra ebben a formában értelmezhetetlen, ha inni kell, akkor pohárral, ha valami alapanyag, akkor a többi összetevőből is kellene, mert így magában nem tiszta, hogy mit akar ott. Morzsák: ebben a formában kissé malac, ha a szelet körül van a tányéron, az ok, na de még a tejesüveg mögött az asztal túloldalán is, az már túlzás kissé. A fények tetszenek, és tényleg közel van ahhoz, ami szerintem kiváló, grt

m3ss válasza:
Koszi. Lehet a morzsa az asztalra nem kellett volna, igaz. Nekem bejon ez a fekete hatter, a barna amugy egy konyharuha.
Az uvegben ivojoghurt van, azzal szoktak altalaban fogyasztani a bureket. De lehet kicsit kommersz az az uveg, en is elgondolkodtam rajta :)
Koszi az ertekelest, hasznos volt!

adott pontszám: 3
2013. november 17. | 22:40 | Tyus

Szia! A színek szépek a fotón de a koncepciót teljesen hibásnak látom.
Ötvözted a "sütőből frissen kiszedett" és a -szépen- "feltálalt" állapotot, ráadásul rosszul.
Lehet ez sok esetben működik, de itt szerintem vagy az egyik vagy a másik megoldást kellett volna választani.
Ahogy nézem a fotót, nincs benne sem elegancia, sem autentikus házi jelleg.

Látunk egy (szerintem) régimódi kerek sütőedényt, ami ráadásul takarja a süteményt, és láthatunk egy szögletes modern tányért, modern asztalt. Mindezt úgy tálalva, hogy nem megjön az étvágyam, hanem elmegy a morzsák és a gyűrött terítő/szalvéta látványa miatt.
Ha egy falusi környezetben mutatod be, a fa tüzelésű kemence tetején, evőeszköz nélkül, akkor lett volna valami varázsa a morzsáknak (talán). Ebben a formában gasztronómiai igénytelenség

A kép előterében ráadásul egy emelőkanál nyele van. Ha van a tepsiben kanál, akkor a tányéron is illene lennie valami villának.

Szumma:

Szerintem ha a négyzetes tányéron lefotózod a feltálalás pillanatát morzsa nélkül, szép terített, rendezett asztalon, evőeszközzel, szalvétával egyéb kiegészítőkkel, akkor jobb lett volna a végeredmény. Ebben a formájában nekem nagyon ellentétes. Disszonáns a hatása: korban, ingerekben, esztétikában. Javítandó.

m3ss válasza:
Koszi. Lehet van vmi abban az ellentetessegben amit irsz. Par dologgal viszont nem ertek egyet. A bureket altalaban kezzel eszik, nem evoeszkozzel. Olyan mint egy peksutemeny, ott is veszed. Harapod. Eleg furan nezne ki kessel-villaval :)
A sutoedenyben levo tobbit tenyleg nem latni teljesen, viszont a benne levo masik szeletet kiemeltem targyakkal, hogy latni lehessen. Hogy oldanad meg hogy ennel tobbet lattass belole? Nem gondolom hogy baj lenne vele ilyen teren.

adott pontszám: 5
2013. november 17. | 20:36 | katyakit

Szia!
Nagyon gusztusos lett! Koszonjuk a receptet, kiprobalok! Tetszik az egyszeru dolgok belekomponalasa, semmi rikito-kihivo szin, minden passzol... Talan az abroszt nem tettem volna... Tetszik az elemek elrendezese, 3szog formaban... Kicsit talan lejjebb komponaltam volna, amig a hatter zavaro elemei meglatszanak...
Szep fenyket!
Udv!

m3ss válasza:
Koszi.

adott pontszám: 4,8
2013. november 17. | 18:12 | Blex

Hali!
Picit magasnak gondolom a nézőpontot , egy kis mélység játék meg tudná bolondítani a képet , így szinte mindent élesen látunk.
Teszik az elrendezés , de jobb lenne ha valami ki van emelve, pl a kivágott szelet.
A morzsa dekor-ról nem tudok okosat nyilatkozni , határozottan nem tetszik ,de ez ne legyen az értékelés része :)
Üdv!

m3ss válasza:
Koszi, kicsit tenyleg lehet magas lett a nezopont...

adott pontszám: 5
2013. november 17. | 16:24 | froghunter

Szia! Ízlésesen elkészített, gusztusos ételfotó...sokat ettem régen Jugoszláviában, majd Szerbiában, meg pleskovicát( ennek nevét már a fene se tudja, h pontosan írom-e)...lényeg a lényeg, h finom étel.
Szépen van fotózva, jó a kompó, élesség, az elszórt morzsákat is jó ötletnek tartom.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

m3ss válasza:
Koszi. Mi is Horvatorszagban szerettuk meg. Amugy ez a recept van olyan jo, mint amiket kint lehet kapni :) Talan plejskaviacanak hivjak? Nem is tudom. De tudom mirol beszelsz, szeretem azt is nagyon. Jo a (volt) jugoszlav konyha nagyon. :)