BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: riport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. szeptember 16. 11:26
 • érzékenység: ISO200
 • fókusztávolság: 25mm
 • objektív: AF-S 18-105 VR
 • rekeszérték: f/4
 • zársebesség: 1/1000
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Ispánk
 • Készítés ideje : 2013-09-14
Tűzoltó

Raw konvert ff-be. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. szeptember 19. | 09:41 | mpeti88

A kép alapvetően jó! Egyedüli hiba ami szemet szúrt nekem: A vágás! A tűzoltó mellett egy nagyon kevés helyet hagyni kellett volna a másik oldalról meg levenni. Megpróbálhattad volna úgy, hogy a füst ahogy felszáll ellenfényben fotózod és akkor nagyon jól kiemelte volna a tűzoltói munka nehézségeit, de ez csak egy ötlet. Meg az élesség a vízre ment úgy látom. De akkor bele vehetted volna a címbe. :)

Sok sikert a továbbiakban!

tamasL válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésed! A cím elég béna lett.
Üdv: Tamás

2013. szeptember 17. | 14:44 | erőslacc

A perspektíva max. akkor esik szét, ha fotózás közben dartvéder hátulról föntről lefelé lézerkardal kettévág géppel együtt :))))) Lehet én fogalmaztam rosszul... Ha kissé balra lépsz közelebb kerül a tűzoltó a romhoz, és középen nem tátong egy nagy üresség... De akkor meg a víz nem látszik, mindegy, a lényeg, hogy előnytelenül helyezkedtél szerintem ezt akartam leírni, és a két szélső rész kétfelé dől ki a képből, ezért borul a kép egyensúlya. Mikor megtervezed a fotót komponálnod kell, megkell tervezni, hogy mi, hol helyezkedjen el a fotódon. Ha ez megvan, megkell választanod a legmegfelelőbb perspektívát, nézőpontot, hogy minden jól látsszon, minden a képben megfelelően helyezkedjen el. Én ennek a tervezésnek, komponálásnak a hiányát említettem. A kiégés ebben az esetben csúnya, zavaró és hidd el a felhők csúnyán kiégtek! Az a fotós barátod aki azt mondta, hogy jó kép nyugodtan feltöltheted, vagy átvert téged, vagy kicseszésből mondta, vagy abszolút nem ért a fotózáshoz! Remélem nem voltam sértő ismét! További jó fotózást!

tamasL válasza:
Engem ez fogott meg a legjobban a többi kép közül és bármennyire is sietve kapkodva kellett fotózni ezt a beállítást előre elterveztem és vártam pillanatot mikor szaladhatok oda, szinte a tűzoltó sarkában voltam és így sikerült elkészítenem. Ezeknél a fotóknál szerintem nem nagyon számít a torzítás ez ad különleges hangulatot, és persze a füstfelhő és a látási viszonyok csak azt akartam bemutatni, hogyan dolgoznak milyen körülmények között. A fotós társunk meg érti a dolgát hidd el már sokat segített pedig még nem találkoztunk.
Amúgy ennek az értékelésednek örülök, tisztességesen leírtad a véleményed, nincs sértődés, ócsárlás mert sajnos vannak ilyenek is.Köszönöm!
Üdvözlettel: Tamás

adott pontszám: 3
2013. szeptember 17. | 12:42 | erőslacc

Hű valamit nem jól csinálhattál, mert iszonyat zavaró a felhők kiégése. A perspektíva, komponálás miatt szétesik a kép két különböző részre, talán akkor kellett volna fotózni, ha magasabbra spriccel a vízsugár. A tűzoltó arca sem látszik, a vízcseppek sem látványosak, sok az üresjárata képen, a minőség sincs toppon. Talán a tűz látványa a lángok ha volnának emelnének a kép értékén... Talán még színesben látványosabb lenne, így unalmas tucat hangulata van az egész fotónak. Remélem azért nem sért a véleményem, de egy ilyen pillanatról, sokkal látványosabb és érdekesebb képet is lehetne készíteni, többféle perspektíva, többféle verzió...stb. További jó fotózást!

tamasL válasza:
Szia!
Az eredetit nézve a felhők abszolút nincs kiégve. A perspektíva mért esik szét nem értem, az arcát nem akartam megmutatni, füstje nagyobb volt mint a lángja. A minősége pedig nagy nagyban nézve kiváló. Egy fotós barátom az oldalon véleményezte még feltöltés előtt neki bejött és emiatt került fel az oldalra.
Kösz az értékelést.
Üdv: Tamás

adott pontszám: 4,5
2013. szeptember 17. | 09:46 | Maugli

Izgalmas lehet a helyszínen egy ilyen oltás. A képed ebből valamit visszaad, a nagy füst és gőz, a tűzoltó ügyködése tetszik. Az ff választásnál talán jobb lett volna a színes, hiszen gondolom a ruhától kezdve a táérgyakon és a tűzön át minden színes és dinamikus volt. Persze dokumentálni értem az ff választást is. Nem tudom mennyi ehetőséged volt mozogni, helyezkedi. Talán a nézőpponton még érdemes lett volna javítani, gondosabban megkeresni, egy kicsit többet mutatni a jelenetből, az emberből. A felső részen a nagy égbolt nem hiányozna erről a képről (főleg színek nélkül), azt a felületet tudtad volna további tüzes tartalomra fordítani. Érdekes pillanat lehetett.

tamasL válasza:
Szia!
A ff valamiért nekem jobban tetszik mint a színes. Más nézőpontok is meg vannak de szerintem ez a legjobb, a felhők pedig nem igazán jönnek át az eredetin pedig sokkal de sokkal jobban mutat.
Köszönöm az értékelésed!
Üdvözlettel: Tamás