BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,03
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. október 20. 22:05
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Fényfogó

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. november 6. | 23:28 | Vadliba

Szia!

Nekem ez is tetszik.
Érdekes, hogy a címével a kép erős harmóniában van.
Sokan ezen az oldalon nem tudnak címet adni a fotóiknak. Lehet néha én sem:)
De ez az egyszerű virág, ahogyan ábrázolod és melléírod a fényfogót, nekem nagyon eredeti.
Pont az jutott eszembe, amikor megláttam, hogy olyan, úgy tartja magát, mintha napraforgó lenne.
Egyszerű, nem agyonbonyolított fotó.
Nagyon jónak érzem a virág elhelyezését a képmezőben, a jobb felsőből érkező fény egységével. Ez így kerek.

Nem tudom megítélni, hogy elég éles-e. Szerintem nem.
Meg valójában azt sem értem, mit jelent, hogy csak kettő rekeszérték van a gépen, amit állítani tudsz?!

De mindezek ellenére ötöst adok, mert nekem a fotó tetszik.

Üdvözlettel
Vadliba

Asztalosné válasza:
Köszönöm!
A címekkel én is bajban vagyok,de itt sem mindig veszik figyelembe az értékeléskor.A másik amivel bajom van a \\\"tucat\\\" szó.Nekem még az nem létezik,így nem is tudom eldönteni mi az.A harmadik az értékelés.Sose voltam jó elemzésből,csak azt tudtam hogy valami tetszik vagy nem.Sokszor nehéz leírni szavakkal,meg a tudásom is kevés még hozzá.Tényleg úgy csipegetek mindent össze szemenként.
A mélység élesség állítással az a gondom hogy FUJI FINEPIX S2100HD gépem van,és azt a \\\"manuális mód blende és zársebesség állítással\\\" opcióban tudom csak változtatni,és itt csak két érték között lehet választani.Például F3.5 és F7 között.Remélem érthető voltam!?Már arra rájöttem hogy az én gépemmel nem fogok jó makro képeket csinálni,ez is valami.
Azért is jó ez az oldal hogy mire jó gépem lesz egyszer(3 gyerek,ÓZD...),addig tanulok.
Még egyszer köszönöm hogy foglalkoztál a képeimmel!Szerettem volna viszonozni a krediteket is ,de a magas pontszám miatt nem lehet.

2013. november 3. | 07:49 | mariska56

A "ferde" fotozast ugy ertem, hogy a virag ne alljon hanem ferden legyen, pl a sarokbol "benyulva"

Asztalosné válasza:
Volt olyan verzióm is,de szerintem az sem jött volna be jobban.Köszi!

adott pontszám: 3,8
2013. október 25. | 22:19 | Tincsi_2

Szia! Kicsit életlenre sikerült a virág, s a nagy kék háttérrel, ami gondolom égbolt, nem túl látványos, egy kis felhő talán jó lett volna arrafelé. Amúgy jó, hogy nem középre szerkesztetted, és nem alulról fotóztad, ez tudatosságra utal. De a kép javítandó. További jó fotózást!

Asztalosné válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2013. október 23. | 14:47 | mariska56

Van valami bajos ebben a viragban, ahatter jo hogy egyseges, a szog is jo. A fokusz erzesem szerint nem jo helyen van, jobban kellett volna rairanyitani a szirmokra.Egy kicsit ferden fotoztam volna, a hatter miatt nem lehet erezni...

Asztalosné válasza:
Köszönöm az értékelést!Te vagy az első akinek bejött a háttér!Az"egy kicsit ferdén fotóztam volna"-t nem értem teljesen.

adott pontszám: 4
2013. október 22. | 22:06 | Ashi

Üdv! Fényevő kócoska.
Az élesség nem a legjobb, és zavaró a túl sok egyöntetű kék a virág körül. Felülről talán lehetne vágni, csökkentve ezzel a kép kék-monotonitását. A cím kifejező lett, valóban, akár a Vénusz légycsapója, úgy zárja magába a fotonokat.:-)

Asztalosné válasza:
Köszönöm az értékelést és a pontot is.Te vagy az első aki figyelembe vette a kép címét is!

adott pontszám: 3
2013. október 22. | 10:30 | csakazertis

Szia! Az ilyen képek ellenfényben, vagy harmatosan mutatnak jól. Az erős napsütés nem válik előnyére a képnek. Az látszik, hogy tudatos, de eléggé elcsépelt. Mondjuk a nézőpont új. Viszont a háttér (ami a kép nagy részét kiteszi) meglehetősen unalmas.
300 k-ra egyszerű a tömörítés: megadod, hogy mekkora méretre tömörítsen. Ez PS-ben a mentés webre funkciónál találod meg, de egyéb szerkesztők is tudják.
Tölts még, értékelj, éledjen fel az oldal!
Üdv
Tamás

Asztalosné válasza:
Köszönöm!Nekem nem volt olyan egyszerű rájönni hogy kell(nő vagyok),de végül sikerült.

adott pontszám: 3
2013. október 22. | 07:58 | lolo29

Nekem nagyon életlen így nem jön át a kép

Asztalosné válasza:
Hova kéne mennie!?:)

adott pontszám: 3
2013. október 21. | 19:29 | calabash

Sajnos nem lett elég éles, sőt meglehetősen életlen lett. Az ilyen fotóknál pedig követelmény a szinte tökéletes élesség. Egy kis utóélesítést elbírt volna még. A szerkesztésben sincs semmi kiemelkedő, de az pozitívum, hogy legalább nem felülről fotóztad, hanem alacsonyabb nézőpontot választottál. Felül sok a tér. A háttér színe nekem tetszik. Így sajnos csak egy teljesen hétköznapi virágfotó.

Asztalosné válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 2
2013. október 21. | 18:23 | wrichard84

Szia! Nem nagyon tudom mi a cél ezzel a fotóval. A fotó élességével nekem nincs problémám, de témának kevésnek érzem és hamár ennyire minimál, akkor nagyon erős kompozíció kéne, de sajnos nem az. Sajnálom!
Szép fényeket!

Asztalosné válasza:
Majd remélem egyszer én is eljutok oda,hogy így tudjak gondolkozni,de ahhoz időt kell adni.Köszönöm hogy foglalkoztál a képemmel!

adott pontszám: 3
2013. október 21. | 18:09 | Zoran_2

Szia!
Talán találnánk a szirmok között éleset is, de ennél azért tött kellene, a szár elmosódottsága is zavaró, mert nem ad 3D hatást a látványt, mivel a virág nem felénk fordul.
Sok a kék, a sterill kék terület körülötte, és ez nem igazán hangulatos, Ha ennyi teret hagyunk akkor kell hogy ott valami hangulati rész is legyen, bokeh például.

Zoran

Asztalosné válasza:
Köszönöm!

2013. október 21. | 18:01 | froghunter

Szia! Igazán nincs mit köszönnöd, én köszönöm a kreditet. Ha nem bántalak meg vele, akkor viszont visszaküldöm majd, mert eddig is több volt, mint kellene, most meg, h kiemelt tag lettem, rengeteg lett:))
Az pedig még viccnek is rossz, miszerint Te ide kevés lennél...nagyon sok kiváló fotós van most az oldalon, akik ráadásul már nem is csak az oldal mércéjével mérve számítanak kiválónak, akik elsőre nem tudtak itt megkapaszkodni, a 3,6-os átlag miatt és újra kellett regisztrálniuk...nézd csak meg, Zoran 2, vagy Alexander Nevermind galériáját...de említhetném még Álomfejtő nevét is, akinek szintén sokra tartom munkásságát, ha jól emlékszek, Ő pl. 5x regisztrált, mire végülis bent tudott maradni az oldalon...
Ezekkel a példákkal azt akarom mondani, h Te se add fel, ha ne adj Isten, véletlen kiesnél első körben. Regisztrálj újra és olvass sok kommentet, nézz sok képet és legfőképp fotózz nagyon sokat...és meglásd meg lesz az eredménye.
A legjobbakat! István

Asztalosné válasza:
Köszönöm a biztatást!Nem bántasz meg a kredittel,de add nyugodtan olyannak aki jól tudja használni.Nekem mindig van annyi amennyi kell,abban még jó vagyok.

adott pontszám: 3
2013. október 21. | 10:51 | froghunter

2

Szia! A növényt jó, h nem középre komponáltad, de fentről még lehetne vágni, nem is csak a szerkesztési szabályok miatt, hanem azért is, mert a háttérként szolgáló kék égbolt, nem olyan szép, h ennyit láttass belőle. Mivel látom, h kompakttal készült, így nem gondolom hibának, h az égboltot választottad háttérnek, én is szoktam fotózásnál ezt a perspektívát választani, főleg olyan esetben, ha túl közel a háttér és nem tudnám rendesen elmosni, pedig a téma 1 homogén hátteret kívánna...
Igaz, én főleg állatokat fotózok, amik ugye nem sokáig tartózkodnak 1 helyben, 1 virág esetében több lehetőséged van megtalálni a legjobb kompozíciót és ha nem sikerül igazán jól megoldani, akkor érdemesebb inkább másik példányt keresni és azzal próbálkozni.
Sajnos, éles pontot egyáltalán nem látok a növényen és a fények sem a legjobbak...ha csak időd engedi, próbálj képeket készíteni, kevéssel napkeltét követően, vagy nem sokkal alkonyat előtt és látni fogod a különbséget.
Szép fényeknél, szebb lesz a színvilág is.
A nézőpont megválasztása szintén tudatosnak látszik, jó, h nem felülről fotóztad, bár mint írtam korábban, a kissé egyhangú kék ég ez esetben nem ad pluszt a képbe...
A legjobbakat! István

Asztalosné válasza:
Nem tudom mi lehet a gond az élességgel,szerintem az eredetin volt.A méretezésnél sem veszhetett el annyira,szerintem.A fenti vágást én is próbáltam kisebbre tenni,de úgy meg szerintem nagyon kifele néz a virág.Csináltam ezzel a géppel olyan képet többet is amin szépen mosott volt a háttér,ezzel szerintem nincs gond.Ha nem az ég a háttér akkor meg a nézőponttal lenne gond.Úgy látszik ide én még kevés vagyok,de szerintem sokat tanultam, még ha nem is látszik.Köszönöm hogy foglalkoztál a képemmel!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.