BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,97
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. október 9. 20:43
A vonat nem vár!

Esti,hosszú exp.felvétel.Ötleteket,tippeket szívesen fogadok. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. november 2. | 22:25 | locsmandidani

Szia!
Alapvetően jó ez a kép, nekem tetszik. Párszor én is próbálkoztam ilyennel, úgyhogy tudom, hogy nem is olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A kompozíció tetszik: jó helyen megy el a vonat, és a kép többi részén is történik valami. Amivel igazából gondom van, az a fehéregyensúly: ez a sárgaság nagyon zavar. Kicsit a fehér irányába kellett volna szerintem húzni a csúszkát, még ha az állomáson tényleg a sárgás szín dominált is. A rekeszt érdemes szűkebbre venni, és akkor a lámpák kisebb pontok (esetleg csillagok) lesznek. A képzaj is kellemetlenül magas szerintem.

adott pontszám: 3,8
2013. október 11. | 13:25 | kroszi

Szia!Ötletes kép,ahogy a vonat elhalad,és fénycsíkot húz maga után,de én a jobb széléből vágtam volna még,legalább a lámpákig,és talán ha a másik irányból fotózod,akkor a reflektorok fénye nem zavar be a képbe.További szép képeket!

snakesix válasza:
Köszönöm,igazàn hasznos volt a véleményed

adott pontszám: 4
2013. október 10. | 21:03 | sipuka

Szia!
Látszik a tudatos szerkesztés, de sajnos a technikai megvalósítás nem lett tökéletes.
Persze lehetne kék az ég meg hasonló, de engem inkább a lámpák fényei és aurája zavar.
9-13-as közötti rekeszeléssel szép csillag alakú fényeid lettek volna a lámpánál, ami feldobná a képet. WB se az igazi, én lehúznék a sárgából.
Összességében nem rossz, de egy új próbát megérne. :)
Szép fényeket hozzá!
Üdv.: Sipu

snakesix válasza:
Köszönöm Sipu a tanácsokat,a jövöhéten szerintem megpróbálom amit javasolsz.Szükebb rekesz,plusz WB beállítás.Bevallom öszintén,nekem tetszett a sárgás hatású kép,egyfajta esti hangulatot idéz.Örülök neki,hogy szántál idöt a képemre.Köszönöm.

2013. október 10. | 17:23 | bgombas

Jó játék a hosszú záridő, szép formákat tud kirajzolni. Szűkebb rekesszel, F8-F11 körül a lámpák fényei is jobban mutatnának. Nem árt egy stabil állvány különben szellemképesek lesznek a fix tárgyak a bemozdulások miatt. Érdemes figyelni a dőlésre is. Fehéregyensúlyt lámpafényre állítani, akkor nem lesz sárga minden. És nem utolsó sorban sokat számít az időpontválasztás, nem sokkal naplemente után gyönyörű mélykék ég lehet a háttér, a sima fekete helyett. Sok sikert a további gyakorláshoz!

snakesix válasza:
Köszönöm,nagyon hasznos tanácsokat adtál.Munka után mentem le vasutra,sajnos adott volt a fekete ég.De legközelebb korábbi idöpontot választok.Állványt használtam,de a függölegest ezek szerint benéztem :-(

adott pontszám: 4
2013. október 10. | 16:48 | Fotokocka

Tetszik a kompozíció, de talán az aljából érdemes lenne vágni egy kicsit. Legalábbis próbaképpen. Az egy irányba mutató vonalak nagyon jól vezetik a szemet. Nem írtál expó adatokat, de talán érdemes lett volna kisebb rekesszel próbálkozni, szebb lenne a lámpák fénye, a vonaton viszont nem sokat változtatott volna a még hosszabb záridő. Sajnos a leméretezés, tömörítés nem tökéletes, eredeti méretben biztos sokkal jobban néz ki.
Jó fényeket!

snakesix válasza:
Köszönöm,hasznos dolgokat irtàl,jövöhéten ujra megpróbàlkozom vele,de mégegy ilyen képet nem szeretnék feltölteni,csak ha tényleg nagyon jól sikerül.Köszönöm a tanàcsokat.

adott pontszám: 2,5
2013. október 10. | 13:57 | acsati

Szia! Nem igazán adtál meg technikai információt, először azt hittem telefonnal készült a kép. Sajnos, ahogy látom, a fényképezőgéppel sem lett valami magas minőségű kép. Nagyon zajos lett, ezt elkerülhetted volna azzal, ha kisebb ISO-ra állítod a géped és hosszabb záridőt használsz. A fotó jobb oldalára és aljára szerintem nincs szükség, én a helyedben az levágtam volna és egy kicsit dől az egész balra, amit szintén lehetett volna utólag korrigálni.
Kicsit olvass utána, az éjszakai fotózásnak, rengeteg hasznos tanulmány van az interneten. Lesz majd ez még ennél jobb is, kitartás!

snakesix válasza:
köszönöm,igyekszem.Próbàltam levinni az ISO-t,amennyire lehet.